Limassol Today - Diagwnismos Ltbanner
Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗΚραυγή αγωνίας για την έλλειψη προσωπικού στη Λεμεσό

Κραυγή αγωνίας για την έλλειψη προσωπικού στη Λεμεσό

Σε δυσμενή θέση ο επισιτιστικός τομέας και η εστίαση  – Ψάχνουν και δεν βρίσκουν μάγειρες, σερβιτόρους, bartenders

Γράφει ο Δημήτρης Στρατής

Όλο και διογκώνεται το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού σε διάφορες επιχειρήσεις στην Κύπρο. Το ζήτημα αναδείχθηκε πρόσφατα μέσω έρευνας της ΟΕΒ, η οποία αναφέρει ότι οι ανάγκες των επιχειρήσεων σε βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο ορίζοντα ανέρχονται σε 8.657 άτομα.

Σύμφωνα με την έρευνα, μεταξύ άλλων παρατηρείται έλλειψη προσωπικού στον επισιτιστικό κλάδο, με την Λεμεσό να κατέχει την αρνητική πρωτιά. Το πρόβλημα ωστόσο είναι πολύ πιο σύνθετο και μεγαλύτερο, όπως υποστηρίζουν στην ιστοσελίδα μας φορείς του κλάδου. Μιλώντας στο Limassol Today, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου Γιώργος Δαμιανού εξηγεί ότι το πρόβλημα χρονίζει και εκτιμά ότι εάν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα, ενδέχεται να διογκωθεί.

Συνομιλήσαμε και με δύο μικρομεσαίους επιχειρηματίες στον τομέα της εστίασης οι οποίοι εκφράζουν κραυγή αγωνίας για το γεγονός ότι αδυνατούν να εξεύρουν υπαλλήλους στον τομέα του σέρβις και τονίζουν ότι το κράτος θα πρέπει να αναζητήσει ολοκληρωμένες λύσεις στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Χάος που χρονίζει

Οι ανάγκες είναι πολύ περισσότερες από αυτές που καταγράφηκαν στην έρευνα της ΟΕΒ σημειώνει σε δηλώσεις του στο Limassol Today ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου, Γιώργος Δαμιανού.

Ανέφερε ότι έρευνες που έγιναν για λογαριασμό του Συνδέσμου καταδεικνύουν ότι υπάρχει έλλειψη της τάξης του 36% σε μάγειρες και 43% σε σερβιτόρους στην Κύπρο. Στην επισιτιστική βιομηχανία το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού δεν είναι σημερινό εξηγεί, καθώς η έρευνα έγινε από το 2017.

Ο κ. Δαμιανού ανέφερε ότι το πρόβλημα παρουσιάζεται σε όλη την Κύπρο, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι επικρατεί ένα χάος σε επιχειρήσεις που αναζητούν εναγωνίως προσωπικό.

Στη Λεμεσό ειδικότερα, αναφέρει ο πρόεδρος του Συνδέσμου, υπάρχουν πολύ περισσότερα καταλύματα (εστιατόρια, ξενοδοχεία, χώροι εστίασης) σε σχέση με άλλες πόλεις, καθώς φτάνουν τα 1350. Αυτό, όπως εξηγεί, σημαίνει ότι αρκετές επιχειρήσεις εργάζονται με μειωμένο προσωπικό (ένα ή δύο άτομα), κάτι που συνακόλουθα σε κάποιες περιπτώσεις, έχει επιπτώσεις στην παρεχόμενη ποιότητα.

Εγκαταλείπουν οι νέοι

Σε ό,τι αφορά τους μάγειρες σημείωσε ότι αρκετοί νέοι εγκαταλείπουν το επάγγελμα, αφού δεν υπάρχει η κατάλληλη διαπαιδαγώγηση στα σχολεία, ενώ οι ώρες που διδάσκονται τα μαθήματα μαγειρικής στις τεχνικές σχολές είναι λίγες. Τα ξενοδοχεία στην Κύπρο έχουν μεγάλο φόρτο εργασίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, με αποτέλεσμα να μην δίδεται η δέουσα προσοχή στους νεαρούς μάγειρες που κάνουν πρακτική, εξηγεί.

Εκτίμησε ότι με το άνοιγμα του καζίνο-θέρετρου θα υπάρξει μεγάλη δυσκολία στην κάλυψη των αναγκών από εγχώριο προσωπικό, καθώς υπολογίζεται ότι θα πρέπει να εργοδοτηθούν ακόμα 200 μάγειρες. Ο κ. Δαμιανού αναφέρει ότι χρειάζονται σαφείς όροι εργασίας και δομή στα ξενοδοχεία σε ό,τι αφορά το προσωπικό, κάτι που μπορεί να ρυθμιστεί με την υιοθέτηση του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου σε συνεργασία με τις συντεχνίες.

Δώστε κίνητρα

Υπάρχουν δύο τάσεις που σχετίζονται με την έλλειψη προσωπικού δηλώνει στην ιστοσελίδα μας ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ (Παγκύπρια Οργάνωση Επαγγελματιών Καταστηματαρχών) Στέφανος Κουρσάρης.

Η πρώτη αφορά το εξειδικευμένο-καταρτισμένο προσωπικό, όπως οι μάγειρες και ειδικευμένοι κρεοπώλες. Ελλείψεις υπάρχουν και στα τεχνικά επαγγέλματα, όπως οι ηλεκτρολόγοι και οι υδραυλικοί. Για το σκοπό αυτό, όπως ανέφερε ο κ. Κουρσάρης, πρέπει να δοθεί περισσότερο βάρος στην τεχνική εκπαίδευση και παράλληλα να ιδρυθεί σχολή κρεοπωλών.

Ο δεύτερος τομέας αφορά επιχειρήσεις όπου δεν εργοδοτούνται κατά βάση Κύπριοι, όπως πλυντήρια αυτοκινήτων, πρατήρια βενζίνης, γεωργία και κτηνοτροφία. Ο κ. Κουρσάρης επισήμανε ότι αρκετοί εργαζόμενοι από χώρες του εξωτερικού, ειδικά από πρώην ανατολικές χώρες, βρίσκουν καλύτερους όρους εργασίας στο εξωτερικό (ακόμα και στις χώρες τους) και γι’ αυτό εγκαταλείπουν την Κύπρο. Χρειάζεται εξήγησε, να δοθούν κίνητρα για εργασία εάν ληφθούν υπόψιν τα επίπεδα της ανεργίας.

«Ψάχνουμε και δεν βρίσκουμε»

Κραυγή αγωνίας εκφράζουν μέσω της ιστοσελίδας μας μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που διατηρούν υποστατικά αναψυχής και εστίασης στη Λεμεσό.

Κληθείς να απαντήσει εάν υπάρχει έλλειψη προσωπικού, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Billy Jo Sports House, Κλεάνθης Κοιλανιώτης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στον τομέα του σέρβις αναζητούν προσωπικό για περισσότερο από ένα χρόνο. Σε έναν κατάλογο 30 ανέργων ατόμων που δόθηκε από το γραφείο εργασίας, σχεδόν κανένας δεν ενδιαφερόταν να εργαστεί ως σερβιτόρος, όπως είπε. Πρόσθεσε ότι παρά το γεγονός ότι οι μισθοί που δίνονται είναι ικανοποιητικοί, σε σχέση με τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν, συνεχίζει να παρατηρείται έλλειψη προσωπικού. Ο κ. Κοιλανιώτης ανέφερε ότι πρόκειται για μια δουλειά με κανονικό ωράριο, σύστημα βάρδιας και χωρίς άγχος. Εξέφρασε ακόμα την άποψη ότι το πρόβλημα οφείλεται στα παρεχόμενα από το κράτος επιδόματα, αλλά και στην μαύρη εργασία.

Έμπρακτη στήριξη

Η αβεβαιότητα που προκλήθηκε λόγω της πανδημίας είχε πολλαπλάσιες επιπτώσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον τομέα της αναψυχής και της εστίασης, δηλώνει o Διευθύνων Σύμβουλος του Poe Bar Κωνσταντίνος Γιωργαλλέτος. Την ώρα που ο ανταγωνισμός αυξάνεται, όπως είπε, επιβάλλεται η όσο το δυνατό περισσότερη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρηματιών από το κράτος.

Υπέδειξε ακόμα ότι παρατηρείται το φαινόμενο πιο έμπειροι υπάλληλοι στον τομέα του σέρβις και του bartending να αναζητούν άλλους επαγγελματικούς δρόμους. Το «άνοιξε» – «κλείσε» αρκετών επιχειρήσεων και οι ιδιάζουσες συνθήκες που επικρατούν, συνεχίζουν να επηρεάζουν τόσο τις επιχειρήσεις, όσο και το προσωπικό τους, πρόσθεσε. Ο κ. Γιωργαλλέτος ανέφερε ότι το νέο προσωπικό που προσλαμβάνεται πρέπει να εκπαιδευτεί από την αρχή, κάτι που επιφέρει επιπρόσθετες δυσκολίες. Εκτίμησε ακόμα ότι σε μερικά χρόνια πολύ δύσκολα θα εργάζονται Κύπριοι σε αυτό τον τομέα. Έφερε ως παράδειγμα μια θέση εργασίας στην δική του επιχείρηση για την οποία έστειλαν βιογραφικά δεκάδες πρόσωπα από τρίτες χώρες και ελάχιστοι Κύπριοι. Βέβαια, μας εξήγησε, πως αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση αρνητικό, ωστόσο, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, η εργοδότηση υπηκόων τρίτων χωρών απαιτεί μια χρονοβόρα διαδικασία μέσω των Κοινωνικών Ασφαλίσεων η οποία στις πλείστες των περιπτώσεων αναγκάζει τους εργοδότες να απορρίψουν εξ αρχής τους συγκεκριμένους υποψήφιους, καθιστώντας την πλήρωση των διαθέσιμων θέσεων ιδιαίτερα δύσκολη.

Powered by petoussis

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης