Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗΤσίρειο στάδιο: Στην αναμονή οι ομάδες της Λεμεσού για τη χωρητικότητα

Τσίρειο στάδιο: Στην αναμονή οι ομάδες της Λεμεσού για τη χωρητικότητα

Σημαντικό θέμα λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος δημιουργεί η απόφαση που πάρθηκε για μείωση της χωρητικότητας στα πάνω διαζώματα της Δυτικής και της Ανατολικής κερκίδας του Τσιρείου Σταδίου.

Όπως έγινε γνωστό, η Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων επέβαλε μόνιμο περιορισμό χρήσης του 50% για λόγους ασφαλείας, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχουν σχεδόν 2 χιλιάδες άδεια καθίσματα σε κάθε κερκίδα.

Αυτό φέρνει και αρκετά προβλήματα στις τρεις ομάδες της Λεμεσού, ειδικότερα σε ΑΕΛ και Απόλλωνα, που έχουν μεγάλο αριθμό εισιτηρίων διαρκείας και θα… πορευτούν με το Τσίρειο μέχρι να μπουν στο νέο γήπεδο.

Οι ομάδες της πόλης βρίσκονται στην… αναμονή για να μάθουν τι θα γίνει τελικά με τη χωρητικότητα του γηπέδου, με την επιλογή της χρήσης και των δύο κερκίδων στα εντός έδρας τους να μοιάζει ως συμβιβαστική λύση, να γίνεται δηλαδή διαχωρισμός με την αντίπαλο σε μια από τις δύο κερκίδες.

Αυτό δήλωσαν και σε ραδιοφωνικές τους δηλώσεις οι εκπροσώποι τύπου ΑΕΛ και Απόλλωνα, ενώ αρκετά έντονες τοποθετήσεις έκανε ο πρόεδρος του ΓΣΟ, Κυριάκος Τσολάκης, ο οποίος έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την εν λόγω απόφαση, για την οποία δεν είναι σύμφωνος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το θέμα που προέκυψε με το Τσίρειο: «Στις 27/7 μας έχουν στείλει επιστολή, με την οποία μας είπαν για τις πάνω κερκίδες θα διακιούται το 50% σύμφωνα με το σχέδιο που επισυνάπτεται. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει σχέδιο. Τους έχουμε στείλει εμαιλ να μας εξηγήσουν που πρέπει να μπουν οι οπαδοί, γιατί πέρσι μας έλεγαν άλλα, είχαν πρόβλημα οι κάτω οι κερκίδες, τώρα έχουν οι πάνω. Αν είναι για τα στέγαστρα, είναι απλά μικρές τρύπες που μόνο σε περίπτωση βροχής απλά μπαίνουν νερά μέσα. Το γήπεδο έχει δοκιμαστεί την χρονιά που πέρασε και ήταν μία χαρά. Αυτά τα πράγματα γίνονται κάθε καλοκαίρι για να έχουν κάτι να πουν».

Για τον υπάρχει σκοπιμότητα: «Αν υπάρχει σκοπιμότητα να μας το πει η ίδια η αρχή αδειοδότησης και τον λόγο που το κάνουν. Ας μας πει η αρχή αδειοδότησης που είναι το πρόβλημα με το Τσίρειο, αν θα στάξει νερό αν βρέξει;».

Για το αν έχει άδεια το Τσίρειο; «Έχουμε άδεια από όλους τους φορείς και η αρχή αδειοδότησης μας είπε μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα, αν περάσει το χρονικό περιθώριο και πρέπει να παίξουν στο Τσίρειο οι ομάδες τι θα γίνει, θα τους πούμε δεν θα παίξετε; Είναι λυπηρό να έχουμε αυτή την αντιμετώπιση κάθε χρόνο. Κάθε καλοκαίρι αλλά και μετά τα Χριστούγεννα. Είναι δυνατό να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Από το 2014 η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει αναβάθμιση των σκεπάστρων και των κερκίδων. Δυστυχώς τα λεφτά που έπρεπε να τα δίνουν για αυτούς τους λόγους, δίνονται αλλού. Από τότε βρίσκουν αφορμή ότι το Τσίρειο και το ΓΣΟ φταίει. Το Τσίρειο και το ΓΣΟ πλήρωσε 45000 ευρώ για να μπορεί να λειτουργεί το στάδιο. Ο πρόεδρος είχε πει δύο έργα θα γίνουν στην Λεμεσό το Τσίρειο και το αστεροσκόπειο, το αστεροσκόπειο έγινε, το Τσίρειο έμεινε εκεί».

Για το νέο γήπεδο και την ημερομηνία που θα είναι έτοιμο: «Αμφιβάλλω αν θα είναι έτοιμο. Είπαν ότι θα είναι Αύγουστο και ακόμη δεν μπήκαμε. Δεν είμαι ο αρμόδιος εγώ αλλά έτσι έχουν τα πράγματα».

Powered by petoussis

Πηγήalphanews

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης