Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗΟι επενδυτικές σχέσεις Σαουδικής Αραβίας και Κύπρου εισέρχονται σε νέα εποχή

Οι επενδυτικές σχέσεις Σαουδικής Αραβίας και Κύπρου εισέρχονται σε νέα εποχή

Το Υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου και το Υπουργείο Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας υπέγραψαν, στην Λευκωσία, Πλαίσιο Προγράμματος Συνεργασίας (ΠΠΣ), με στόχο την ενίσχυση των οικονομικών δεσμών και τη διευκόλυνση των επενδύσεων μεταξύ των δύο χωρών.


Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών παρουσία ανώτατων στελεχών και από τις δύο χώρες. Το ΠΠΣ υπέγραψαν ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Μάκης Κεραυνός και ο Υπουργός Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, Khalid Bin Abdulaziz Al Falih.


Στο πλαίσιο του συμφωνηθέντος ΠΠΣ, οι δύο χώρες θα συνεργαστούν σε διάφορους τομείς, με ιδιαίτερη έμφαση στην ενθάρρυνση και προστασία των επενδύσεων και την προώθηση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Η συμφωνία αποσκοπεί στη δημιουργία μηχανισμού τακτικής ανταλλαγής πληροφοριών σχετικά με επενδυτικές ευκαιρίες. Προβλέπει επίσης ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ εμπειρογνωμόνων των δύο χωρών και διοργάνωση κοινών σεμιναρίων και συνεδρίων.


Ο υπουργός Οικονομικών κ. Μάκης Κεραυνός τόνισε τη σημασία της συμφωνίας, λέγοντας ότι «το πρόγραμμα είναι ένα σημαντικό βήμα για την περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων στον τομέα των επενδύσεων και προέκυψε ως αποτέλεσμα της αμοιβαίας αναγνώρισης των ευκαιριών που προσφέρονται. Κατά τη συνάντηση μας, συζητήσαμε επίσης τις προοπτικές για επενδύσεις σε διάφορους τομείς προτεραιότητας για τις χώρες μας, όπως του ICT,του τουρισμού και της φιλοξενίας, της ναυτιλίας, της ενέργειας, της υγείας και της εκπαίδευσης».
Ο Υπουργός Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, κ. Khalid Bin Abdulaziz Al Falih, δήλωσε ότι μεταφέρει τις ευχές και τους θερμότερους χαιρετισμούς από την μεγαλειότητά του, βασιλιά Salman Bin Abdulaziz Al Saud και ευχήθηκε για συνεχή ευημερία και επιτυχία της νέας κυβέρνησης στην προσπάθεια επίτευξης των στόχων του Οράματος 2035. «Είμαι χαρούμενος που κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης υπογράψαμε το Πλαίσιο Προγράμματος Συνεργασίας το οποίο θα ενισχύσει τις διμερείς μας σχέσεις».
Το ΠΠΣ αναμένεται να διευκολύνει τις επενδυτικές ροές μεταξύ Κύπρου και Σαουδικής Αραβίας, να προωθήσει τη δημιουργία κοινοπραξιών και συνεργασιών και να δημιουργήσει ευκαιρίες για ανταλλαγή τεχνικής εμπειρογνωμοσύνης και γνώσης σε διάφορους τομείς.
Ο πρόεδρος του Invest Cyprus, κ. Ευγένιος Ευγενίου σημείωσε ότι η συμφωνία αποτελεί απόδειξη της ισχυρής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών. «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από κοινού για τη διεύρυνση της οικονομικής συνεργασίας Σαουδικής Αραβίας και Κύπρου και την ενίσχυσης στο σκέλος των επενδύσεων”.
Η επίσημη υπογραφή του ΠΠΣ καταδεικνύει τη δέσμευση και των δύο χωρών να εμβαθύνουν τις οικονομικές τους σχέσεις και υπογραμμίζει τις δυνατότητες για αυξημένες επενδύσεις και εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Κύπρου και Σαουδικής Αραβίας. «Στον Invest Cyprus είμαστε ενθουσιασμένοι γι’ αυτήν τη νέα εποχή συνεργασίας μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Κύπρου. Ο Invest Cyprus και το Υπουργείο Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας συνεργάζονται εδώ και καιρό για την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας η οποία σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα μεταξύ των δύο πλευρών. Και οι δύο χώρες παρουσιάζουν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες και είμαστε βέβαιοι ότι το ΠΠΣ θα αποδώσει σύντομα καρπούς», δήλωσε ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus, Μάριος Τανούσης.
Εξίσου σημαντική ήταν και η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης μεταξύ επιχειρηματιών από τη Σαουδική Αραβία και την Κύπρο που ακολούθησε την υπογραφή του ΠΠΣ.

Powered by petoussis

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης