Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗΤουρισμός: Η πορεία προς τη βιώσιμη ανάπτυξη

Τουρισμός: Η πορεία προς τη βιώσιμη ανάπτυξη

Το φετινό συνέδριο είχε θέμα την προώθηση του ποιοτικού τουρισμού, με επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη και αειφορία.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS), ως ο εθνικός φορέας τυποποίησης της Κύπρου, δίνει το «παρών» του, μέσα από σωστές, προγραμματισμένες δράσεις με στόχο και γνώμονα πάντοτε τη βελτίωση του επιπέδου και της ποιότητας ζωής των ενδιαφερόμενων μερών της τυποποίησης.

H συνεχής βελτίωση μέσα από την προώθηση και αξιοποίηση των προτύπων συνιστά δέσμευση του Οργανισμού για ενίσχυση της παρουσίας του σε εθνικές δραστηριότητες, υποστηρίζοντας παράλληλα  την αποτελεσματική  διασφάλιση των εθνικών μας συμφερόντων.

Μέσα από αυτό το πλαίσιο, η Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης κα Αθηνά Παναγιώτου έχει εκπροσωπήσει τον Οργανισμό στο συνέδριο του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ), που πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαρτίου 2023. Το φετινό συνέδριο είχε θέμα την προώθηση του ποιοτικού τουρισμού, με επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη και αειφορία.

Ειδικότερα, η παρουσίαση της κας Παναγιώτου πραγματοποιήθηκε στην πρώτη θεματική ενότητα του συνεδρίου με τίτλο Επαναπροσδιορίζοντας το Τουριστικό Μοντέλο. Η κα Παναγιώτου ανέδειξε τη σημασία των προτύπων στον ξενοδοχειακό και ευρύτερο τουριστικό τομέα. Στις μέρες μας έχουν δημιουργηθεί εναλλακτικές μορφές τουρισμού, οι οποίες άρχισαν  όχι μόνο να απασχολούν πλέον σοβαρά τόσο τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες αλλά και τον επιχειρηματικό κόσμο.

Επιπλέον, το σύγχρονο τουριστικό προϊόν αντιμετωπίζει έντονο διεθνή ανταγωνισμό με αποτέλεσμα να καθίσταται επιτακτική η ανάγκη συνεχούς διαφοροποίησης, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των τουριστών και οι μεταβολές του δυναμικά εξελισσόμενου τουριστικού περιβάλλοντος. Τα πρότυπα βοηθούν στην ανάπτυξη του τουρισμού και συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων για μια αειφόρο τουριστική ανάπτυξη.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν επαγγελματίες και ακαδημαϊκοί από την Κύπρο και το εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου συζητήθηκαν θέματα όπως η τρέχουσα κατάσταση του τουριστικού τομέα, οι προοπτικές της ψηφιακής τεχνολογίας αλλά και οι ενεργειακές προκλήσεις που απαιτούν χειρισμό για ενίσχυση και εδραίωση του ποιοτικού τουρισμού στο πλαίσιο της βιωσιμότητας.

Powered by petoussis

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης