Limassol Today - Diagwnismos Ltbanner
Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΘΛΗΤΙΚΑΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΑντιδράσεις σε απόφαση του ΚΟΑ για  την χρήση του γηπέδου του «Αετού»

Αντιδράσεις σε απόφαση του ΚΟΑ για  την χρήση του γηπέδου του «Αετού»

Αρκετά ερωτηματικά αλλά και αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση που λήφθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και αφορά την διαχείριση του Δημοτικού γηπέδου «Αετός» στην συνοικία Αγίου Ιωάννη, το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα με δαπάνες του Δήμου Λεμεσού και του ΚΟΑ.

Γράφει ο Χρήστος Χαραλάμπους

Ενημέρωση από την Διαχειριστική Επιτροπή του «Αετού», αναφέρει ότι ο ΚΟΑ αποφάσισε να διαθέσει το γήπεδο στο επαγγελματικό σωματείο του ΑΠΟΛΛΩΝ LADIES για να το χρησιμοποιούν οι ακαδημίες του ενώ, με βάση τη συμφωνία χρηματοδότησης  για κατασκευή του γηπέδου, ο ΚΟΑ έχει το δικαίωμα να διαθέτει κατά την κρίση του, μόνο το 15%  του χρόνου λειτουργίας του.

Κάνοντας λόγο για λανθασμένη απόφαση η οποία αντίκειται στους σκοπούς και στόχους της ύπαρξης ενός ενοριακού γηπέδου, η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ στον Δήμο Λεμεσού, αναφέρει ότι «την ίδια ώρα φαίνεται ότι σε αυτή την απόφαση του ΚΟΑ υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων, αφού άτομο που μετέχει στο Δ.Σ. του ΑΠΟΛΛΩΝ LADIES είναι στενός συγγενής προέδρου του ΚΟΑ».

Σκοποί της δημιουργίας του γηπέδου, όπως αναφέρεται, είναι η ανάπτυξη και η στήριξη του συνοικιακού, αγροτικού  και ερασιτεχνικού αθλητισμού και με την παραχώρηση του γηπέδου σε επαγγελματικές ακαδημίες, οι οποίες μάλιστα έχουν κέρδη από τις δραστηριότητες τους, καταργούνται αυτόματα οι σκοποί ύπαρξης, όχι μόνο του συγκεκριμένου γηπέδου αλλά και άλλων δημοτικών χώρων άθλησης ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται νέα τετελεσμένα στο Δήμο.

«Στο γήπεδο προπονούνται και παίζουν πολλά σωματεία τόσο του ερασιτεχνικού όσο και του αγροτικού ποδοσφαίρου και με την παραχώρηση της χρήσης του σε ακαδημίες  και δη επαγγελματίες, σημαίνει ότι αφαιρούμε τη δυνατότητα από όλα αυτά τα σωματεία ή και τυχόν νέες ομάδες που θα προκύψουν, από το να χρησιμοποιούν ανεμπόδιστα αυτό τον αθλητικό χώρο» αναφέρουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΑΚΕΛ.

Υποδεικνύεται, δε, ότι ο ΚΟΑ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον χρόνο που έχει οργανώνοντας προγράμματα για συμμετοχή παιδιών, εφήβων και ενηλίκων στο γήπεδο κατά τις πρωινές ή απογευματινές ώρες που το γήπεδο είναι άδειο, ως προσφορά προς τον κόσμο της συνοικίας Αγίου Ιωάννη αλλά και ευρύτερα του Δήμου ενώ παράλληλα, ο ΚΟΑ θα μπορούσε να οργανώσει αγώνες ή εκδηλώσεις άλλων αθλημάτων στο γήπεδο, για προβολή και προώθηση και άλλων όχι τόσο γνωστών αθλημάτων.

Limassol Today - Aetos 1

Εκφράζοντας την εκτίμηση ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα το οποίο θα επηρεάσει και μελλοντικές αποφάσεις του Δήμου, ο Ομάδα του ΑΚΕΛ καλεί τον ΚΟΑ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση του αλλά και τον Δήμαρχο Λεμεσού και το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρουν θέση επί του ζητήματος που έχει προκύψει.

Να σημειωθεί ότι οαθλητικός σύλλογος «ΑΕΤΟΣ» ιδρύθηκε το 1956 από φιλοπροόδους κατοίκους της συνοικίας Αγίου Ιωάννη και ο χώρος του γηπέδου, σύμφωνα με τον πρώην Δήμαρχο Ανδρέα Χρίστου, εξασφαλίστηκε μετά από σχετική συμφωνία που είχε γίνει με το ΕΦΚΑΒ και χρησιμοποιούνταν για δεκαετίες, ως έδρα σωματείων της περιοχής αλλά και για χοροεσπερίδες και φεστιβάλ νεολαίας.

Μετά από διαβουλεύσεις που είχαν γίνει με  το Υπουργείο Εσωτερικών, τον ΚΟΑ και την Επιτροπή του «ΑΕΤΟΥ» ως  νόμιμο ενοικιαστή και χρήστη του χώρου για 50 χρόνια, εκχωρήθηκαν τα δικαιώματα του χώρου στον Δήμο Λεμεσού με την προϋπόθεση ότι θα μπορεί η ποδοσφαιρική ομάδα του «Αετού» όπως και οι ομάδες των σωματείων που αγωνίζονταν στο εν λόγω γήπεδο, να χρησιμοποιούν τον νέο χώρο δωρεάν. Επιπλέον, έγινε δεκτή η προϋπόθεση που είχε τεθεί από την συνοικία, να μπορούν οι κάτοικοι της περιοχής να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την περίμετρο του γηπέδου, για περπάτημα.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης