Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗΑκταία Οδός: Σύγχρονη, μεγάλη και μακρά προμενάδα

Ακταία Οδός: Σύγχρονη, μεγάλη και μακρά προμενάδα

Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα του poll που πραγματοποίησε το Limassol Today σχετικά με την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στην περιοχή που βρίσκεται το Καρνάγιο. Αρχικά, προηγήθηκε άρθρο το οποίο επεξηγούσε τις δύο προσεγγίσεις ως προς την ανάπλαση της περιοχής.

Μάλιστα, η επιλογή η οποία προέκρινε την κατασκευή μιας μεγάλης προμενάδας επικράτησε με τεράστια διαφορά έναντι της δεύτερης προσέγγισης που τέθηκε ενώπιων των αναγνωστών του Limassol Today (93% vs 7%). Αυτή αφορά την παραμονή του Καρνάγιου στη θέση όπου βρίσκεται, με τους επισκευαστές καραβιών να συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στην περιοχή, χωρίς να βρεθεί και να τους παραχωρηθεί/εκμισθωθεί μια νέα περιοχή.


Ποια η άποψη σας για την πρωτοβουλία "φιλοξένησε ένα φοιτητή" του ΤΕΠΑΚ;

View Results

Loading ... Loading ...

Μια τέτοια εξέλιξη θα επέτρεπε την ανάπτυξη ενός διευρυμένου οδικού δικτύου στην περιοχή, το οποίο θα συνδέει ουσιαστικά μέσω της Ακταίας Οδού το παλιό με το νέο λιμάνι. Έτσι, η χρήση του αυτοκινήτου θα απολαμβάνει περαιτέρω χώρο εκτονώνοντας την περιοχή από την κυκλοφοριακή συμφόρηση που παρατηρείται. Αυτό είναι που προνοεί και το ρυθμιστικό σχέδιο Ακταίας Οδού που εκπονήθηκε από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως πριν από περίπου 15 χρόνια. Ωστόσο, οι δημογραφικές μεταβολές που προβλέπονται, οι νέες θέσεις εργασίας που προκύπτουν, η εγκατάσταση νέων εταιρειών, περιλαμβάνει ακόμα περισσότερη αύξηση της χρήσης του αυτοκινήτου. Παράλληλα, στη Λεμεσό βιώνουμε σε καθημερινή βάση την προβληματικότητα που χαρακτηρίζει την κουλτούρα των μετακινήσεων μας, κάτι που ενδεχομένως να επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο από την παραχώρηση περαιτέρω διευκολύνσεων για τη χρήση του αυτοκινήτου.

Η ανταπόκριση του κοινού στο poll, το οποίο δήλωσε τη συντριπτική προτίμηση του προς το σενάριο ανάπλασης μιας προμενάδας που να αποτελεί ουσιαστικά έναν χώρο για περπάτημα, ποδηλασία, ξεκούραση, αναψυχή, ακόμη και διασκέδαση, κατέδειξε αυτό που το Limassol Today έχει θέσει δημόσια αρκετές φορές: Ο κόσμος απαιτεί και έχει πραγματικά ανάγκη ποιοτικούς δημόσιους χώρους.

Στην περίπτωση της Ακταίας Οδού υπάρχουν οι δυνατότητες για τη δημιουργία ενός μεγάλου γραμμικού πάρκου με ενισχυμένο πράσινο, με προσβασιμότητα, και διάφορων μορφών αναπτύξεις (όπως για παράδειγμα η αξιοποίηση των ιστορικών βιομηχανικών κτιρίων), όπου να εξυπηρετούν την ανάγκη των πολιτών για αξιοποίηση του ελεύθερου τους χρόνου με τρόπο ποιοτικό. Έτσι, θα αναβαθμιστεί η εμπειρία του κοινού με τη θάλασσα, το πράσινο, αλλά και την εικόνα που χαρακτηρίζει την περιοχή γενικότερα. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να συνδυαστεί με την παραμονή του καρνάγιου στην περιοχή (το οποίο παρεμπιπτόντως έχει ήδη αλλάξει θέση τρεις φορές στο παρελθόν).

Powered by petoussis

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης