Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΦΟΥ: Πάνω από 250 πτήσεις τη βδομάδα

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΦΟΥ: Πάνω από 250 πτήσεις τη βδομάδα

Τα πτητικά προγράμματα διαφόρων αερογραμμών τόσο στο αεροδρόμιο Πάφου όσο και στη Λάρνακα, είναι τα καλύτερα των τελευταίων 30 χρόνων δήλωσε ο Διευθυντής της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφο Νάσος Χατζηγεωργίου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Χατζηγεωργίου σημείωσε πως από τον Ιούνιο αναμένονται πέραν των 250 εισερχομένων πτήσεων ανά βδομάδα στο αεροδρόμιο Πάφου, ενώ παράλληλα οι αγορές έχουν διευρυνθεί σημαντικά και οι μεμονωμένοι επισκέπτες αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο.

Η Πάφος λόγω και της ικανοποιητικής ψηφιακής της παρουσίας σε διάφορες αγορές και με βάσει την δυναμικότητα των αεροπορικών θέσεων, σημείωσε, παραμένει αισιόδοξη ότι μπορεί να αγγίξει και να ξεπεράσει ακόμη τις επιδόσεις του 2019. Ως προορισμός για το έτος 2023 είμαστε, είπε, «ιδιαίτερα αισιόδοξοι τόσο για την προσέλκυση ταξιδιωτών αλλά και για αύξηση των εισοδημάτων από τον τουρισμό».

Αναφερόμενος στις προκλήσεις ή και ευκαιρίες που παρουσιάζονται για το 2023 ο κ. Χατζηγεωργίου σημείωσε πως η Πάφος ως ένας ανεπτυγμένος τουριστικός προορισμός έχει να αντιμετωπίσει όχι μόνο τις γεωπολιτικές και παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις αλλά και χρόνια, συσσωρεμένα προβλήματα και αδυναμίες τριακονταετίας.

Ως τέτοια ανέφερε τη σχεδόν μονοδιάστατη ανάπτυξη και τυποποίηση του προϊόντος, τη γήρανση των μικρών κυρίως ξενοδοχειακών και αστικών υποδομών, τον περιορισμένο βαθμό υιοθέτησης τεχνολογικών εργαλείων και εφαρμογών ψηφιοποίησης από δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς. Επίσης, την καταπόνηση του φυσικού περιβάλλοντος και την τάση αλλοίωσης της πολιτιστικής ταυτότητας και την εγκατάλειψη και τον μαρασμό της υπαίθρου και κατά συνέπεια την αποστέρηση εμπειριών αλλά και πόρων που προέρχονται από τον πρωτογενή τομέα.

Ακόμη σημείωσε, το ψηλό λειτουργικό κόστος αλλά και τα συγκριτικά με ανταγωνιστικούς προορισμούς ψηλό κόστος της αρχικής επένδυσης, την έλλειψη προσωπικού, την εποχικότητα, την αδυναμία έγκαιρης υλοποίησης των απαραίτητων έργων υποδομής ακόμη την υπερεξάρτηση από την αγγλική αγορά και την εξάρτηση σε μικρότερο βαθμό από την ρωσική αγορά όταν ήταν ενεργή.

Επιπρόσθετα τόνισε, τον περιορισμένο αριθμό τουριστικών κλινών και παρεμφερών τουριστικών υπηρεσιών σε λειτουργία σε ολόχρονη βάση και άλλα προβλήματα μικρότερης σημασίας.

Παρ’ όλα τα πιο πάνω υπάρχουν, είπε ο κ. Χατζηγεωργίου, ευκαιρίες τις οποίες η Πάφος μπορεί να αξιοποιήσει ώστε να μεγαλώσει το μερίδιο της αγοράς που κατέχει όπως την αύξηση των ταξιδίων από μεμονωμένους ταξιδιώτες, τη δυναμική τουρισμού από χώρες όπως Πολωνία, Ισραήλ, Γερμανία κ.α. την εξαίρετη αεροπορική σύνδεση ιδιαίτερα την περίοδο Απριλίου –Οκτωβρίου και την καλή εικόνα που έχει δημιουργήσει η Πάφος τα τελευταία χρόνια στην παγκόσμια τουριστική αρένα.

Ακόμη συνέχισε, υπάρχουν δυνατότητες που παρέχονται μέσα από τεχνολογικά εργαλεία, ανάπτυξη διαφόρων εξειδικευμένων προϊόντων όπως τουρισμός υπαίθρου, ποδηλασίας, περιπατητικός τουρισμός, κ.α δίνουν ακόμη μια περαιτέρω δυναμική για διείσδυση σε άλλα τμήματα της αγοράς.

Εν κατακλείδι, είπε ο Διευθυντής της ΕΤΑΠ Πάφου, ως προορισμός εάν εγκύψουμε εντατικά και υλοποιήσουμε δράσεις που σχετίζονται κυρίως με την ψηφιοποίηση, προσβασιμότητα και βιώσιμη ανάπτυξη τότε θα μπορούμε να θωρακίσουμε τη βιομηχανία και να διασφαλίσουμε το μέλλον του τουρισμού για ολόκληρη την επαρχία.

Αυτό που χρειάζεται από όλους είναι να μετουσιώσουμε τα λόγια σε πράξεις με διάθεση να αντιμετωπίσουμε κατεστημένα και τυχόν οπισθοδρομικές νοοτροπίες, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς τι μήνυμα θα ήθελε να απευθύνει στους μονίμους κάτοικους Κύπρου ως παραθεριστές ο κ. Χατζηγεωργίου απάντησε πως η Πάφος βρίσκεται και φέτος στις πρώτες προτιμήσεις των κατοίκων Κύπρου για διακοπές εντός του νησιού.

Όπως και πέρσι η Επαρχία Πάφου, καλεί, είπε, «τους κατοίκους της Κύπρου να επισκεφτούν την κοσμοπολίτικη Πάφο, την πανέμορφη ύπαιθρο, τον Ακάμα και τα χωριά Λαόνας, την πανέμορφη ακτογραμμή από την Πέγεια, Νέο Xωριό, Λατσί ,Αργάκα, μέχρι τον Πωμό να ζήσουν στην Πάφο μαγευτικές στιγμές, να εξερευνήσουν την απαράμιλλη ομορφιά της φύσης, να κολυμπήσουν στις πεντακάθαρες θάλασσες και να χαρούν την κάθε φιλόξενη γωνιά της επαρχίας Πάφου».

Επιπρόσθετα συμπλήρωσε, οι πλείστες τουριστικές μονάδες της επαρχίας Πάφου έχουν αναβαθμιστεί και προσφέρουν και φέτος ελκυστικές τιμές.

Οι εστιάτορες και οι άλλοι επαγγελματίες του τουρισμού είναι πανέτοιμοι να υποδεχθούν τους επισκέπτες και να τους παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και φιλοξενία, κατέληξε.

Powered by petoussis

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης