Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Diagwnismosfeb23 Ltbanner
Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗΗ Airbnb επενδύει στις μακροχρόνιες μισθώσεις

Η Airbnb επενδύει στις μακροχρόνιες μισθώσεις

Μια κίνηση που, σύμφωνα με τους Financial Times, συνδέεται με την αύξηση της τηλεργασίας

Η άνοδος των επιχειρηματικών ταξιδιών και του τουρισμού υποδηλώνουν μια τρόπον τινά επιστροφή στην προ του 2020 κανονικότητα. Όπως λοιπόν ήταν επόμενο, μετά από ένα ζημιογόνο 2020, η Airbnb άρχισε να εμφανίζει τριμηνιαία κέρδη, αν και μικρά.

Αλλά η αμερικανική πλατφόρμα μίσθωσης ακινήτων δεν θέλει μια επιστροφή στην κανονικότητα. Όπως υποστηρίζει η στήλη Lex των Financial Times, η αύξηση της τηλεργασίας σημαίνει ότι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να αλλάζουν τόπο κατοικίας κατά το δοκούν. Η Airbnb θέλει να κάνει μπάσιμο σε αυτή τη νέα αγορά προσφέροντας περισσότερες μακροχρόνιες μισθώσεις μέσω της πλατφόρμας της. Το τελευταίο τρίμηνο του 2021, πάνω από το ένα πέμπτο των μισθώσεων ήταν για διαμονές 28 ημερών ή παραπάνω.

Σύμφωνα με τη στήλη Lex, οι μακροπρόθεσμες μισθώσεις είναι και ένας τρόπος για την Airbnb να διαφοροποιηθεί από άλλες διαδικτυακές ταξιδιωτικές υπηρεσίες και την απειλή της Google. Μια σύγκριση με την Booking.com είναι ενδεικτική. Η Airbnb έχει έξι εκατομμύρια καταχωρήσεις ενώ η Booking 28 εκατ. Αλλά η Booking είναι γνωστή για την εύρεση ξενοδοχείων όχι ενοικιαζόμενων κατοικιών. Έχει επίσης έναν πιο ηλικιωμένο κοινό και δεν έχει την αναγνώριση που απολαμβάνει η Airbnb και τις σχέσεις με τη Silicon Valley.

Η θεωρία είναι ότι μόλις η ταξιδιωτική κίνηση επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα, το μοντέλο της Airbnb θα γίνει πιο κερδοφόρο. Ως πλατφόρμα, θα πρέπει να είναι σε θέση να διατηρεί το κόστος σε χαμηλά επίπεδα, ενώ τα έσοδα θα αυξάνονται — που σημαίνει ταχεία αύξηση των κερδών.

Φυσικά, η αναγνωρισιμότητα συνεπάγεται και πιο αυστηρό έλεγχο. Η Airbnb έχει πέσει θύμα των ρυθμιστικών αρχών στο παρελθόν. Οι δημοτικές αρχές ανησυχούν για τους οικοδεσπότες που δεν επιβαρύνονται με τους ίδιους κανονισμούς με τα ξενοδοχεία, το πρόβλημα των κρατήσεων Airbnb για ξέφρενα πάρτι και τη μείωση της προσφοράς ενοικιαζόμενων καταλυμάτων για τους ντόπιους.

Powered by petoussis

Πηγήeuro2day

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης