Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗΈφυγε το απωθητικό Mairoza, έρχεται το μεγαλεπήβολο “Mandarin Park”

Έφυγε το απωθητικό Mairoza, έρχεται το μεγαλεπήβολο “Mandarin Park”

Εντός Μαρτίου αναμένεται να εκδοθεί η Οικοδομική άδεια από το Δήμο Γερμασόγειας για την ανάπτυξη “Mandarin Park”, που θα περιλαμβάνει εμπορικές και γραφειακές χρήσεις και μοντέρνο, πολυτελές οικιστικό πύργο, με επένδυση που θα ξεπεράσει τα €16 εκατομμύρια, στο χώρο του για χρόνια εγκαταλελειμμένου κτιρίου Mairoza, στον παραλιακό δρόμο της Λεμεσού. 

Η Πολεοδομική άδεια για την ανάπτυξη, εκδόθηκε από το αρμόδιο κυβερνητικό Τμήμα στις 7/9/2022, ενώ είχε προηγηθεί η έκδοση της γνωμοδότησης του Τμήματος Περιβάλλοντος, που δεν έφερε ένσταση στην υλοποίηση του έργου, υπό όρους. 

Limassol Today - Image 4 3

Στη συνέχεια η Τοπική Αρχή εξέδωσε άδεια κατεδάφισης του εγκαταλελειμμένου κτηριακού συγκροτήματος και οι εργασίες κατεδάφισης, ολοκληρώθηκαν αρχές Φεβρουαρίου του 2023.

Limassol Today - Image 3

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία που θα προβεί στην ανάπτυξη, κατέληξε σε συμφωνία με τους ιδιοκτήτες των υφιστάμενων καταστημάτων για την  κατασκευή κατά προτεραιότητα, ενιαίας πρόσοψης γι’ αυτά, ώστε να μην χάσουν την επικειμένη τουριστική περίοδο.

Limassol Today - Image 4 1

Ο Δήμαρχος Κυριάκος Ξυδιάς, ερωτηθείς από την «Επιχειρηματική Λεμεσό», εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι εφικτό να εκδοθεί η οικοδομική άδεια πριν το τέλος Μαρτίου, δεδομένου ότι η σχετική αίτηση έχει κατατεθεί τον Ιανουάριο κι έχουν ζητηθεί οι απόψεις των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. 

Limassol Today - Image 4 2

Η υλοποίηση της ανάπτυξης είχε κολλήσει για χρόνια στο ότι δεν είχαν εξασφαλιστεί οι υπογραφές ιδιοκτητών υποστατικών στο Mairoza, το οποίο διέπεται από κοινόχρηστο ιδιοκτησιακό καθεστώς, ζήτημα το οποίο διευθετήθηκε πριν το τέλος του 2022. Το κατεδαφισθέν Mairoza, υπήρξε πριν από δεκαετίες σημείο αναφοράς στην τουριστική περιοχή Γερμασόγειας, ωστόσο τα τελευταία χρόνια ήταν  ερειπωμένο και αποτελούσε εστία οπτικής οχληρίας, και χώρο εναπόθεσης σκουπιδιών.

Limassol Today - Image 4 4

Το προτεινόμενο “Mandarin Park” περιλαμβάνει δύο μέρη.  Μεικτή ανάπτυξη με εμπορικές και γραφειακές χρήσεις και  οικιστικό πύργο που θα έχει ύψος 71,7 μέτρα. Το πρώτο μέρος της μεικτής ανάπτυξης, αφορά σε αλλαγές τριών υποβαθμισμένων κτηρίων που στεγάζουν γραφεία και καταστήματα.

Limassol Today - Image 4 6

Οι όροφοι των γραφείων κατεδαφίστηκαν και τα καταστήματα στα ισόγεια των κτηρίων θα διαμορφωθούν. Το δεύτερο μέρος της ανάπτυξης αφορά σε οικιστικό πύργο δεκαέξι ορόφων, με υπόγειο ιδιωτικό χώρο στάθμευσης. 

Limassol Today - Image 4 5

Θα αποτελείται από 36 διαμερίσματα και σε αυτό θα προσφέρονται υπηρεσίες σπα, ιδιωτική πισίνα για τους ενοίκους, γυμναστήριο και κήπος οροφής.  Ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου εκτιμάται στους 24 μήνες, νοουμένου ότι δε θα υπάρξουν καθυστερήσεις. 

Limassol Today - Image 4 7

Αξίζει να σημειωθούν οι συντελεστές του έργου:

Αρχιτέκτονες: Armeftis Partners

Πολιτικός Μηχανικός: A.S.D. Sotiriou L.L.C

Σύμβουλος Μηχανολόγος & Ηλεκτρολόγος: PrimeDesign Consulting Engineers

Σύμβουλος Ασφάλειας & Υγείας: Floros Panteli Associates L.L.C

Σύμβουλος Πυρασφάλειας: FEC International LTD

Επιμετρητής Ποσοτήτων: Christos D.Ioannou Construction Cost Consultants L.L.C.

Powered by petoussis

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης