Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗΤο πλοίο σαλπάρει από Λεμεσό για Πειραιά

Το πλοίο σαλπάρει από Λεμεσό για Πειραιά

Γράφει ο Χρήστος Χαραλάμπους*
Ο κύβος ερίφθη για την πολυπόθητη και πολυσυζητημένη θαλάσσια επιβατική σύνδεση της Κύπρου με την Ελλάδα και στις 19 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι, το υπό κυπριακή σημαία επιβατηγό-οχηματαγωγό DALEELA θα κάνει το πρώτο ταξίδι από την Λεμεσό στον Πειραιά.

Η θετική αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα αρκετών προσπαθειών που έγιναν τα τελευταία χρόνια και καρποφόρησαν μόλις πρόσφατα με την συμφωνία που υπογράφηκε με την ανάδοχο εταιρεία Scandro Holding Ltd.

Παρουσιάζοντας σήμερα σε δημοσιογραφική διάσκεψη όλες τις πληροφορίες και τα δεδομένα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου- Ελλάδας, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για το γεγονός, επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «πλέον οι συμπολίτες μας, αεροφοβικοί, φοιτητές και γενικότερα όσοι  θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα μεταφέροντας και το αυτοκίνητο ή την μοτοσικλέτα τους, θα έχουν την ευκαιρία για μια εναλλακτική συνδεσιμότητα, δια θαλάσσης».

Το ταξίδι θα έχει διάρκεια 30 ώρες χωρίς ενδιάμεσο σταθμό και η ανάδοχος εταιρεία έχει δεσμευτεί να εκτελεί 22 δρομολόγια μετ’ επιστροφής τον χρόνο (από Ιούνιο μέχρι και Σεπτέμβριο), λαμβάνοντας επιδότηση γύρω στα 5,5εκ. ευρώ.

Limassol Today - 2 006 2

Σε ότι αφορά τα κόμιστρα, αυτά ποικίλουν ανάλογα με τις προτιμήσει, τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των επιβατών. Ειδικότερα, το κόστος εξαρτάται από το αν ο επιβάτης ταξιδεύει σε καμπίνα VIP, σε καμπίνα πρώτης κλάσης (μονόκλινη, δίκλινη, τρίκλινη ή τετράκλινη), καμπίνα δεύτερης κλάσης η αεροπορικό κάθισμα. Εν πάση περιπτώση, το κόστος για μονή διαδρομή κυμαίνεται από 80-38 ευρώ και μετ’ επιστροφής από 160-76. Μικρότερες είναι οι χρεώσεις για παιδιά κάτω των 12 ετών. Οι χρώσεις για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες ποικίλουν ανάλογα με το μήκος του οχήματος.

Το πλοίο διαθέτει 38 καμπίνες πρώτης κλάσης, 68 καμπίνες δεύτερης κλάσης, 110 αεροπορικές θέσεις και δυνατότητα μεταφοράς πέραν των 100 οχημάτων. Θα προσφέρει υπηρεσίες εστίασης και αναψυχής.

Limassol Today - 3 006 1

Αναφερόμενος στην σημασία που έχει αυτή θαλάσσια σύνδεση, ο κ. Δημητριάδης, επισήμανε την σημαντική ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού της Κύπρου αφού, όπως είπε, με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει προσέλκυση Ελλαδιτών και άλλων Ευρωπαίων. Υπέδειξε, δε, ότι το όλο εγχείρημα συνάδει και με την κουλτούρα που επιχειρείται να καλλιεργηθεί τα τελευταία χρόνια, για να αγαπήσει η κοινωνία των νέων ανθρώπων περισσότερο την θάλασσα.

Να θυμίσουμε ότι η τελευταία θαλάσσια επιβατική σύνδεση της Κύπρου με την Ελλάδα είχε γίνει στις 8 Οκτωβρίου του 2001 με το πλοίο Salamis Star.

Powered by petoussis

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης