Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗΣτα χέρια της LAZARI Investments το κτήριο της FENWICK

Στα χέρια της LAZARI Investments το κτήριο της FENWICK

Άθλο χαρακτηρίζει, μέσω του Limassol Today, ο Νίκος Πετούσης, την αγορά από τον Όμιλο Λαζαρή, ενός εκ των πλέον σημαντικών και εμβληματικών κτηρίων όχι μόνο του Λονδίνου, αλλά και της Βρετανίας, του FENWICK.

Όπως εξηγεί ο CEO της εταιρείας Αδελφοί Πετούσης Λτδ και στενός φίλος της οικογένειας, στην ιστοσελίδα μας, ο άθλος έγκειται στο γεγονός ότι τέτοια κτήρια με μακραίωνη ιστορία, δεν είναι εύκολο να πωληθούν, και το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις διήρκησαν έναν ολόκληρο χρόνο, καταδεικνύουν αυτό ακριβώς. Σε άλλο σημείο, ο κ. Πετούσης σημειώνει ότι το συγκεκριμένο κτήριο που χρονολογείται από το 1891, και η συμφωνία που έγινε προνοεί ότι το κτήριο FENWICK θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις αρχές του 2024.

Στόχος της LAZARI Investments, όπως δήλωσε και στον «Φιλελεύθερο», είναι να ανακατασκευάσει τα κτήρια, για να παράσχει ένα σχέδιο μικτής χρήσης 23.000 τ.μ., το οποίο θα αποτελείται από χώρους γραφείων με τις υψηλότερες προδιαγραφές, τόσο από αρχιτεκτονικής όσο και άνεσης, καθώς και μοντέρνα καταστήματα λιανικής πώλησης.


Η αγορά ενός εκ των διασημότερων κτηρίων του Λονδίνου από τον Όμιλο Λαζαρή χαρακτηρίζεται σημαντική από τα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης, ενώ εξηγούν ότι ο λόγος που οδήγησε την ιδιοκτήτρια εταιρεία στη πώληση, αφορά κυρίως το ότι επηρεάστηκε η New Bond Street και συνεπώς η Fenwick από την πανδημία της Covid19. Η Fenwick επιβεβαίωσε αυτή την εβδομάδα ότι πούλησε τον ιστότοπό της στη οδό New Bond 57 έως 63, όπου στεγάζεται το κατάστημα και το γραφείο Fenwick, και μια γειτονική ιδιοκτησία στην οδό New Bond 53 έως 55, που βρίσκεται το κατάστημα και ο χώρος γραφείων της Dolce & Gabbana.

Ένα στολίδι με ιστορία

H Fenwick άρχισε τις εργασίες της το 1882 και σήμερα έχει 9 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο. H εταιρεία ιδρύθηκε από τον John James Fenwick, ο οποίος γεννήθηκε το 1846. Το κατάστημα της εταιρείας στη The New Bond Street, που εξαγοράστηκε από τον όμιλο LAZARI, ξεκίνησε την λειτουργία το 1891. Να σημειωθεί ότι η Fenwick έχει καταστήματα στο Newcastle,στο York,στο Bracknell, στο Canterbury,στο Colchester, στο Kingston, στο Tunbridge Wells και στο βόρειο Λονδίνο, στο Brent Cross shopping Centre.

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς την Bond Street χωρίς καταστήματα μόδας, αλλά το Fenwick ήταν το πρώτο του είδους του όταν άνοιξε, προτρέποντας έτσι να ανοίξουν και άλλες πολυτελείς μπουτίκ ρούχων.

Powered by petoussis

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης