Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗARCHIVEΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΟ απολογισμός της συντακτικής ομάδας του Limassol Today

Ο απολογισμός της συντακτικής ομάδας του Limassol Today

Όσο κακοποιητική και αν είναι μια χρονιά, κρίνεται πάντα μέσα από το τι γέννησαν οι στάχτες της. Ένας χρόνος σχεδόν αφόρητος για την κοινωνία κλείνει σήμερα τον κύκλο του. Όσα κατάφεραν να μείνουν απρόσβλητοι, φάνηκαν πολύτιμοι για να βρούμε δυνάμεις να συνεχίσουμε, να δημιουργήσουμε, να αναπλαστούμε, να ανασύρουμε.

Οι απολογισμοί δεν είναι εύκολη υπόθεση. Κρύβουν μέσα τους ιστορίες ανθρώπων που δυσκολεύτηκαν ή βρήκαν ευκαιρίες, που μάτωσαν ή επιβίωσαν, που δημιούργησαν ή που έβαλαν μια παύση για να βρουν δυνάμεις, που αγάπησαν ή απομακρύνθηκαν, που άρχισαν ή τέλειωσαν πράγματα, που κέρδισαν ή έχασαν, που γκρέμισαν ή πραγματοποίησαν. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκουμε είμαστε μέρος του ρους της ζωής, της κοινωνίας, της ιστορίας. Δεν θα ηθικολογήσουμε, δεν θα πούμε τα κλισέ αποφθέγματα σήμερα. Ο άνθρωπος πρέπει –κι οφείλει- να είναι συντονισμένος με την πραγματικότητα. Προσωπική και κοινωνική. Να έχει απέναντι στη ζωή αντανακλαστικά, να ορίζει και να επανατοποθετείται, να αντιμετωπίζει και να λειτουργεί σε κάθε συνθήκη.

Αυτή η χρονιά πάγωσε για όλους πολλά. Καθήλωσε αλλά αυτός ήταν ο τρόπος να αναδείξει τα δυνατά μας σημεία. Εκείνα της δύναμης της σκέψης και των ενστίκτων επιβίωσης. Μέσα στον χρόνο που πέρασε, μια ομάδα ανθρώπων, βρεθήκαμε, μιλήσαμε, μοιραστήκαμε σκέψεις, αισθήματα, ένστικτα, κοινωνικές ανησυχίες, προσδοκίες και οπτικές. Κάτσαμε, τα βάλαμε κάτω. Συνενώσαμε δυνάμεις, καλέσαμε κόσμο κοντά σε διάλογο και κατάθεση ταλέντου, γνώσης, πείρας, άποψης. Κυρίως συνενώσαμε τις αναζητήσεις μας για μια προοδευτική κοινωνία, μια πόλη που θέλουμε να κινείται μπροστά και με πρόοδο, με ανθρώπους ευτυχισμένους, εναρμονισμένους, ενταγμένους, ζωντανούς, ενεργητικούς στα σπλάχνα της. Τις αναζητήσεις μας για ένα χώρο που προοδεύει, ακριβώς για να προοδεύουν μέσα σε αυτόν οι άνθρωποι του.

Βάλαμε κάτω τα καλά της Λεμεσού, της κοινωνίας ολόκληρης, σημειώσαμε όσα λείπουν και όσα θα βελτίωναν. Λειτουργήσαμε έπειτα συλλεκτικά, μιλήσαμε με κόσμο του πολιτισμού, της τέχνης, της επιστήμης, της ανάπτυξης, της καινοτομίας, του περιβάλλοντος, του εργατικού δυναμικού, των επιχειρήσεων (μικρών και μεγάλων), των κοινωνικών φορέων, των τεχνοκρατών, των υπηρεσιών, των θεσμών, των μειονοτήτων, της κοινωνίας των πολιτών, ανθρώπους ανήσυχους, μυαλά ανοικτά και γεμάτα. Θα συνενωθούμε και θα ανοίξουμε διάλογο και με άλλους, με όλους.

Με υπευθυνότητα, μέσα στα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό και όλες τις συνθήκες δυσκολίας, με σκληρή δουλειά, προσήλωση, αφοσίωση στο όραμα μας για τη Λεμεσό, δεν καθηλωθήκαμε και δεν χάσαμε ούτε μέρα την όρεξη μας για την προσδοκία της πόλης. Είμαστε σήμερα εδώ γεμάτοι μεράκι για αυτό.

Μετά από σκέψεις, προβληματισμούς και συζητήσεις που ξεκίνησαν από βάθος χρόνου του παρελθόντος, με κοινό παρονομαστή την αγάπη για την πόλη, μετρήσαμε τις δυνάμεις μας και ήταν πολλές. Έτσι, πριν μερικούς μόνο μήνες ξεκινήσαμε το εγχείρημα ενός διαδικτυακού media χώρου που θα περιλαμβάνει όλους μας. Που θα εμπεριέχει τον κάθε πολίτη/δημότη, την ποιότητα ζωής του, την ομορφιά της πόλης που ζει, μιας πόλης που δεν θα είναι απλά φωτογενής αλλά θα κουβαλά ουσία και προοπτική για όλους.

Ήταν δύσκολο; Όχι. Ήθελε μόνο κόπο, πάθος, αφοσίωση, εντιμότητα, αυθεντικά ένστικτα, αγνότητα στις προθέσεις, αγάπη, επιμονή, ανοιχτά αφτιά και ανοικτές αντιλήψεις. Με καθημερινές ανταλλαγές άρθρων, τεκμηριωμένων προτάσεων, συνομιλιών με πολίτες, δουλέψαμε και δουλεύουμε νυχθημερόν, για να έχει η Λεμεσός σήμερα μια πλατφόρμα εκπροσώπησης της κάθε άποψης και της κάθε ιδέας. Ένα  διαδικτυακό χώρο ελεύθερης έκφρασης, έρευνας, προβληματισμού και κριτικής για μια καλύτερη Λεμεσό.

Μέσα από αυτό τον χώρο σήμερα, δίνουμε σε όλους τους πολίτες το έναυσμα, αλλά κυρίως το βήμα και το ανοικτό ηχείο, να παρεμβαίνουμε στον δημόσιο διάλογο για τα θέματα που μας απασχολούν. Σκοπός είναι να προωθούμε ιδέες, προτάσεις και λύσεις στα καθημερινά προβλήματα, να αναδεικνύουμε τα πρόσωπα που πρωτοπορούν, δημιουργούν και ενδιαφέρονται για την Λεμεσό.

Μέσα στο γεμάτο δυσοίωνα 2020, εμείς είμαστε περήφανοι που δημιουργήσαμε ένα διαδικτυακό χώρο, ταυτοπροσωπία του κάθε ανθρώπου στην πόλη, ένα χώρο που θα κυριολεκτεί, θα έχει χιούμορ, τεκμηρίωση, που θα φορμάρει την προσδοκία, που θα φιλοδοξεί, που θα ωθεί, που θα ονομάζει τα στραβά, που θα κριτικάρει γόνιμα, που θα ξεθαρρέψει τις προοπτικές μας, που θα στήνει θεμέλια ανάπτυξης, που θα προτείνει τους τρόπους, που θα τραβά το σχοινί της πόλης μπροστά.

Μέσα στη δύσκολη αυτή χρονιά, δημιουργήσαμε τo Limassol Today.

Καλή χρονιά σε όλους σας.

Τραβάμε μπροστά για ομορφότερες κοινωνίες, για πιο ανοικτές, σεβόμενες και συμπεριληπτικές πόλεις, για μια Λεμεσό που θα γίνει υπόδειγμα κοινωνικής επιτυχίας. Θέλουμε τον καθένα σας ξεχωριστά μαζί μας. 

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
LIMASSOL TODAY

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης