Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗΣε στάδιο υλοποίησης η επένδυση των €200 εκ. ιδιωτικού σταθμού παραγωγή ηλεκτρισμού

Σε στάδιο υλοποίησης η επένδυση των €200 εκ. ιδιωτικού σταθμού παραγωγή ηλεκτρισμού

Ο πρώτος ιδιωτικός συμβατικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρισμού (PEC – Power energy Cyprus) προχωρά βάση πλάνου. Tο έργο είναι από τα μεγαλύτερα στον τομέα των υποδομών της Κύπρου και αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη του τόπου. Το κόστος της επένδυσης θα καλυφθεί από ίδια κεφάλαια της Cyfield και δανεισμό από τις κυπριακές τράπεζες και θα ανέλθει σε 200 εκατ. Ευρώ.

Έχει στόχο να εκσυγχρονίσει και να ενισχύσει τον τομέα της ενέργειας της Κύπρου, καθώς θα σημάνει την De Facto φιλελευθεροποίηση της αγοράς ηλεκτρισμού. Η Cyfield με το έργο της PEC σκοπό έχει να προσφέρει στον Κύπριο καταναλωτή, φθηνότερο ρεύμα, αλλά και δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε περισσότερους προμηθευτές ηλεκτρισμού.

Limassol Today - Image

Έφτασαν στην Κύπρο και είναι σε στάδιο εγκατάστασης οι τουρμπίνες συνοδευόμενες με τις γεννήτριες τους από την εταιρεία Siemens, αξίας 48 εκατομμυρίων ευρώ. Τρεις αεροστρόβιλοι που θα λειτουργούν με σύγχρονη τεχνολογία συνδυασμένου κύκλου και θα καταναλώνουν φυσικό αέριο.

Limassol Today - Image

Ο σταθμός θα παράγει το 25-30% των αναγκών σε ηλεκτρισμό της Κύπρου, και έχει στόχο να αντιμετωπίσει τη μεγάλη ενεργειακή κρίση της χώρας. Με αποδοτικότητα 58% και μέγεθος 260ΜW υπολογίζεται πως θα μειώσει σημαντικά το κόστος ηλεκτρισμού και θα βοηθήσει βιομηχανίες, εταιρείες και νοικοκυριά. Θα έρθει επίσης να καλύψει την επάρκεια ηλεκτρισμού της Κύπρου, έχοντας τη δυνατότητα να λειτουργεί ακατάπαυστα για 30 χρόνια.

Limassol Today - Image 1

Η Cyfield, στοχεύει στην ολοκλήρωση του έργου το καλοκαίρι του 2024.

Powered by petoussis

ΠηγήNomisma News

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης