Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗΘέσεις και πρωτοβουλίες Κύπρου για ναυτιλία παρουσιάζει ο Υ. Ναυτιλίας

Θέσεις και πρωτοβουλίες Κύπρου για ναυτιλία παρουσιάζει ο Υ. Ναυτιλίας

Τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η Κύπρος σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο για να μπορέσει η ναυτιλία να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις, αναμένεται να παρουσιάσει ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης, στο πλαίσιο συνεδρίου που πραγματοποιείται, την Τετάρτη, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργείου, ο κ. Δημητριάδης αναχωρεί σήμερα για την ελληνική πρωτεύουσα, όπου αύριο, στο περιθώριο του 15ου Ναυτιλιακού Συνεδρίου, που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ναυτιλιακής και Οικονομικής Στρατηγικής σε συνεργασία με την Maritime Economies, θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, μαζί με τον Έλληνα ομόλογο του.

Το Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου με τίτλο «2023, Sailing in a new Geo – economics: The effect of the World Energy Crisis in Seaborne Trade and the role of Geopolitics on the Future of the Shipping Industry», θα επικεντρωθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ναυτιλιακός τομέας, σε συνάρτηση με την παγκόσμια ενεργειακή κρίση και τις ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις.

«Ο κ. Δημητριάδης αναμένεται να παρουσιάσει τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η Κύπρος σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο για να μπορέσει η ναυτιλία να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις», προστίθεται.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου, ο Υφυπουργός αναμένεται να έχει συναντήσεις και με ναυτιλιακούς παράγοντες και εκπροσώπους ναυτιλιακών εταιρειών που εμπιστεύονται την κυπριακή ναυτιλία, για να παρουσιάσει τις νέες δράσεις και πρωτοβουλίες της Κύπρου που απορρέουν από την Εθνική Στρατηγική «SEA Change 2030».

Ο κ. Δημητριάδης επιστρέφει στη Κύπρο το μεσημέρι της Πέμπτης, 12 Ιανουαρίου.

Powered by petoussis

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης