Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗL-ECONOMYΣτα σκαριά έργα €4 εκατομμυρίων σε κοινότητες της Λεμεσού

Στα σκαριά έργα €4 εκατομμυρίων σε κοινότητες της Λεμεσού

Αιτήσεις για Χρηματοδότηση πέντε έργων σε κοινότητες με κόστος γύρω στα €4 εκατομμύρια, έχει υποβάλει πρόσφατα η Αναπτυξιακή Εταιρεία Λεμεσού μέσω του Μέτρου 7, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, που περιλαμβάνει ανάπλαση χωριών σε αγροτικές περιοχές. Σε αυτά περιλαμβάνεται η ανάπλαση της αυλής του Πολιτιστικού Κέντρου στον παραδοσιακό πυρήνα του Αγίου Τύχωνα, καθώς και η ψηφιακή ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του αρχαίου πολιτισμού της Αμαθούντας, μέσω εξοπλισμού νέας Τεχνολογίας, με κόστος €490,280.

Συλίκου, Όμοδος, Λουβαράς, Τραχώνι σε τροχιά ανάπτυξης!

Στη Συλίκου, προτείνεται η δημιουργία Κοινοτικού Κέντρου Τουριστικής Ενημέρωσης και μικρού εκδρομικού χώρου με θέμα την ελιά  που θα κοστίσουν €584,029. Το έργο περιλαμβάνει δράσεις ανάδειξης της αγροτικής κληρονομιάς και της ελαιοκαλλιέργειας. Στο χώρο θα υπάρχουν αιωνόβιες ελιές, βοτανικός κήπος, εκθετήριο ανάδειξης προϊόντων της ελιάς, εκδρομικός χώρος και παιδική χαρά. Για το Όμοδος, έχει προταθεί η ανάπλαση της Πλατείας μπροστά από το Μοναστήρι του Τίμιου Σταυρού, με προϋπολογισμό €871,289. Το έργο χαρακτηρίζεται ώριμο, αφού έχουν εξασφαλιστεί όλες οι άδειες και εγκρίσεις. 

Οι εργασίες περιλαμβάνουν αφαίρεση μέχρι και του 80% των λίθων που καλύπτουν την πλατεία και τοποθέτηση επιφάνειας η οποία να συνάδει με την υφιστάμενη λιθόστρωτη επιφάνεια που υπάρχει στην πλατεία του χωριού.  Καθώς επίσης, κατασκευή πλακόστρωτου πεζοδρομίου για διευκόλυνση ατόμων με ειδικές ανάγκες και ευκολότερη πρόσβαση στο Μοναστήρι και τροποποιήσεις στο υφιστάμενο αμφιθέατρο στην κεντρική πλατεία.  Προνοείται ακόμη, κατασκευή αποχετευτικού συστήματος όμβριων υδάτων και επέκταση του φωτισμού της πλατείας. 

Το έργο με το μεγαλύτερο κόστος αφορά στην διαμόρφωση του Κοινοτικού Χώρου Στάθμευσης και του Κοινοτικού Πάρκου στον Λουβαρά, με κόστος €1,280,000.Το έργο θα περιλαμβάνει επίσης, εστιατόριο, υπαίθριους διαδρόμους, υπαίθριο χώρο εκδηλώσεων, διαμόρφωση παιδικής χαράς, αποδυτήρια και χώρους υγιεινής και υπαίθριο γυμναστήριο.  Η όλη παρέμβαση, έχει σχεδιαστεί με υλικά που συνάδουν με το δασικό περιβάλλον της περιοχής. Τέλος στο Τραχώνι, προτείνεται η λιθόστρωση δρόμων, με προύπολογισμό €754,072.

Powered byLimassol Today - Muskita

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης