Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗ«Φεστιβάλ Θάλασσα 2023» το Σάββατο στον μόλο Λεμεσού

«Φεστιβάλ Θάλασσα 2023» το Σάββατο στον μόλο Λεμεσού

Γράφει ο Χρήστος Χαραλάμπους

Την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά σε ένα από τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την πόλη μας, που είναι αναμφίβολα η θάλασσα, θα έχουν το ερχόμενο Σάββατο τόσο οι ίδιοι οι Λεμεσιανοί όσο και οι επισκέπτες που θα περάσουν από την περιοχή του παραλιακού πολυλειτουργικού πάρκου.

Η ευκαιρία δίνεται στα πλαίσια του καθιερωμένου «Φεστιβάλ Θάλασσας» που διοργανώνεται από τον Δήμο Λεμεσού και το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ, με κύριο σύνθημα  «Ζήσε τη θάλασσα, γνώρισε την ναυτιλία».

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η καλλιέργεια της ναυτιλιακής και θαλάσσιας κουλτούρας, η ανάδειξη της θάλασσας ως τρόπου ζωής, ψυχαγωγίας και άθλησης αλλά και ως επιλογής σπουδών και επαγγελμάτων.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων θα διοργανωθεί Αγώνας Δρόμου αφιερωμένος στους Ναυτικούς με το μήνυμα «Τρέχουμε για τους Ναυτικούς που μεταφέρουν τον κόσμο σε εμάς», ο οποίος διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία εργαζομένων στον τομέα Μεταφορών, ITF. Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στις 9 το πρωί.

Limassol Today - 1 021

Σε συνεργασία με την Relax Cruises, θα πραγματοποιηθούν 5 δωρεάν κρουαζιέρες διάρκειας 40 λεπτών, με εκκίνηση από το Παλιό Λιμάνι, με την πρώτη να ξεκινά στις 2 το μεσημέρι και την τελευταία στις 6 το απόγευμα. Στις 4 το απόγευμα θα διεξαχθούν 3 Αγώνες Jetski Race από το Limassol Jetski Club αλλά και επίδειξη με Fly board.

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχει ξυλοπόδαρος για ψυχαγωγία των παιδιών από τις 4 το απόγευμα ενώ παιδικές δραστηριότητες ενώ το φεστιβάλ θα κλείσει με συναυλία του Κώστα Μακεδόνα στην πλατεία του Παλιού Λιμανιού στις 8.30 το βράδυ. Την συναυλία θα ανοίξει στις 8 μουσικό πρόγραμμα με μέλη του Συνόλου Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Λεμεσού «Μάριος Τόκας» υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Παραδοσιακής Μουσικής, Αντρέα Χριστοδούλου.

Να σημειωθεί ότι την τελετή έναρξης των εκδηλώσεων θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στις 11 το πρωί, και κατά  την τελετή θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά διέλευση σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού, της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, του Τμήματος Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών καθώς και ρυμουλκού της VTS Vasiliko Terminal.

Limassol Today - 2 022

Σχέση 4000 χρόνων την Λεμεσού με την θάλασσα

Παρουσιάζοντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη το πρόγραμμα του «Φεστιβάλ Θάλασσας 2023», ο Δήμαρχος, Νίκος Νικολαΐδης, επισήμανε ιδιαίτερα την σχέση 4000 χρόνων που έχει η Λεμεσός με την θάλασσα, σημειώνοντας ότι «η Θάλασσα διαμόρφωσε την πόλη και την ταυτότητα της, τον πολιτισμό της, την οικονομία της, την εξέλιξη της και τους ανθρώπους της». Μια σχέση, όπως είπε, που «έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε και να εξελίξουμε περαιτέρω, μέσα από πολιτικές και δράσεις».

Από τη πλευρά της η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη, επισημαίνοντας ότι το «Φεστιβάλ Θάλασσα»  δεν μπορούσε να λείπει από τη πόλη της Λεμεσού, για αυτό άλλωστε και έτυχε θερμής υποδοχής και αγκαλιάστηκε από τον κόσμο, εξέφρασε τις ευχαριστίες της σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα για να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.

Οι οργανισμοί αυτοί, όπως σημείωσε η κ. Χατζημανώλη,  «εμπλέκονται σε θαλάσσιες και ναυτιλιακές δραστηριότητες οι οποίες καλούνται στο πλαίσιο του φεστιβάλ να προβάλουν το δικό τους έργο μέσω συγκεκριμένων δράσεων και πρωτοβουλιών με σκοπό την ενημέρωση και την ανάδειξη της σημασίας και της προοπτικής της ναυτιλίας, της γαλάζιας οικονομίας και των λιμένων για την Κύπρο» κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα εκπαιδευτικά ιδρύματα που θα συμμετέχουν στο Φεστιβάλ για ενημέρωση μαθητών και άλλων ενδιαφερόμενων για τις ναυτικές σπουδές.

Powered by petoussis

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης