Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗΛιγόστεψαν τα έργα του κατασκευαστικού τομέα το καλοκαίρι

Λιγόστεψαν τα έργα του κατασκευαστικού τομέα το καλοκαίρι

Κατά 1,3% στην ευρωζώνη και κατά 1,2% στην ΕΕ μειώθηκε η εποχιακά προσαρμοσμένη παραγωγή στον τομέα των κατασκευών τον Ιούνιο του 2022 σε σχέση με τον Μάιο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που δημοσίευσε η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τον Μάιο του 2022, η παραγωγή στις κατασκευές είχε μειωθεί κατά 0,3% στην ευρωζώνη και είχε αυξηθεί κατά 0,1% στην ΕΕ σε σχέση με τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, σε σχέση με τον Ιούνιο του 2021, η παραγωγή στις κατασκευές είχε μικρή αύξηση κατά 0,1% στην ευρωζώνη και κατά 0,6% στην ΕΕ.

Στις εκτιμήσεις δεν περιλαμβάνονται στοιχεία για την Κύπρο καθώς είναι μια από τις χώρες που δεν έχει υποχρέωση να παρέχει δεδομένα σε μηνιαία βάση.

Ανά τομέα, στην ευρωζώνη η παραγωγή όσον αφορά τα έργα πολιτικού μηχανικού μειώθηκε κατά 1,3%, ενώ η παραγωγή στις κατασκευές κτηρίων μειώθηκε κατά 1,2% τον Ιούνιο σε σύγκριση με τον Μάιο.

Στην ευρύτερη ΕΕ την ίδια περίοδο, τα έργα πολιτικού μηχανικού μειώθηκαν κατά 1,4% και οι κατασκευές κτηρίων κατά 1,2%.

Οι μεγαλύτερες μηνιαίες μειώσεις της παραγωγής στις κατασκευές μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπήρχαν στοιχεία καταγράφηκαν στην Ουγγαρία (πτώση 5,2%), τη Σλοβακία (πτώση 5,0%) και την Αυστρία (πτώση 4,8%).

Αντιθέτως, καταγράφηκαν αυξήσεις στην παραγωγή στη Σλοβενία (αύξηση 1,7%), τις Κάτω Χώρες (αύξηση 1,0%) και τη Φινλανδία (αύξηση 0,2%).

Σε σύγκριση με τον περσινό Ιούνιο, οι κατασκευές κτηρίων στην ευρωζώνη αυξήθηκαν κατά 0,1% φέτος, ενώ τα έργα πολιτικού μηχανικού μειώθηκαν κατά 0,2%.

Στην ευρύτερη ΕΕ την ίδια περίοδο οι κατασκευές αυξήθηκαν κατά 0,8% και τα έργα πολιτικού μηχανικού κατά 0,1%.

Οι μεγαλύτερες ετήσιες αυξήσεις στις κατασκευές μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπήρχαν στοιχεία καταγράφηκαν στη Σλοβενία (αύξηση 27,2%), την Πολωνία και τη Ρουμανία (αύξηση 5,9% και στις δύο) και στις Κάτω Χώρες (αύξηση 4,7%).

Οι μεγαλύτερες μειώσεις στον τομέα των κατασκευών καταγράφηκαν στην Ισπανία (πτώση 10,4%), την Ουγγαρία (πτώση 8,1%) και την Αυστρία (πτώση 6,8%).

Powered by petoussis

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης