Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗΛΕΜΕΣΟΣ: Οι δέκα πύργοι που θα συναντούμε στην πόλη

ΛΕΜΕΣΟΣ: Οι δέκα πύργοι που θα συναντούμε στην πόλη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο αναπτυξιακός οργασμός που συντελείται τα τελευταία χρόνια στη Λεμεσό και που ανάμεσα σε άλλα μεγάλα αναπτυξιακά έργα αξίας πολλών εκατομμυρίων, περιλαμβάνει και την ανέγερση πολυώροφων κτηρίων και πύργων. 

Με αρκετά από αυτά τα κτήρια και τους πύργους να έχουν ήδη ολοκληρωθεί προ πολλού ή και προσφάτως, κάποιες άλλες συναφείς επενδύσεις, που προορίζονται για οικιστικές, εμπορικές και μεικτές χρήσεις, βρίσκονται κατά την παρούσα φάση σε τροχιά υλοποίησης.    

Το InBusinessNews παρουσίασε ορισμένους από τους πύργους που βρίσκονται σε εξέλιξη, και που με την ολοκλήρωσή τους θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την ήδη αναπτυξιακή πορεία που διαγράφει η Λεμεσός. 

Trilogy

Προχωρούν οι κατασκευαστικές εργασίες του Trilogy, του έργου της Cybarco που θα κοσμεί την παραλιακή ακτογραμμή της Λεμεσού και που αφορά συγκεκριμένα την ανέγερση τριών πύργων.

Ο κάθε πύργος της οικιστικής και εμπορικής ανάπτυξης θα διαθέτει ιδιωτικό spa και γυμναστήριο. Επίσης, το Trilogy προσφέρει χώρους για αναψυχή και χαλάρωση για τους ιδιοκτήτες, καθώς και την δημόσια πλατεία (Public Plazza), την οποία μπορεί να απολαύσει ο κάθε επισκέπτης.

Limassol Today - Trilogy

Οι πύργοι East και West προσφέρουν πολυτελή διαμερίσματα με πανοραμική θέα τη θάλασσα. Τα  διαμερίσματα περιλαμβάνουν μεγάλες βεράντες, που αποτελούν προέκταση του καθιστικού.

Limassol Today - Trilogy 2

Εκτός από τα διαμερίσματα, το West Tower προσφέρει και γραφειακούς χώρους με απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα, γρήγορη ψηφιακή συνδεσιμότητα και ένα ευρύ φάσμα εγκαταστάσεων.

Signature Residences

Το πολυαναμενόμενο έργο-ορόσημο της εταιρείας Property Gallery, “Signature Residences” στην παραλία Δασούδι, βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης.

Limassol Today - Signature Residences

Το νέο αναπτυξιακό έργο αφορά ένα πρότυπο πύργο που θα φιλοξενήσει πολυτελή διαμερίσματα με εντυπωσιακούς κήπους σε κάθε όροφο, γραφεία και εμπορικά καταστήματα.

Ειδικότερα, θα διαθέτει εννέα κομψά διαμερίσματα του ενός μέχρι τεσσάρων υπνοδωματίων, δύο πολυτελέστατα ρετιρέ, γραφειακούς χώρους και καταστήματα. 

Symbol Residence

Παίρνει σάρκα και οστά ο πύργος Symbol Residence στον Άγιο Τύχωνα της Λεμεσού, της επένδυσης που έχει ξεπεράσει τα 40 εκατ. ευρώ. 

Συγκεκριμένα, βρίσκεται κοντά στη θάλασσα, μόλις λίγα λεπτά από το ξενοδοχείο πέντε αστέρων, Four Seasons.

Limassol Today - Symbol Residence

Πρόκειται για οικιστική ανάπτυξη 11 ορόφων, η οποία αναπτύσσεται σε συνολική έκταση 7,300 τ.μ.  Θα περιλαμβάνει 17 πολυτελή διαμερίσματα, τα οποία θα χαρακτηρίζονται από προηγμένη τεχνολογία και μοντέρνο σχεδιασμό.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατασκευαστικές εργασίες του Symbol Residence ξεκίνησαν τον Μάιο του 2019 και την ανέγερσή τους έχει αναλάβει η Cyfield.

Limassol Blu Marine

Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται το έργο της Leptos Estates, το Limassol Blu Marine, στην περιοχή Καρνάγιο, κεντροδυτικά της Λεμεσού.

To έργο αφορά ανάπτυξη μεικτής χρήσης διεθνών προδιαγραφών. Πρόκειται συγκεκριμένα για μια εμπορική, γραφειακή και οικιστική ανάπτυξη.

Limassol Today - Symbol Residence 1

Στο Limassol Blu Marine αναπτύσσονται τέσσερα υψηλά κτήρια (συμπεριλαμβανομένου πύργου 34 ορόφων) με υπόγειους και υπέργειους χώρους στάθμευσης (100 δημόσιους και 395 ιδιωτικούς), δύο πισίνες και μια πλατεία.

Τα τρία κτήρια θα είναι κυρίως οικιστικά με εγκαταστάσεις εστιατορίου, γυμναστήριο και spa, ενώ  το τέταρτο κτήριο θα αποτελείται από καταστήματα και γραφεία.

SunMar Tower

Το SunMar Tower είναι ο οικιστικός πύργος 110 μέτρων που βρίσκεται στα σκαριά.

Θα αποτελείται από συνολικά 79 διαμερίσματα και το συνολικό ύψος του κτηρίου θα είναι 110 μέτρα. Το block θα περιλαμβάνει επίσης υπόγειο χώρο στάθμευσης, πισίνες, spa και πολλές άλλες εγκαταστάσεις.

Limassol Today - Sunmar Tower

Την ανέγερση του ανέλαβε η Crona Group. Αρχιτέκτονας του έργου είναι το γραφείο Panos Panayiotou + Associates (PPA Architects), ενώ τις μηχανολογικές υπηρεσίες ανέλαβε η DDA Mechanical Consulting Engineer. 

Marcuji 

Την ανέγερση και λειτουργία γραφειακής ανάπτυξης στη Λεμεσό προγραμματίζει η Marcuji Ltd εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Γερμασόγειας.

Το πολυώροφο κτήριο θα αποτελείται από εννέα υπέργεια επίπεδα συν μεσοπάτωμα, καθώς και δύο υπόγεια, ενώ θα συμπεριλαμβάνει επίσης χώρους στάθμευσης και μηχανολογικούς χώρους.

Limassol Today - Sunmar Tower 1

Το συνολικό ύψος του κτηρίου θα ανέρχεται περίπου στα 49 μέτρα από το επίπεδο του εδάφους.

Το εκτιμώμενο κόστος του έργου ανέρχεται στα €6.100.000.

Ararat

Το Ararat Grand Residences είναι ο πύργος 27 ορόφων που αναπτύσσεται στο ανατολικό κομμάτι του παραλιακού δρόμου της Λεμεσού.

Το έργο αποτελείται από 17 διαμερίσματα πολυτελείας και ένα υπερπολυτελές ρετιρέ πέντε ορόφων.

Limassol Today - Sunmar Tower 2

Το ισόγειο του πύργου θα περιλαμβάνει πλατεία που θα οδηγεί σε ένα γκουρμέ εστιατόριο, spa με σάουνα και χαμάμ. Επίσης, θα διαθέτει σαλόνι πούρων με μπαρ, κάβα και διάφορες μπουτίκ.

Επιπλέον, θα περιλαμβάνει χώρους στάθμευσης, τόσο για τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων όσο και για τους επισκέπτες του συγκροτήματος.

Τις κατασκευαστικές εργασίες του Ararat Grand Residences έχει αναλάβει η Atlas Pantou, για λογαριασμό της Maserdo Ltd.

Aρχιτέκτονες είναι το αρχιτεκτονικό γραφείο Photiou Architects, Q.S. η εταιρεία A. Demetriades & Partners L.L.C. και σύμβουλοι ηλεκτρομηχανολόγοι η εταιρεία Primedesign Consulting Engineers Ltd.

Clelia

Ο πύργος «Clelia» περιλαμβάνει ένα αμιγώς οικιστικό κτήριο 19 ορόφων, ύψους 75,3 μέτρων, με υπόγειο ιδιωτικό χώρο στάθμευσης και αναπτύσσεται στον Άγιο Τύχωνα.

Ο κύριος του έργου είναι οι «CLELIA HATZIOANNOU & VM ESTATES LTD» και το εκτιμώμενο κόστος του θα ανέλθει στα €11 εκατ.

Limassol Today - Sunmar Tower 3

Θα αποτελείται από 26 οικιστικές μονάδες και 41 χώρους στάθμευσης. Παράλληλα, θα περιλαμβάνει ιδιωτική πισίνα και γυμναστήριο.

Το έργο έλαβε την έγκριση του Τμήματος Περιβάλλοντος τον Δεκέμβριο του 2021.

Zaria Resort

Το Zaria Resort αποτελεί τον οικιστικό πύργο που αναπτύσσεται δίπλα από το ξενοδοχείο Grand Hyatt Limassol, που βρίσκεται επίσης σε τροχιά υλοποίησης και χωροθετείται στην κοινότητα Πύργου της επαρχίας Λεμεσού.

Ο οικιστικός πύργος 24 ορόφων θα περιλαμβάνει διαμερίσματα με θέα 360 μοιρών. 

Limassol Today - Sunmar Tower 4

Ο πύργος θα διαθέτει επίσης έναν ειδικά σχεδιασμένο χώρο υπηρεσιών αποκλειστικά για τους κατοίκους και θα παρέχει ιδιωτική είσοδο με 24ωρη ασφάλεια και υπόγειο χώρο στάθμευσης, πισίνα υπερχείλισης στον τελευταίο όροφο και παιδική πισίνα με ξαπλώστρες, μπαρ ευεξίας και ​​ένα φυσικό μεσογειακό κήπο με τοπικά βότανα, σαλόνι, επιχειρηματικό κέντρο, βιβλιοθήκη, αίθουσα κινηματογράφου και αίθουσα παιχνιδιών για παιδιά.

Νέος πύργος δίπλα από το Crowne Plaza

Προσθηκομετατροπές ετοιμάζει το ξενοδοχείο Crowne Plaza της εταιρείας Nicos Karantokis Holdings Ltd, στη Λεμεσό.

Limassol Today - Sunmar Tower 5

Σύμφωνα με τη γνωμάτευση της Περιβαλλοντικής Αρχής, αναμένεται να κατασκευαστεί νέο κτήριο οκτώ ορόφων, με roof garden, στα ανατολικά του υφιστάμενου ξενοδοχείου, με νέο υπόγειο χώρο στάθμευσης, όπως επίσης χώρους εσωτερικής πισίνας και σπα.

Το οκταώροφο κτήριο θα περιλαμβάνει 22 δωμάτια, συνολικής δυναμικότητας 48 κλινών και θα έχει ύψος 36,37 μέτρων.

Powered by petoussis

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης