Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗΤΟΥΡΚΙΑ: Ξεκινούν οικοδόμηση αστικών κέντρων σε δάση & βοσκοτόπια

ΤΟΥΡΚΙΑ: Ξεκινούν οικοδόμηση αστικών κέντρων σε δάση & βοσκοτόπια

Με προεδρικό διάταγμα ξεκινά η οικοδόμηση νέων αστικών κέντρων σε δάση και βοσκοτόπια της Τουρκίας, αντιδρούν οι επιστήμονες

Με προεδρικό διάταγμα παρέχονται για οικοδόμηση και ανάπτυξη νέων αστικών κέντρων τα δάση και οι βοσκότοποι στη νοτιοανατολική Τουρκία, την οποία έπληξαν μεγάλοι σεισμοί. Η νέα εξέλιξη προκαλεί την αντίδραση και τον προβληματισμό των ειδικών. 

Σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα «Τ24», με προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε στα πλαίσια καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Αστικοποίησης και Κλιματικής Αλλαγής θα καθορίσει νέα αστικά κέντρα σε περιοχές όπου σήμερα υπάρχουν καταπράσινα δάση και βοσκότοποι. Οι περιοχές θα καθορίζονται με βάση κριτήρια όπως η απόσταση από τη γραμμή του ρήγματος, η καταλληλόλητα του εδάφους, η εγγύτητα στο κέντρο εγκατάστασης. 

Σε περίπτωση ανάγκης θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν βοσκότοποι και δασικές εκτάσεις για την δημιουργία νέων αστικών κέντρου. 

Ο καθηγητής Τζιχάν Έρντονμεζ, από το Τμήμα Δασικής Πολιτικής και Διοίκησης της Σχολής Δασολογίας του Πανεπιστημίου Τζερράχπασα, διαφωνεί με τη νέα απόφαση της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τονίζοντας ότι η καταστροφή δασικών περιοχών ισοδυναμεί με μια νέα μεγάλη περιβαλλοντολογική καταστροφή στην Ανατολία. 

«Δεν θέλω να μοιραστώ αριθμούς, αλλά νομίζω ότι θα χαθούν τεράστιες εκτάσεις δασών και βοσκοτόπων. Επικεντρωθήκαμε στον σεισμό ως καταστροφή, αλλά μας περιμένουν και άλλες καταστροφές όπως πλημμύρες και ξηρασίες, κρίση νερού», προειδοποιεί ο Τούρκος επιστήμονας. 

Powered by petoussis

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης