Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗΚρούει κώδωνα κινδύνου για παράνομη κτηματομεσιτεία το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

Κρούει κώδωνα κινδύνου για παράνομη κτηματομεσιτεία το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών

Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Δεκέμβριο το Συμβούλιο προχωρεί και στη δημοσιοποίηση των στοιχείων όσων νομικών και φυσικών προσώπων δικάζονται και καταδικάζονται για παράνομη κτηματομεσιτεία.

Κώδωνα κινδύνου για την παράνομη κτηματομεσιτεία κρούει προς τους πολίτες το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών, καλώντας τους να καταγγέλλουν τους παράνομους.

Από τον αριθμό των ενώπιόν του καταγγελιών και από τα ευρήματα των ελέγχων των επιθεωρητών του, το Συμβούλιο εντοπίζει ότι το πρόβλημα προσλαμβάνει, δυστυχώς, διαστάσεις. Θεωρεί ως εκ τούτου αναγκαία τη συνδρομή των πολιτών – ενδιαφερόμενων αγοραστών, στην καταπολέμησή του καθώς είναι αυτοί που έρχονται σε άμεση επαφή με τους παράνομους.


Είναι πολύ σημαντικό οι πολίτες να ζητούν από τα άτομα, τα οποία τους συστήνονται ως κτηματομεσίτες, τα απαραίτητα αποδεικτικά (ετήσια άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ή επαγγελματική ταυτότητα για το τρέχον έτος) ώστε να μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι πρόκειται για αδειούχους κτηματομεσίτες. Η επιβεβαίωση των στοιχείων μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα μέσω της ιστοσελίδας του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών.


Για επιβεβαίωση στοιχείων ή καταγγελία μπορούν να επικοινωνήσουν με λειτουργό του Συμβουλίου στο τηλέφωνο 22666377, με φαξ στο 22518490 ή στο email [email protected]

Για αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων προτρέπεται το κοινό να χρησιμοποιεί την ηλεκτρονική πλατφόρμα ακινήτων του Συμβουλίου, «ktimatomesites.com». Η πλατφόρμα αποτελεί σημείο αναφοράς για αξιόπιστες πράξεις και ευκαιρίες, καθώς οι αγοραστές μπορούν να αναζητήσουν και να εντοπίσουν ακίνητα μόνο από αδειοδοτημένους Κτηματομεσίτες.


Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών, Μαρίνος Κυναιγείρου, ανέφερε:


«Η παράνομη κτηματομεσιτεία είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα, τα οποία ταλανίζουν το επάγγελμα. Έχουμε κάνει πολλά και είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ακόμη περισσότερα για να την αντιμετωπίσουμε. Είναι πάρα πολύ σημαντικό σ’ αυτή την προσπάθεια που καταβάλλουμε να έχουμε δίπλα μας τους πολίτες, οι οποίοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν ή να ενοικιάσουν ακίνητα. Πρέπει να γνωρίζουν ότι το όλο θέμα τους αφορά άμεσα καθώς ενδέχεται να πέσουν θύματα απατεώνων. Καλούμε τους πολίτες να είναι υποψιασμένοι και να ζητούν τα απαραίτητα αποδεικτικά και βεβαίως να μην διστάζουν να μας καταγγείλουν τους παράνομους».

Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Δεκέμβριο το Συμβούλιο προχωρεί και στη δημοσιοποίηση των στοιχείων όσων νομικών και φυσικών προσώπων δικάζονται και καταδικάζονται για παράνομη κτηματομεσιτεία.

Powered by petoussis

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης