Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10

The Architect Show 4

“Fast forward : Ποιο θα είναι το πρόσωπο της αρχιτεκτονικής το 2050;”

10 & 11 Δεκεμβρίου 2022 / Metropolitan Expo

Σχεδιασμός παραγωγής και καλλιτεχνική διεύθυνση από την Design Ambassador, επιμέλεια περιεχομένου από το Archisearch, μια διοργάνωση της εταιρείας Medexpo S.A.

Κάντε τώρα εγγραφή για τη φετινή διοργάνωση του The Architect Show, εδώ

Ο κόσμος λατρεύει τις αναλύσεις και προβλέψεις για το 2050. Η χρονιά αποκτά σχεδόν τοτεμική σημασία. Τι θα συμβεί στον πλανήτη μας, πώς θα είναι η ζωή μας, τι δουλειές θα έχουμε, που θα ζούμε, τι θα τρώμε; Τα σενάρια, οι αναλύσεις και τα politics καλπάζουν στη φαντασία και τις δράσεις των διεθνών κέντρων λήψης αποφάσεων. Στη Ελλάδα, όσο οδεύουμε προς τον κόσμο που θα κληροδοτήσουμε στην επόμενη γενιά, παρακολουθούμε τις εξελίξεις και προβληματιζόμαστε για τη δική μας θέση.

Limassol Today - 316260040 668327761470267 3653287525148443057 N

Το The Architect Show 2022_Fast forward δεν θα είναι ένα φουτουριστικό think tank αλλά ένας χώρος που θα συζητηθεί η πραγματικότητα και οι οπτικές για το μέλλον μιας αρχιτεκτονικής που θα μπορεί να μεγιστοποιήσει την προσφορά της στους ανθρώπους.

Το Σάββατo 10 Δεκεμβρίου 2022 στο επίκεντρο βρίσκονται τα βήματα προς την επόμενη μέρα σε ποικίλους τομείς της που απασχολούν την αρχιτεκτονική. Η βιωσιμότητα και τα υλικά της, η τεχνολογία και η διάδραση με το σπίτι που αποκτά τη δική του προσωπικότητα, το place branding και οι διαδικασίες πριν τον σχεδιασμό της κατοικίας και του ξενοδοχείου, οι επενδύσεις και το value engineering, ο δημόσιος χώρος μέσα από την αντιπαραβολή ελληνικών και ξένων πόλεων είναι ορισμένα από τα ζητήματα που θα συζητηθούν.

Στο όγδοο πάνελ της μέρας, με τίτλο “Δημόσιος χώρος: Αθήνα – Παρίσι – Λονδίνο- Βαρκελώνη”, η Δανάη Μακρή υποδέχεται την Ήβη Νανοπούλου – Thymio Papayannis and Associates SA (TPA), τον Θωμά Δοξιάδη – doxiadis+, τον Γιάννη Αρμεύτη – Armeftis Partners, τον Τηλέμαχο Ανδριανόπουλο – Tense Architecture Network και τον Κώστα Μπακογιάννη – Δήμαρχο Αθηναίων σε μια διαφορετική συζήτηση για τα δημόσια έργα της Αθήνας, της Λεμεσσού και άλλων ελληνικών πόλεων, συγκριτικά με μητροπόλεις όπως το Παρίσι το Λονδίνο και η Βαρκελώνη ή η Λεμεσός. Τι συμβαίνει στη χώρα μας στο επίπεδο του διαλόγου και της μελέτης; Εξετάζουμε, ακόμα, την επίδραση των έργων που τελικά υλοποιήθηκαν.

Limassol Today - 316166622 668327478136962 212700497054888217 N

Το γραφείο Tense Architecture Network κέρδισε το 1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για την Ανάπλαση του Κέντρου της Αθήνας. Ένας πολύπλοκος και φιλόδοξος διαγωνισμός που εστίασε στο ιστορικό τρίγωνο των Κλεάνθη και Schaubert. Εκτός από το Master Plan η προκήρυξη ζητούσε την επιλογή 3 σημείων παρέμβασης στην Αθήνα. Η πρόταση του γραφείου Tense Architecture Network μεταμορφώνει τις περιοχές Συντάγματος, Βαρβακείου και Κεραμεικού –με ταυτόχρονη αναγέννηση των αξόνων Αθηνάς και Ερμού. Νέα πλατεία Πολιτισμού στο Σύνταγμα μέσω ευέλικτα ανυψούμενων πλακών, νέα πλατεία Αγοράς στη Βαρβάκειο μέσω της δομής ενός προεντεταμένου στεγάστρου, νέα πλατεία Αναψυχής στον Κεραμεικό και σύνδεση με Γκάζι μέσω υπερύψωσης της οδού Πειραιώς -ως απόλυτη συνέργεια πολεοδομικής, κυκλοφοριακής, αρχιτεκτονικής και δομοστατικής μελέτης.

Περισσότερα εδώ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης