Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗDESIGNΤο σπίτι του Cristian Dior έμπνευση για τη νέα κολεξιόν

Το σπίτι του Cristian Dior έμπνευση για τη νέα κολεξιόν

Οι οικίες του Ντάνκαν Γκραντ και του Κριστιάν Ντιορ πηγή έμπνευσης της νέας ανδρικής κολεξιόν του Κιμ Τζόουνς

To Εξοχικό Σπίτι Τσάρλεστον της Βανέσα Μπελ (αδερφής της Βιρτζίνια Γουλφ) και του Ντάνκαν Γκραντ, τόπος συνάντησης του Κύκλου του Μπλούσμπερι και ο κήπος του, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τη συλλογή ανδρικών ενδυμάτων Καλοκαίρι 2023 του Κιμ Τζόουνς για τον Dior.

Μεγαλώνοντας στην πόλη Λιους, στο ανατολικό Σάσσεξ της Αγγλίας, ο Κιμ Τζόουνς γνώριζε πάντα την περίεργη ιστορία του σπιτιού, μιας παλιάς, εκκεντρικής αγροικίας που παλαιότερα φιλοξενούσε καλλιτέχνες και συγγραφείς της Ομάδας του Μπλούσμπερι και του διαβόητου κήπου του.

Σε ένα ταξίδι στην περιοχή, όταν ήταν 14 ετών, ο Τζόουνς ανακάλυψε την τεράστια σημασία του σπιτιού σε σχέση με τον πολιτιστικό ιστό της βρετανικής τέχνης και κουλτούρας.

Εμπνεόμενος από τον επί χρόνια κάτοικο και φύλακα του Τσάρλεστον, τον ζωγράφο, σχεδιαστή και ενδυματολόγο Ντάνκαν Γκραντ που έζησε στο Σπίτι Τσάρλεστον για περισσότερα από 50 χρόνια δημιούργησε την κολεξιόν ανδρικών ενδυμάτων για τον Dior και την παρουσίασε στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι σε σκηνικό ανθισμένου πολύχρωμου κήπου, που είχε επίσης στοιχεία της κατοικίας, στην πόλη Γκρανβίλ, όπου μεγάλωσε ο ιδρυτής του γαλλικού οίκου μόδας, Κριστιάν Ντιορ.

Η συλλογή περιλαμβάνει ρούχα από τεχνικά υφάσματα για υπαίθριες δραστηριότητες με σακίδια πλάτης, τσάντες με ζώνες και άλλα συνοδευτικά αξεσουάρ σε παστέλ αποχρώσεις. Παραμένοντας συνεπή με το θέμα, τα μοντέλα φορούσαν καπέλα κηπουρού, τυπωμένα σε 3D.

«Το Γκρανβίλ και το Σάσσεξ έχουν παρόμοιο κλίμα, ο καιρός, το φως και ο κήπος συνδέουν το ένα μέρος με το άλλο. Τόσο για τον Κριστιάν Ντιορ όσο και για τον Ντάνκαν Γκραντ, τα σπίτια, οι κήποι τους και το ιδιωτικό τους περιβάλλον ήταν τόσο σημαντικά για τη δημιουργικότητά τους. Ήταν αυτές οι σημαντικές, ιδιωτικές σφαίρες που μεταφράστηκαν στο έργο τους και έγιναν δημόσιες. Εδώ, συνδυάζουμε τα χρηστικά, φυσικά και κηπουρικά στοιχεία με στυλιζαρισμένες, πολυτελείς, εμφανίσεις New Look και έργα τέχνης του Ντάνκαν Γκραντ στη συλλογή – το ιδιωτικό και το δημόσιο μαζί» ανέφερε ο Κιμ Τζόουνς.

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης