Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗΥδατοπρομήθεια Λεμεσού: Έργα €20 εκατομμυρίων, με χρηματοδότηση από την ΕΕ

Υδατοπρομήθεια Λεμεσού: Έργα €20 εκατομμυρίων, με χρηματοδότηση από την ΕΕ

Προσφορές για έργα πέραν των €20 εκατομμυρίων θα προκηρύξει τους επόμενους μήνες το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού (ΣΥΛ), αφενός για να καταστήσει «έξυπνο» το δίκτυο σε όλη την επικράτεια του, κι αφετέρου για να το ανανεώσει σε μεγάλο αριθμό προβληματικών περιοχών. 

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής του ΣΥΛ Σωκράτης Μεταξάς, εξασφαλίστηκε χορηγία €13 εκατομμυρίων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ, για εγκατάσταση έξυπνων μετρητών στα υποστατικά και αισθητήρων στο δίκτυο, ώστε να υπάρχει συνεχής on line πληροφόρηση για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και την πίεση του νερού, στο Κέντρο Επιχειρήσεων στα γραφεία του ΣΥΛ, που επίσης θα αναβαθμιστεί.

Με αυτό τον τρόπο το Συμβούλιο θα παρακολουθεί καλύτερα τις καταναλώσεις, κατά πόσο υπάρχουν παράξενες διακυμάνσεις ή διαρροές και θα τις εντοπίζει πιο έγκαιρα. Κατά τον κ. Μεταξά το ΣΥΛ θα προκηρύξει το σχετικό διαγωνισμό τους επόμενους 2 μήνες, το έργο θα ξεκινήσει αρχές του 2023 και θα πρέπει να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2026. Από το Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής της ΕΕ έχει εξασφαλιστεί ποσό €7,500,000 για την αλλαγή του δικτύου σε προβληματικές περιοχές με μεγάλες απώλειες νερού.

Σχετικός διαγωνισμός θα προκηρυχθεί τον επόμενο μήνα και μέχρι τέλος του χρόνου θα ξεκινήσουν οι εργασίες που θα διαρκέσουν 4 χρόνια.

Οι περιοχές που θα ανανεωθεί το δίκτυο είναι κυρίως παραλιακές από τη Λεμεσό μέχρι τη Γερμασόγεια, και βόρεια μέχρι την οδό  Γλάδστωνος. ‘’Εάν το ΣΥΛ αξιοποιήσει σωστά αυτά τα ποσά από την ΕΕ, θεωρώ ότι έχουμε βάσιμες ελπίδες να εξασφαλίσουμε κι άλλα ανάλογα Ευρωπαϊκά κονδύλια’’, τόνισε ο κ. Μεταξάς.

Powered by petoussis

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης