Limassol Today - Diagwnismos Ltbanner
Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗΙνδικά κεφάλαια και κυπριακή οικονομία

Ινδικά κεφάλαια και κυπριακή οικονομία

Σε ταχείς ρυθμούς κινείται η Κυπριακή Δημοκρατία για να καταστίσει το νησί ως ένα από τα πιο σπουδαία κέντρα επενδύσεων στην Ευρώπη. Αποφασισμένη να παραμείνει στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων και να αναβαθμίζει συνεχώς το νομοθετικό και ρυθμιστικό της καθεστώς, η Κύπρος μετατράπηκε σε βασικό παίκτη της περιοχής στον τομέα των επενδυτικών ταμείων και σε πηγή έλξης εταιρειών πανευρωπαϊκής εμβέλειας.

Σε πλεονεκτική θέση

Προοπτικές συνεργασίας δεν υπάρχουν μόνο με εταιρείες ευρωπαϊκής προέλευσης αλλά και με άτομα και Οργανισμούς από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Ιδιαίτερα στενή σχέση έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια με την ινδική κυβέρνηση. Κομβικό σημείο η πρόσφατη συμπερίληψη της Κύπρου στην πρώτη κατηγορία ξένων επενδυτικών ταμείων, με χαμηλότερο κίνδυνο. Η εξέλιξη αυτή προέκυψε κατόπιν συντονισμένων προσπαθειών του Υπουργείου Οικονομικών με το Υπουργείο Εξωτερικών και τον ιδιωτικό τομέα, απόρροια αιτήματος του Υπουργού Οικονομικών προς την Υπουργό Οικονομικών της Ινδίας. Το γεγονός αυτό παρέχει σημαντικά πλεονεκτήματα για τα κυπριακά επενδυτικά ταμεία τα οποία θα μπορούν με μεγαλύτερη ευκολία και αποτελεσματικότητα να προχωρούν σε επενδύσεις στην Ινδία.

Αμοιβαίο το όφελος

Επενδυτικές ευκαιρίες από τη συμπερίληψη της χώρας στην πρώτη κατηγορία ξένων επενδυτικών ταμείων έχει και το ινδικό κεφάλαιο. Καθώς η χώρα μας είναι μέλος της Ε.Ε. οι επιχειρηματίες που επενδύουν στην Κύπρο απολαμβάνουν σειρά ωφελημάτων. Όπως το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών διεμήνυσε στο παρελθόν, η τοποθέτησή μας στην πρώτη κατηγορία ενισχύει περαιτέρω τις σχέσεις των δύο χωρών και παρέχει νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη και ευημερία.

Οι δείκτες με το μέρος μας

Ο χαμηλός εταιρικός φόρος 12,5% και ένα ανεπτυγμένο δίκτυο με περισσότερες από 60 συμβάσεις διπλής φορολογίας καθιστούν τη Κύπρο έναν ιδιαίτερα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό. Τα φορολογικά και άλλα κίνητρα που προκύπτουν από τη στρατηγική προσέλκυσης επενδύσεων επίσης συνδράμουν στα να ξεχωρίζει το όνομα της χώρας μας και να φτάνει μέχρι… την Ινδία.

Cyprus Investment Funds Conference

Τα βασικά πλεονεκτήματα της επένδυσης στην Κύπρο θα παρουσιαστούν στο «Cyprus Investment Funds Conference – India», που θα διεξαχθεί στις 7 Ιουνίου του 2022 στο ξενοδοχείο Sofitel Mumbai BKC, στο Μουμπάι.

Επαγγελματίες του χώρου, επιχειρηματίες και Οργανισμοί με βάση την Ινδία που παρέχουν υπηρεσίες σχετικές με τα επενδυτικά ταμεία θα τύχουν πλήρους ενημέρωσης για τις ευκαιρίες που προφέρει η κυπριακή αγορά. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην συμπερίληψη της Κύπρου στην πρώτη κατηγορία ξένων Κύπρο και Ινδία να προβαίνουν σε συμφωνίες με απλοποιημένες και ευκολότερες από παλαιότερα διαδικασίες.

Ομιλίες θα γίνουν, μεταξύ άλλων, από τον Γιώργο Καρατζιά, Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου και τον Ανδρέα Γιασεμίδη, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του CIFA. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αναμένεται να είναι η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης κατά τη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες θα θίξουν σειρά κομβικών θεμάτων. Ανάμεσά τους, τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως ένα αναδυόμενο κέντρο επενδυτικών κεφαλαίων, τα Συλλογικά Επενδυτικά Σχέδια (AIFs και UCITS), οι ευκαιρίες στον τομέα των επενδύσεων στην Κύπρο, και το νομικό, ρυθμιστικό και φορολογικό πλαίσιο της Κύπρου.   

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην αγγλική. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το περιεχόμενο του φόρουμ, κάντε κλικ εδώ.

Μεταξύ άλλων, το Συνέδριο απευθύνεται σε:
  • Επενδυτικά κεφάλαια
  • Διαχειριστές κεφαλαίων
  • Διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων
  • Τράπεζες, επενδυτικές τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα
  • Λογιστικές / ελεγκτικές / φοροτεχνικές εταιρείες και άλλους ειδικούς στη φορολογία
  • Δικηγορικά γραφεία και νομικούς συμβούλους
  • Συμβούλους επιχειρήσεων / Παρόχους συμβουλευτικών υπηρεσιών
Η συμμετοχή είναι δωρεάν, με απαραίτητη προϋπόθεση την εγγραφή. Για εγγραφές, κάντε κλικ εδώ.

Οργανωτής: IMH

Με τη Στήριξη: Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, Κυπριακός Οργανισμός Επενδυτικών Ταμείων (CIFA), Invest Cyprus

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Business

Για χορηγικά πακέτα και ευκαιρίες συμμετοχής, επικοινωνήστε με τον Κρίστοφερ Κωνσταντίνου στο 22505565 ή μέσω e-mail στο [email protected].

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλ: 22505555 Φαξ:22679820 Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected] Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Powered by petoussis

ΠηγήΙΜΗ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης