Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗSun Valley - To χιονοδρομικό κέντρο στο Τρόοδος και πως θα μοιάζει

Sun Valley – To χιονοδρομικό κέντρο στο Τρόοδος και πως θα μοιάζει

Πόλο έλξης, τόσο για τους λάτρεις του σκι όσο και για χιλιάδες επισκέπτες αναμένεται να αποτελέσει το νέο χιονοδρομικό κτήριο, στην περιοχή Sun Valley, στο Τρόοδος.

Η πρόσφατη κατάθεση θεμέλιου λίθου για την ανέγερση του σύγχρονου χιονοδρομικού κέντρου σηματοδοτεί την ευόδωση των πολυετών και διαχρονικών προσπαθειών των εκάστοτε Διοικητικών Συμβουλίων του Ομίλου Χιονοδρόμων Κύπρου, πρόεδρος του οποίου είναι ο Ντίνος Λευκαρίτης.

Η κυβέρνηση στήριξε την υλοποίηση του έργου, το οποίο αναμένεται να είναι σημείο αναφοράς για την περιοχή του Τροόδους, με χορηγία €2 εκατ., ενώ ο Όμιλος Χιονοδρόμων θα συμβάλει με €1,5 εκατ.

Limassol Today - Cache 1920x1080 Analog Medium 333347 79016 1922023

Ένα σύγχρονο κτήριο

Το νέο κτήριο, το οποίο θα δώσει τη θέση του στις απαρχαιωμένες υφιστάμενες εγκαταστάσεις, θα είναι συνολικής έκτασης 1.082 τ.μ. και θα περιλαμβάνει κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού για σκι, αίθουσα συνεδριάσεων και χώρους εστίασης.

Όπως καταδεικνύουν οι φωτογραφίες που εξασφάλισε το InBusinessNews, πρόκειται για ένα καλαίσθητο χιονοδρομικό κέντρο, με σύγχρονες εγκαταστάσεις και αναβαθμισμένες υπηρεσίες.

Αρχιτέκτονας του Νέου Χιονοδρομικού Κτηρίου που θα κοσμήσει το Τρόοδος είναι ο Βαλεντίνος Ιωάννου.

Τα συμβόλαια με την κατασκευαστική εταιρεία για την ανέγερση του Νέου Χιονοδρομικού Κτηρίου στην περιοχή Sun Valley υπεγράφησαν τον Οκτώβριο του 2022.

Αξίζει να αναφερθεί ότι όλοι οι χώροι του κτηρίου θα είναι προσβάσιμοι από Άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ). Το έργο αναμένεται να αναβαθμίσει αισθητά την περιοχή και το άθλημα των χιονοδρομιών, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων της εποχικότητας.

Limassol Today - Cache 1920x1080 Analog Medium 333348 67724 1922023

Τα οφέλη της αναβάθμισης

Υπενθυμίζεται ότι το υφιστάμενο Χιονοδρομικό Κέντρο στο Τρόοδος λειτουργεί από το 1960, ενώ μέχρι και πρόσφατα έγιναν ελάχιστες αλλαγές και βελτιώσεις.

Ανάμεσα στα πολλαπλά οφέλη και πλεονεκτήματα της αναβάθμισης αυτής, συμπεριλαμβάνονται η αύξηση του χειμερινού και του αθλητικού τουρισμού, ο εμπλουτισμός του χειμερινού τουριστικού προϊόντος, η προώθηση του εσωτερικού τουρισμού, η δραστηριοποίηση των ορεινών κοινοτήτων και η υποβοήθηση των οικονομιών τους, η κοινωνική και αθλητική δραστηριοποίηση των νέων στις ορεινές περιοχές, όπως επίσης και η αναβάθμιση της αθλητικής παρουσίας της Κύπρου σε διεθνές επίπεδο.

Limassol Today - Cache 1920x1080 Analog Medium 333349 64279 1922023

Νέο χιονοδρομικό κτήριο έκτασης 1082 τ.μ.

 Η υλοποίηση του Νέου Χιονοδρομικού Κτηρίου επιτυγχάνεται μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών και διαβουλεύσεων όλων των Διοικητικών Συμβουλίων του Ομίλου. 

Το όραμα του Ομίλου Χιονοδρόμων Κύπρου για ένα σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο ήταν σημαντικό, και για αυτό η κυβέρνηση στήριξε την υλοποίηση αυτού του έργου, ώστε να είναι στολίδι και σημείο αναφοράς. 

Το κράτος αποφάσισε να στηρίξει την ανέγερση του έργου με χορηγία 2 εκατομυρίων ευρώ και ο Όμιλος Χιονοδρόμων να συμβάλει με 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Παράλληλα σημείωσε ότι λόγω νομοτεχνικών προβλημάτων καθυστέρησε η υλοποίηση του έργου, παραδεχόμενος ότι οι αρχικές του προσδοκίες ήταν σήμερα να εγκαινιάσει την ανέγερση του έργου.  

Τέλος τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει οπισθοδρόμηση για την υλοποίηση του έργου και δεν θα αλλάξει ποτέ η αποφασιστικότητα για τη δημιουργία του έργου.   

Limassol Today - Cache 1920x1080 Analog Medium 333351 68324 1922023

Το Χιονοδρομικό Κέντρο στο Τρόοδος λειτουργεί από το 1960 μέχρι και πρόσφατα έγιναν ελάχιστες αλλαγές και βελτιώσεις. H ανέγερση του νέου κτηρίου αναμένεται να αναβαθμίσει αισθητά την περιοχή και το άθλημα των χιονοδρομιών. 

Στις αλυσιδωτά θετικές προεκτάσεις της αναβάθμισης αυτής, συμπεριλαμβάνονται η αύξηση του χειμερινού και του αθλητικού τουρισμού, ο εμπλουτισμός του χειμερινού τουριστικού προϊόντος, η προώθηση του εσωτερικού τουρισμού, η δραστηριοποίηση των ορεινών κοινοτήτων και η υποβοήθηση των οικονομιών τους, η κοινωνική και αθλητική δραστηριοποίηση των νέων στις ορεινές περιοχές, και η αναβάθμιση της αθλητικής παρουσίας της Κύπρου σε διεθνές επίπεδο.

Το κτήριο θα είναι συνολικής έκτασης 1082 τετραγωνικών μέτρων και θα περιλαμβάνει κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού για σκι, αίθουσα συνεδριάσεων και χώρους εστίασης.

Όλοι οι χώροι του κτηρίου είναι προσβάσιμοι από Άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ). Το έργο αναμένεται να αναβαθμίσει αισθητά την περιοχή και θα συμβάλει στη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων της εποχικότητας.

Limassol Today - Cache 1920x1080 Analog Medium 333350 64061 1922023

Powered by petoussis

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης