Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Diagwnismosfeb23 Ltbanner
Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗDESIGNΑριστουργήματα της παγκόσμιας τέχνης καλύπτουν λακκούβες σε πεζοδρόμια

Αριστουργήματα της παγκόσμιας τέχνης καλύπτουν λακκούβες σε πεζοδρόμια

Με όλο χρώμα ψηφιδωτά αποφάσισε να ομορφύνει ρωγμές και λακκούβες στα πεζοδρόμια του Σικάγου, ο καλλιτέχνης δρόμου Jim Bachor.

Η τελευταία του παρέμβαση, με την επωνυμία «Master Pieces», είναι αναπαραστάσεις αριστουργημάτων που ανήκουν στη συλλογή του φημισμένου Art Institute of Chicago.

Limassol Today - Image 46

Μιλώντας στο My Modern Met για την πηγή έμπνευσης της σειράς, εξήγησε ότι έχει να κάνει με την αντιπαράθεση. «Ενίοτε, όταν ξεκινάω μια νέα σειρά έργων τέχνης λακκούβων μου αρέσει να αντιδιαστέλλω θέματα για διανοούμενους με τέχνη λακκούβων για ακαλλιέργητους (όπως η σειρά μου με μοτίβα φιρμών σαν την Burberry και την Gucci).

Limassol Today - Image 46 3

Η σειρά “Master Pieces” κάνει το ίδιο, παίρνοντας λεπτομέρειες από διάσημα, εμβληματικά έργα τέχνης από τη συλλογή του Art Institute of Chicago και τοποθετώντας τις στον βρώμικο δρόμο», είπε.

Limassol Today - Image 46 1

Κάποια από τα πλέον αναγνωρίσιμα έργα αυτής της σειράς είναι λεπτομέρειες από τον πίνακα «Nighthawks» του Edward Hopper (https://www.instagram.com/p/ChVKx-zJTWp/), από τον περίφημο πίνακα «American Gothic» του Grant Wood (https://www.instagram.com/p/CfMVWXOrrRx/) – από πολλούς θεωρείται ως η επιτομή της αμερικανικότητας – και από το γνωστό σχεδόν σε όλους «Υπνοδωμάτιο» του Vincent van Gogh (https://www.instagram.com/p/Clg6kYGJ3Kc/).

Limassol Today - Image 46 2

Στη σειρά περιλαμβάνεται ένα ψηφιδωτό με κείμενο το οποίο λέει: «Το Art Institute of Chicago θα έπρεπε να χρηματοδοτήσει αυτή την τέχνη».

Limassol Today - Image 46 4

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης