Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗDESIGN15 ιδέες για περιφράξεις στο σπίτι στο χωριό

15 ιδέες για περιφράξεις στο σπίτι στο χωριό

Οι τοίχοι και οι φράχτες δεν είναι μόνο βασικό στοιχείο της ασφάλειας, αλλά κατέχουν και ρόλο κλειδί στην πρόσοψη της οικίας μας. Ο ρόλος του φράχτη οφείλει να είναι αποτρεπτικός μα συνάμα κομψός και με στυλ, ως το πρώτο πράγμα που προσέχει κάποιος όταν κοιτάζει την οικία μας.

Εκεί όμως εμπλέκονται οι αρχιτέκτονες, οι αρχιτέκτονες τοπίου (που είναι επιφορτισμένοι και με το πράσινο), με την σειρά τους οι κηπουροί και οι επαγγελματίες που ειδικεύονται σε περιφράξεις. Οπότε οφείλεις να έχει μια πολύ καλή ιδέα γύρω από το τι επιθυμείς και πως θα το επιτύχεις.

Limassol Today - Image 30 7

Φράχτης που ακολουθεί την κλίση του εδάφους, ώστε ο παρατηρητής να έχει πάντα την ίδια όψη του ορίζοντα.  Όμορφο χρώμα και εκτέλεση, χωρίς όμως να αισθάνεσαι ιδιαίτερη ασφάλεια.

Limassol Today - Image 30 8

Απλός ξύλινος φράχτης ο οποίος έχει βαφτεί σε πολύ όμορφο χρώμα (δες αντίθεση με τις πλάκες και τα φυτά). Προστατεύει από αδιάκριτα βλέμματα (το κατά δύναμιν), ενώ κατεβαίνει σε ύψος, όπως κατεβαίνει το επίπεδο του κήπου στο αριστερό μέρος της φωτογραφίας. Από άποψη ασφάλειας δεν είναι η ιδανική λύση, αφού το σημείο ένωσης του ψηλού και του χαμηλού φράχτη, είναι ιδανικό σημείο εισόδου από ανεπιθύμητους.

Limassol Today - Image 30 9

Φράχτης από PVC, ελαφρύς και ανθεκτικός. Μπορείς να βρεις αντίστοιχο σε πολλά χρώματα. Ψηλός φράχτης που δρα αποτρεπτικά, ενώ το άσπρο χρώμα χαρίζει ηρεμία.

Limassol Today - Image 30 10

Ελαφρύς και ανθεκτικός φράχτης από μπαμπού, τέλειος από άποψη ασφαλείας με υπέροχο αισθητικά αποτέλεσμα. Κορυφαία επιλογή για Ασιατικούς κήπους. Ταιριάζει το ίδιο όμορφα σε μινιμαλιστικού σχεδιασμού κήπους ή μοντέρνους.

Limassol Today - Image 30 11

Αυτός ο Ζεν κήπος, είναι εκπληκτικός για χαλάρωση και διαλογισμό, ενώ ο φράχτης είναι ατσάλινος που περικλείει πέτρες με φανερό τρόπο. Τα αγάλματα του Βούδα έχουν κεντρικό ρόλο και έχουν ενταχθεί στο τοπίο.

Limassol Today - Image 30 12

Φιλικός και άνετος κήπος σε αστικό στυλ με φράχτη που προστατεύει σχετικά την ιδιωτικότητα (θα ήταν καλύτερα με τις τάβλες κάθετα), αλλά ταυτόχρονα χαρίζει ενα όμορφο χρωματικό αποτέλεσμα. Το πράσινο με τον κρεμ φράχτη και το χρώμα του ξύλου, βοηθούν για ένα χαλαρωτικό και όμορφο απόγευμα.

Limassol Today - Image 30 13

Τσιμέντο και ατσάλι βαμμένο μαύρο ματ, δίνει ένα πολύ απλό μοντέρνο και μινιμαλιστικό αποτέλεσμα. Δυστυχώς, οι οριζόντιες μπάρες αποτελούν πατήματα και η κορυφή θα δυσκόλευε ελάχιστους επίδοξους κλέφτες.

Limassol Today - Image 30 14

Όμορφος φράχτης που προστατεύει απόλυτα από τα αδιάκριτα βλέμματα, σε αρκετά ζεστό συμπαθητικό χρώμα, συνδυάζει ρουστίκ με βιομηχανικό στυλ και μπόλικο πράσινο. Οι λευκές πέτρες αποτελούν μια πολύ όμορφη χαλαρωτική προσθήκη. Οι ηφαιστειακές πέτρες δίνουν αντίθεση ενώ ταιριάζουν με το ξύλο και το τούβλο.

Limassol Today - Image 30 15

Απλός και όμορφος, περισσότερο διακοσμητικός φράχτης, ο οποίος ταιριάζει απόλυτα με το τούβλο. Εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Limassol Today - Image 30 16

Εκλεκτικού τύπου φράχτης με μπαμπού, θάμνους και διάτρητο ατσάλι. Συνδυάζει πολλά και τα καταφέρνει περίφημα.

Limassol Today - Image 30 17

Πέτρινος τοίχος – μάντρα που ταιριάζει με το ξύλινο ντεκ, αρκετό πράσινο, γυάλινο τραπέζι και χρωματιστές καρέκλες. Πολύ φιλικός χώρος, παιχνιδιάρικος και σε «προσκαλεί».

Limassol Today - Image 30 18

Απλός φράχτης επεξεργασμένος σε φυσικό χρώμα, χαρίζει όψη εξοχικού σπιτιού, ενώ το γεγονός ότι είναι κάθετος τον κάνει ακόμα πιο όμορφο και ασφαλή.

Limassol Today - Image 30 19

Μοντέρνος κήπος με πισίνα, ο οποίος διαθέτει ένα λευκό φράχτη με θερμό φωτισμό που προσδίδει “ζεστασιά” και αίσθηση φιλοξενίας. Η εξωτερική κουζίνα είναι επενδεδυμένη με τον ίδιο τύπο ξύλου για ομοιομορφία, ενώ πάνω από τον φράχτη υψώνεται και συρματόπλεγμα (χωρίς να είναι το ίδιο όμορφο) για έξτρα ασφάλεια.

Limassol Today - Image 30 20

Όμορφη διάτρητη πόρτα (ίσως και γκαραζόπορτα) που παίζει με το μοτίβο του Δέντρου της Ζωής!

Limassol Today - Image 30 21

Όμορφος αραμπέσκ κήπος με πολεμίστρες στον τοίχο, φοίνικες και εξωτικά φυτά. Ο πέτρινος τοίχος – μάντρα συνδυάζει απλότητα, ιδιαίτερο στυλ και πολυτέλεια, ειδικά αν φωτιστεί κατάλληλα την νύχτα!

ΠηγήDECOration

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης