Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗΕγκαίνια Γραφείου Διασύνδεσης του CMMI στη Λεμεσό

Εγκαίνια Γραφείου Διασύνδεσης του CMMI στη Λεμεσό

Γραφείο στο κτίριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λεμεσού εγκαινιάστηκε στο πλαίσιο της υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου MaRiTec – X. Το CMMI (Cyprus Marine & Maritime Institute) σε συνεργασία με το επιμελητήριο διοργάνωσαν τελετή για τα εγκαίνια. Το γραφείο θα αποτελεί το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στη βιομηχανία, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους κοινωνικούς φορείς στους τομείς της Γαλάζιας Οικονομίας. 

Την εκδήλωση είχε ανοίξει ο πρόεδρος του ΕΒΕΛ, Ανδρέας Τσουλόφτας, ο οποίος δήλωσε ότι το γραφείο διασύνδεσης και γενικότερα το όλο έργο, αναμένεται να αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του, όχι απλώς για χρόνια, αλλά για δεκαετίες. Ως ΕΒΕ Λεμεσού τόνισε ο πρόεδρος, βλέπουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την πρόοδο που επιτελείται σε όλες τις πτυχές του έργου, και ιδιαίτερα ότι αφορά τη δημιουργία του ευφυούς τεχνητού υφάλου στην περιοχή Αμαθούντας. Από σήμερα ανέφερε, το CMMI θα έχει μόνιμη στέγη και στη Λεμεσό, στον 2ο όροφο του κτηρίου, ακριβώς δίπλα από τα γραφεία του ΕΒΕΛ με όλες τις εν δυνάμει συνέργειες που φυσιολογικά εμπεριέχει αυτή η γειτονική, συν τοις άλλοις, σχέση.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης, εξέφρασε την υποστήριξη του Υπουργείου στο όλο έργο, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στην ναυτιλιακή βιομηχανία της Κύπρου. Την παραχώρηση του χώρου χαιρέτισε και ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, αναφέροντας τις προσπάθειες που γίνονται για ενίσχυση της γαλάζιας ανάπτυξης. Από πλευράς του ο διευθύνων Σύμβουλος του CMMI, Ζαχαρίας Σιόκουρος, τόνισε τη σημαντικότητα του γραφείου στη Λεμεσό και ευχαρίστησε με την σειρά του το ΕΒΕΛ για την παραχώρηση του γραφείου. Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας του Ναυτικού, ο κ. Δημητριάδης τίμησε τον Δρ. Μιχαήλ Ιερίδη, Γενικό Γραμματέα της CYMEPA εκ μέρους του CMMI, για την τριακονταετή συνεισφορά της στον τομέα της κυπριακής ναυτιλίας. 

Της έναρξης των εγκαινίων, προηγήθηκε η προβολή ενός μικρού βίντεο σχετικά με το  γραφείο διασύνδεσης στο χώρο του ΕΒΕΛ. Το ΕΒΕΛ συμμετέχει ως εταίρος του έργου το οποίο εντάσσεται στο χρηματοδοτικό εργαλείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης HORIZON 2020 – Teaming for Excellence με την χρηματοδότηση να ανέρχεται στα €30 εκατομμύρια, όπου τα €15 εκατομ. αποτελούν την χρηματοδότηση της ΕΕ και τα υπόλοιπα €15 εκατομ. προέρχονται από  χρηματοδότηση της Κυπριακής Δημοκρατίας για την δημιουργία υποδομών. 

Powered by petoussis

ΠηγήΕΒΕΛ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης