Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗΈπεσε το πρώην Mairoza στην τουριστική και έρχεται το Mandarin Park

Έπεσε το πρώην Mairoza στην τουριστική και έρχεται το Mandarin Park

Δεν υπάρχει κανείς που να μην θυμάται το γωνιακό χαρακτηριστικό κτήριο της τουριστικής, το γνωστό MAIROZA στη Γερμασόγεια. Από τα 90ies που η περιοχή ήταν στα φόρτε της ως το χοτ-σποτ ψυχαγωγίας, την εποχή των disco και του Galatex, το γωνιακό κτήριο φιλοξένησε κατά καιρούς στο ισόγειο του καφετέριες, pubs, μπαρς κι άλλες επιχειρήσεις, ενώ οι πάνω ορόφοι του ήταν διαμερίσματα.

Ένα κτήριο που με τον καιρό αγαπούσαμε να μισούμε, καθώς η εγκατάλειψη που αφέθηκε, το άφησε να παραπαίει και να ασχημαίνει την τουριστική περιοχή.

Κι αφού έμεινε για χρόνια ακατοίκητο, απεριποίητο και σε πλήρη αχρηστία, στην πιο σημαντική ίσως γωνιά της Λεμεσού, πλέον έκλεισε τον κύκλο του. Το Mairoza έπεσε.

MANDARIN PARK

Τώρα πια στη θέση του θα οικοδομηθεί ένα σύγχρονης αρχιτεκτονικής κτήριο που στα σίγουρα θα είναι πρόσθετης αξίας για την περιοχή Γερμασόγειας.

Μόλις λίγα μέτρα απέναντι από τη θάλασσα, οι νέες καμπύλες και τα σχήματα του νέου κτηρίου θα δώσουν νέα πνοή στην τουριστική.

Limassol Today - 19 132 Mandarin View 2 Draft

Εντός του τεμαχίου θα γίνουν προσθηκομετατροπές σε υφιστάμενες υποδομές και θα ανεγερθεί νέα οικοδομή. Οι προσθηκομετατροπές στο υφιστάμενο κτίριο περιλαμβάνουν επέκταση καταστημάτων στο ισόγειο, κατεδάφιση 2ου και 3ου των υφιστάμενων ορόφων, μετατροπή 1ου ορόφου σε Μηχανολογικό όροφο και δημιουργία αποθηκών για τις ανάγκες των καταστημάτων.

Το νέο κτίριο είναι 16 ορόφων με 36 διαμερίσματα (13 οικιστικοί ορόφοι).

Οι δύο πρώτοι όροφοι αφορούν χώρους χαλάρωσης με σάουνα, κοινόχρηστους χώρους υγιεινής, εσωτερική πισίνα, γυμναστήριο και αίθουσα εκγύμνασης.

Ο 3ος όροφος που προτείνεται είναι μηχανολογικός όροφος που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του νέου κτιρίου.

Οι 4ος – 16ος είναι οικιστικοί όροφοι με τους 2 τελευταίους να αναφέρονται σε ένα διαμέρισμα Duplex. Στην οροφή χωροθετείται Roof Garden για το τελευταίο διαμέρισμα του νέου κτιρίου.

Limassol Today - 19 132 Mandarin View 4 Draft 1

Στην ανάπτυξη προτείνεται υπόγειο με χώρους στάθμευσης, βοηθητικές χρήσεις όπως αποθήκες και μηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Το ισόγειο περιλαμβάνει ιδιωτική πλατεία και χώρους πρασίνου, χώρους στάθμευσης, χώρους υποδοχής και διαμόρφωση εξωτερικών χώρων με παιχνιδότοπο.

Limassol Today - 19 132 Mandarin View 5 Draft

Powered by petoussis

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης