Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗΣήμερα η τελετή έναρξης των κατασκευαστικών εργασιών του έργου EuroAsia Interconnector

Σήμερα η τελετή έναρξης των κατασκευαστικών εργασιών του έργου EuroAsia Interconnector

Πραγματοποιείται σήμερα η τελετή έναρξης των κατασκευαστικών εργασιών του έργου EuroAsia Interconnector, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και της Ευρωπαίας Επιτρόπου για θέματα Ενέργειας, Κάντρι Σίμσον.

Όπως είχε αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Ανδρέας Ιωσήφ, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου, με την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του έργου EuroAsia Interconnector, ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας και Ισραήλ.

Limassol Today - Image 1 6
Φωτογραφία: ΓΤΠ/Σ.ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Η τελετή θα γίνει στις 18.30, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το έργο EuroAsia Interconnector αποτελεί, όπως σημειώνει, την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ και θα τερματίσει την  ενεργειακή απομόνωση της Κύπρου από τα ευρωπαϊκά και περιφερειακά δίκτυα ηλεκτρισμού. Η ΕΕ έχει εγκρίνει παροχή χορηγίας 657 εκ. Ευρώ για την κατασκευή του 1ου τμήματος του έργου που αφορά την ηλεκτρική διασύνδεση μεταξύ Κύπρου – Κρήτης χρησιμοποιώντας πόρους από το Μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη».

Το ποσό της χορηγίας που εγκρίθηκε για τον EuroAsia Interconnector είναι το μεγαλύτερο που έχει εξασφαλιστεί ιστορικά για έργο της Κυπριακής Δημοκρατίας. To έργο περιλαμβάνεται στο εθνικό Σχέδιο «Κύπρος – το Αύριο» και θα λάβει επιπλέον επιχορήγηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της τάξης των 100 εκ. Ευρώ.

Limassol Today - ιντερκονεκτορ

Powered by petoussis

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης