Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗΗχορύπανση, δημιουργία Τουριστικής Αστυνομίας και κάμερες τροχαίας

Ηχορύπανση, δημιουργία Τουριστικής Αστυνομίας και κάμερες τροχαίας

ΣΤΕΚ: Επί τάπητος σημαντικά ζητήματα σε συνάντηση με την Υπουργό Δικαιοσύνης

Σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την τουριστική βιομηχανία συζήτησε με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κα. Στέφη Δράκου, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΤΕΚ.

Ξεκίνησε η συζήτηση για τα διαχρονικά προβλήματα που παρατηρούνται στις τουριστικές περιοχές με κατάθεση εισηγήσεων του ΣΤΕΚ, η υλοποίηση των οποίων μπορεί να οδηγήσει σε ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας.

Στην παρουσία στελεχών του Υπουργείου αλλά και της Αστυνομίας, η αντιπροσωπεία του ΣΤΕΚ έθεσε το ζήτημα της μη εφαρμογής της νομοθεσίας για καταπολέμηση του φαινομένου της ηχορύπανσης που προκαλείται κυρίως από κέντρα αναψυχής αλλά και από οχήματα, σκάφη, βεγγαλικά κτλ., το οποίο διογκώνεται διαρκώς  προκαλώντας αλγεινή εντύπωση  και  συνεχή ενόχληση στους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας αλλά και στους ντόπιους.

Συζητήθηκε επίσης η διαχρονική θέση του ΣΤΕΚ για δημιουργία ειδικού Σώματος Τουριστικής Αστυνομίας το οποίο θα έχει ευρείες αρμοδιότητες. Όπως για παράδειγμα η πάταξη παρανομιών, ο έλεγχος νομιμότητας τουριστικών επιχειρήσεων, η καταπολέμηση του φαινομένου της ηχορύπανσης αλλά και γενικότερα πληροφόρησης των τουριστών, οι οποίοι πρέπει να αντικρίζονται ως προσωρινοί κάτοικοι των περιοχών στις οποίες αποφασίζουν να περάσουν την περίοδο των διακοπών τους.   

Τέλος, ενώπιον της υπουργού τέθηκε η εισήγηση του ΣΤΕΚ για τοποθέτηση καμερών τροχαίας σε συγκεκριμένα σημεία δρόμων τουριστικών περιοχών, τα οποία, στοιχειοθετημένα είναι επικίνδυνα για τους πεζούς, ντόπιους και τουρίστες. Παράλληλα, με τη στοχευμένη τοποθέτηση των καμερών θα περιοριστεί και το φαινόμενο της ηχορύπανσης από μηχανοκίνητα οχήματα, το οποίο σε συγκεκριμένες περιοχές είναι ιδιαίτερο έντονο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης συμφώνησε όσον αφορά την  ανάγκη ριζικής αντιμετώπισης του προβλήματος της ηχορύπανσης και επεξήγησε ότι τόσο αυτό όσο και το θέμα της αστυνόμευσης των τουριστικών περιοχών εξετάζονται μέσα στα πλαίσια της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ αντίκρυσε θετικά την εισήγηση για τοποθέτηση καμερών σε επικίνδυνα σημεία τουριστικών περιοχών.

Powered by petoussis

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης