Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Diagwnismosfeb23 Ltbanner
Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗΗ πορεία υλοποίησης του Limassol Greens

Η πορεία υλοποίησης του Limassol Greens

Σε πάρα πολύ ικανοποιητικά επίπεδα κυμάνθηκαν μέχρι και το τέλος του 2022 οι πωλήσεις του οικιστικού προϊόντος του Limassol Greens, οι οποίες ξεκίνησαν εντός του 2021 οπόταν και η Lanitis Golf Public Co- η εταιρεία δηλαδή από την οποία αναπτύσσεται το έργο- εξασφάλισε τις απαραίτητες πολεοδομικές άδειες για το οικιστικό κομμάτι.

Τις πωλήσεις του έργου, του νέου ολοκληρωμένου οικιστικού θερέτρου γκολφ και spa που κατασκευάζεται στη Λεμεσό, υπενθυμίζεται πως έχει αναλάβει η Cybarco Development.

Limassol Today - Image 2

Την μέχρι σήμερα πορεία προόδου και υλοποίησης του έργου σκιαγραφεί σε ενημέρωσή της προς το επενδυτικό κοινό η Lanitis Golf Public Co. Η εταιρεία, αφού υπενθυμίζει πως το 2014 υπέβαλε στην Πολεοδομική Αρχή αναθεωρημένα σχέδια για το master plan του έργου προς εξασφάλιση πολεοδομικής άδειας με ουσιαστικές τροποποιήσεις για την ανάπτυξη που εγκρίθηκε το 2012, σημειώνει πως τον Μάρτιο του 2017 εκδόθηκαν οι τροποποιημένες πολεοδομικές άδειες. 

Limassol Today - Image 1 1

Όπως επισημαίνει, οι τροποποιημένες πολεοδομικές άδειες αφορούσαν την δημιουργία γηπέδου γκολφ και τον διαχωρισμό αναπτύξεως 501 οικοπέδων για οικιστική ανάπτυξη, καθώς και εγκαταστάσεις του γηπέδου γκολφ (clubhouse, κτίριο συντήρησης και βιολογικό σταθμό), αυξάνοντας το συνολικό εμβαδόν από 100.000 σε 150.000 τετραγωνικά μέτρα. Επίσης, τον Ιούλιο του 2019 η εταιρεία εξασφάλισε την άδεια οικοδομής για τον διαχωρισμό των οικοπέδων και την κατασκευή του γηπέδου γκολφ και του clubhouse.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι καθυστερήσεις στην έκδοση των τροποποιημένων πολεοδομικών αδειών, καθώς και στην έκδοση της άδειας οικοδομής οφείλονταν κυρίως στις μακροχρόνιες διαδικασίες των κυβερνητικών αρχών.

Limassol Today - Limassol Green Spa Golf

Η Lanitis Golf Public Co, με την εξασφάλιση των πιο πάνω αδειών, προχώρησε σε σύναψη συμφωνίας με την Ελληνική Τράπεζα για την χρηματοδότηση των εργασιών υποδομής του έργου. Τον Μάρτιο του 2021 ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής της υποδομής, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός τριών χρόνων από την ημερομηνία έναρξης.

Limassol Today - Image 1 2

Παράλληλα, εντός του 2021, η εταιρεία εξασφάλισε πολεοδομικές άδειες για το οικιστικό προϊόν και ξεκίνησε τις πωλήσεις, οι οποίες-όπως υπογραμμίζει-κυμάνθηκαν σε πάρα πολύ ικανοποιητικά επίπεδα μέχρι το τέλος του 2022.

Σύμφωνα με την Lanitis Golf Public Co, πλέον με την πλήρη αδειοδότηση των υποδομών και την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την κατασκευή τους, αναμένεται ότι η υλοποίηση του επιχειρηματικού πλάνου θα προχωρήσει με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.  

Powered by petoussis

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης