Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗΤο κράτος να προστατεύσει το κοινωνικό σύνολο και την οικονομία

Το κράτος να προστατεύσει το κοινωνικό σύνολο και την οικονομία

ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΤΙΣ ΟΥΣΙΩΔΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Η υιοθέτηση της θέσης της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) για την νομοθέτηση της Συμφωνίας για την ∆ιαδικασία Επίλυσης Εργατικών ∆ιαφορών σε Ουσιώδεις Υπηρεσίες γίνεται πιο επιτακτική μετά από τις πρόσφατες αλλεπάλληλες, αδικαιολόγητες και παράτυπες απεργίες των εργαζομένων στα λιμάνια και αεροδρόμια αλλά και την απειλή για λήψη απεργιακών μέτρων στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, δηλώνει η ΟΕΒ.

Σε ανακοίνωση, η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων αναφέρει ότι, οι συχνές απειλές για κλείσιμο Ημικρατικών Οργανισμών που είναι κρίσιμης σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων, πλήττουν καίρια την οικονομία και ειδικότερα στην περίοδο που διανύουμε με τις τραγικές επιπτώσεις από τις συνεχιζόμενες κρίσεις, δημιουργούν συνθήκες περαιτέρω ανασφάλειας για όσους παλεύουν να αντεπεξέλθουν και να επιβιώσουν.

Επιπλέον, σημειώνεται, οι επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας των εργαζομένων σε λιμάνια και αεροδρόμια, πραγματοποιούνται αυθαίρετα, με πλήρη περιφρόνηση για τα συμφέροντα της οικονομίας και με δυσανάλογες συνέπειες για τις επιχειρήσεις, τους εμπορευόμενους και τους πολίτες της χώρας μας αλλά και όσους την επισκέπτονται.

“Η ανεύθυνη στάση μερίδας του συνδικαλισμού σε ουσιώδεις οργανισμούς και υπηρεσίες, δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία ως προς τα επιβαλλόμενα μέτρα προστασίας του κοινωνικού συνόλου. Δεν γίνεται να επιτρέπεται σε ομάδες προνομιούχων εργαζομένων να εκβιάζουν το κοινωνικό σύνολο με απεργίες βαρύτατου κοινωνικού κόστους προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους, καθιστώντας όμηρο το κράτος στις παράλογες απαιτήσεις τους και αμαυρώνοντας την εικόνα της χώρας μας διεθνώς”, υποστηρίζει στην ανακοίνωση η ΟΕΒ.

Οι τελευταίες εβδομάδες, προσθέτει, έχουν αποδείξει για μια ακόμα φορά ότι το κράτος δεν μπορεί να αποφεύγει την αναγκαιότητα να προστατευθεί το κοινωνικό σύνολο, οι αμέτοχες στις διαφορές επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι τους.

“Όπως προστάτευσε τα αεροδρόμια τον Δεκέμβριο του 2012 με ρυθμίσεις που αφορούν τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, το κράτος οφείλει να προχωρήσει το ταχύτερο με τη νομοθέτηση της Συμφωνίας που υπέγραψε η ΟΕΒ και οι συντεχνίες. Μία ρύθμιση που δεν θα απαγορεύει την απεργία αλλά θα προστατεύει το κοινωνικό σύνολο από την αυθαιρεσία μικρών επαγγελματικών ομάδων που ελέγχουν τις ζωτικές υπηρεσίες για την ασφάλεια, την υγεία και ευημερία όλων των κατοίκων του τόπου”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Powered by petoussis

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης