Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗΑπογοήτευση ΕΒΕΛ για απόφαση της Βουλής για ένταξη ΑΞΙΚ στο ΤΕΠΑΚ και...

Απογοήτευση ΕΒΕΛ για απόφαση της Βουλής για ένταξη ΑΞΙΚ στο ΤΕΠΑΚ και τη μεταφορά του στην Πάφο

Tο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας εκφράζει μεγάλη απογοήτευση για την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων με 45 ψήφους υπέρ, 3 εναντίον και μια αποχή, για ένταξη του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου (ΑΞΙΚ) στο ΤΕΠΑΚ και τη μεταφορά του στην Πάφο.

Ιδιαίτερη έκπληξη και απογοήτευση για το ΕΒΕ Λευκωσίας, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, «προκαλεί η στάση των βουλευτών Λευκωσίας, οι οποίοι χωρίς ιδιαίτερη αναστολή ψήφισαν εναντίον των καλώς νοουμένων συμφερόντων της πόλης τους».

Όπως αναφέρει το ΕΒΕΛ «η Λευκωσία επικεντρώνεται στην εκπαίδευση και δεν θα έπρεπε αδιάφορα και χωρίς αντισταθμιστικά μέτρα να απωλέσει την ιστορική ξενοδοχειακή σχολή της όπως απώλεσε το ΑΤΙ».

«H απόφαση λήφθηκε χωρίς να διενεργηθεί οποιαδήποτε μελέτη ή διαβούλευση ειδικά με τον επιχειρηματικό κόσμο παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια ιστορική τριτοβάθμια επαγγελματική σχολή που δημιουργήθηκε με επένδυση των Ηνωμένων Εθνών από το 1969».

Limassol Today - Close Up 1 Internal Courtyard 880x495

«Το ΕΒΕΛ τονίζει ότι αυτού του είδους οι αποφάσεις υπονομεύουν την ανάπτυξη της Λευκωσίας και της στερούν συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία θα μπορούσαν να αποβούν προς όφελος της οικονομίας της, των κατοίκων της και της Κύπρου ολόκληρης», καταλήγει το Επιμελητήριο.

Powered by petoussis

Απο: ΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης