Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗΣτόχος η ενίσχυση του κτηματομεσιτικού επαγγέλματος στην Κύπρο

Στόχος η ενίσχυση του κτηματομεσιτικού επαγγέλματος στην Κύπρο

Μαρίνος Κυναιγείρου: Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους αρμόδιους για προώθηση βελτιώσεων και αλλαγών προς διευκόλυνση των Κτηματομεσιτών

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022 στη Λεμεσό, ο κύκλος των επαρχιακών συναντήσεων του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών με επαγγελματίες του κλάδου σε όλες τις πόλεις.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τους κτηματομεσίτες για τις δράσεις του Συμβουλίου, τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο και να ακούσουν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους. 

Στις συναντήσεις ήταν παρόντες εκπρόσωποι του υπουργείου Εσωτερικών, του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας και του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως. Ως εκ τούτου οι κτηματομεσίτες είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν απευθείας ερωτήματα σ’ αυτούς και να λάβουν απαντήσεις για σειρά θεμάτων που τους απασχολούν. 

Limassol Today - 1665123559185 002

Μεταξύ πολλών άλλων δράσεων, που ανέλαβε το Συμβούλιο κατά τη διάρκεια του έτους είναι:

  • Η δημιουργία και λειτουργία, υπό την εποπτεία του Συμβουλίου, της ιστοσελίδας ktimatomesites.com, μέσω της οποίας οι αδειούχοι κτηματομεσίτες μπορούν να προωθήσουν τα ακίνητά τους.
  • Η εξασφάλιση πρόσβασης στις συγκριτικές πωλήσεις ακινήτων από τη βάση δεδομένων του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας. Τα στοιχεία τυγχάνουν επεξεργασίας σε τριμηνιαία βάση από το Συμβούλιο ώστε να ενημερώνονται για τις εξελίξεις στην αγορά τόσο τα μέλη του όσο και το ευρύ κοινό.
  • Η διοργάνωση εξειδικευμένων επιμορφωτικών σεμιναρίων για κτηματομεσίτες σε συνεργασία με το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας.
Limassol Today - 1665643696949 002

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών, Μαρίνος Κυναιγείρου, δήλωσε:

«Είδαμε με ικανοποίηση ότι αυτή η πρωτοβουλία αγκαλιάστηκε από τους κτηματομεσίτες, κάτι το οποίο αποδεικνύεται από την αρθρόα συμμετοχή τους σε όλες ανεξαιρέτως τις επαρχιακές μας συναντήσεις. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι αυτή η πρωτοβουλία έχει ως αποτέλεσμα τη διαμόρφωση θέσεων και προτάσεων για βελτίωση σειράς θεμάτων τα οποία απασχολούν τους κτηματομεσίτες. Ως Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους αρμόδιους για να ενισχύσουμε το επάγγελμα του κτηματομεσίτη και να βοηθήσουμε τους νόμιμους επαγγελματίες του κλάδου στην ενάσκηση του επαγγέλματός τους. Ευελπιστώ ότι πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε βελτιώσεις, οι οποίες έχουν επιτευχθεί μετά από εισηγήσεις του Συμβουλίου».

Limassol Today - 1666252833292 002

Ο Μαρίνος Κυναιγείρου ευχαρίστησε όλους όσοι παρευρέθηκαν στις επαρχιακές συναντήσεις του Συμβουλίου για την εποικοδομητική τους στάση προς επίτευξη του κοινού στόχου της συνεχούς βελτίωσης του κτηματομεσιτικού επαγγέλματος.

Powered by petoussis

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης