Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗDESIGNΜισό αιώνα γιορτάζουν τα Le Bambole της επιπλοποιίας B&B Italia

Μισό αιώνα γιορτάζουν τα Le Bambole της επιπλοποιίας B&B Italia

Ρηξικέλευθος επανασχεδιασμός σηματοδοτεί τα 50ά γενέθλια της φημισμένης και πολυαγαπημένης κολεξιόν Le Bambole της ιταλικής επιπλοποιίας B&B Italia.

Tη νέα μορφή της κολεξιόν που περιλαμβάνει πολυθρόνα, σοφά και διπλό κρεβάτι υπογράφει ο αρχικός σχεδιαστής της, ο αρχιτέκτονας Mario Bellini και οι νέες σχεδιαστικές επιλογές την κάνουν αισθητικά πιο θηλυκή.

Ο αρχικός σχεδιασμός εμφανίστηκε το 1972, σε μια περίοδο σημαντικών κοινωνικών αλλαγών στην Ιταλία, ειδικά στον τομέα των δικαιωμάτων των γυναικών.

Μια κολεξιόν ταπετσαρισμένων επίπλων, επαναστατική για τον συνδυασμό άνετης απαλότητας, πολυτελούς στρογγυλάδας, ευγενούς αρμονίας και παιγνιώδους ανεπισημότητας. Η εμφάνιση μιμείτο μια σειρά από μεγάλα μαξιλάρια τοποθετημένα με σχεδόν τυχαίο τρόπο που αντικατόπτριζε τις αλλαγές της τότε κοινωνίας.

Η κολεξιόν των πεντηκοστών γενεθλίων συλλαμβάνει εκ νέου την εμφάνιση και αίσθηση της αρχικής.

«Νιώθω την ευχαρίστηση να επισκέπτομαι ξανά αυτή την οικογένεια, γιατί μου επιβεβαιώνει ότι είναι οτιδήποτε εκτός από γερασμένη· αντιθέτως, απολαμβάνει μια ευημερούσα και πολλά υποσχόμενη δεύτερη. Έχουμε ξαναβρεί τη γοητεία της»

Mario Bellini

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης