Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗARCHIVEΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2021Γνωρίζουμε τους υποψήφιους βουλευτές: Στυλιανός Στύλλας (Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου)

Γνωρίζουμε τους υποψήφιους βουλευτές: Στυλιανός Στύλλας (Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου)

Ποιος είναι ο Στυλιανός Στύλλας; Τι δεν μπορεί να μάθει κάποιος για εσάς ψάχνοντας στο διαδίκτυο;

Ονομάζομαι Στυλιανός Στύλλας και είμαι 31 ετών, γεννήθηκα στη Λευκωσία και διαμένω μόνιμα στη Λεμεσό. Σπούδασα Διακόσμηση και Αρχιτεκτονική́ Εσωτερικού Χώρου στην Αγγλία και εργάζομαι ως λέκτορας και υπεύθυνος καθηγητής προγραμμάτων στον ιδιωτικό́ τομέα, στο Κολλέγιο Τεχνών Freshart. Είμαι μέλος και εθελοντής στον οργανισμό 2nd Chance Dogs όπου βοηθώ κακοποιημένα και εγκαταλελειμμένα σκυλιά. Στον ελεύθερο μου χρόνο  συμβάλλω με κάθε δυνατό́ τρόπο στη προστασία του περιβάλλοντος, στην καθαριότητα αλλά και στην προστασία του.

Ποιο πρόσωπο από τη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική σκηνή του τόπου εκτιμάτε/θαυμάζετε;

Ένα από τα σημαντικότερα άτομα που εκτιμώ στον κοινωνικό και πολιτικό τομέα είναι ο Πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου κ. Κυριάκος Κυριάκου, ο όποιος εδώ και αρκετά χρόνια δίνει τον δικό του αγώνα για τη σωστή ευημερία των ζώων, για την διατήρηση μιας βιώσιμης γης άλλα και για την προστασία και το σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων των ζώων.

Ποιοι είναι οι λόγοι που σας ώθησαν να κατέλθετε ως υποψήφιος βουλευτής;

Ως νέος που εκτιμώ και αγαπώ την χώρα μου, βλέποντας καθημερινά την βάναυση συμπεριφορά απέναντι στα ζώα, τον πόνο άλλα και τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις  οποίες ζουν πολλά από αυτά, πιστεύω ότι η κοινωνία χρειάζεται άτομα που είναι έτοιμα να δράσουν και να γίνουν η φωνή όσων δεν έχουν.  Μια φωνή που θα ευαισθητοποιήσει τον άνθρωπο θέτοντας τα θέματα που υπάρχουν, θα αλλάξει τυχόν λανθασμένες πεποιθήσεις που υπήρχαν μέχρι τώρα και θα επιβάλει νόμους και ποινές μεταξύ άλλων αν κριθεί απαραίτητο, έτσι ώστε να καταργηθεί αυτή η άσχημη εικόνα όπου νέες γενιές αντικρίζουν καθημερινά στους δρόμους. Πιστεύω ως νέος με δυναμισμό μπορώ να γίνω αυτή η φωνή με βασική επιδίωξη, τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος χωρίς κακοποιημένα, εγκαταλελειμμένα, ταλαιπωρημένα και σιτισμένα ζώα.

Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λεμεσός σήμερα;

Η Λεμεσός έχει αναπτυχθεί με ραγδαίους ρυθμούς σε αρκετούς τομείς και κατά την δική μου άποψη, θα μπορούσε να συγκριθεί με άλλες μεγάλες πόλεις της Ε.Ε. Πέραν αυτού όμως, πιστεύω υπάρχουν ακόμα αρκετά σοβαρά θέματα στα οποία θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση με σκοπό την επίλυση τους. Ένα από αυτά είναι τα αντιπλημμυρικά έργα όπου ταλαιπωρούν ένα μεγάλο ποσοστό της πόλης εδώ και αρκετά χρόνια. Επιπλέον θεωρείται επιτακτική η ανάγκη για δημιουργία περισσότερων χώρων και πάρκων με πράσινο, τόσο για την συγκρότηση μιας βιώσιμης πόλης στενά συνυφασμένης με τον άνθρωπο, τα ζώα και τη φύση την οποία θα απολαμβάνουν οι μόνιμοι κάτοικοι της χωράς, όσο και για την ανάπτυξη ενός προορισμού όπου θα έχει ως αποτέλεσμα την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού. Επιπρόσθετα θέματα για τα οποία θα πρέπει να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης και λύσεις είναι η άμεση στήριξη των αδικοπραγούντων φτωχών οικογενειών, η άναρχη οικοδόμηση και τσιμεντοποίηση που παρατηρείται και τέλος, η ανεξέλεγκτη ρίψη σκουπιδιών οπού θα πρέπει να ελεγχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ποιες είναι οι ευκαιρίες που υπάρχουν για τους πολίτες στη Λεμεσό;

Οι ευκαιρίες που υπάρχουν στη Λεμεσό για τους πολίτες θα έλεγα ότι είναι αρκετές και ως μια ανεπτυγμένη πόλη έχει ανοιχτεί σε αρκετούς τομείς με επίκεντρο τον άνθρωπο. Αξιοσημείωτο, είναι το παραλιακό μέτωπο που δίνει ένα πλούτο στη πόλη μας και ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού το χρησιμοποίει για ψυχαγωγία αλλά και για εργασία. Πέραν αυτού όμως, η πόλη θα πρέπει να εστιάσει και σε άλλους φυσικούς πόρους και με σεβασμό να ωθήσει τον πολίτη να εναχθεί, να απολαμβάνει και να χρησιμοποίει όλα όσα μας προσφέρει το περιβάλλον στο οποίο ζούμε.

Ποιες θα είναι οι προτεραιότητες σας αν εκλεγείτε ως βουλευτής; Πώς θα συμβάλετε στην ανάπτυξη της πόλης μας;

Ως άνθρωπος που αγαπώ τη ζωή, αναγνωρίζω τη σπουδαιότητα των ζωών και όλων μας για τη διατήρηση της φύσης και ακόμη και της ιδίας μας της ζωής στη Γη. Πιστεύω ότι όλοι ανεξαιρέτως έχουμε δικαιώματα και αξία σε αυτόν τον πλανήτη και ο καθένας από εμάς, συμπεριλαμβανομένων και των ζώων, μπορεί́ να συμβάλλει στην επιβίωση του κόσμου με το δικό του τρόπο.

Ποια είναι τα τρία πράγματα που θα θέλατε να αλλάξουν στη Λεμεσό;

Τρία βασικά πράγματα που θα άλλαζα στη πόλη αρχικά, είναι ο εμπλουτισμός και η δημιουργία πράσινων πάρκων. Η δημιουργία περισσότερων ευκαιριών έτσι ώστε οι νέοι πολίτες να αγαπάνε και να σέβονται την πόλη τους και τρίτον και σημαντικότερο το να δοθούν δυνατότητες και περισσότερες ευκαιρίες στις μικρές επιχειρήσεις έτσι ώστε να μην υπάρχει μονοπώλιο.

Ο 18χρονος, 20χρονος εαυτός σας, θα ψήφιζε τον Στυλιανό ως βουλευτή;

Γνωρίζοντας τον τρόπο σκέψης μου, βλέποντας άτομα δραστήρια σε εθελοντικές οργανώσεις εδώ και χρόνια που στηρίζουν τον άνθρωπο, τα ζώα και την φύση με φιλοδοξίες για ένα καλύτερο μέλλον χωρίς φαντασμαγορικές υποσχέσεις ΝΑΙ εγώ θα έδινα την ψήφο μου σε εμένα και κυρίως στο Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου

Πού βλέπετε τη Λεμεσό σε 10 χρόνια;

Η Λεμεσός σε 10 χρόνια πιστεύω αν εκμεταλλευτεί σωστά τις δυνατότητες του πληθυσμού, αν επικεντρωθεί στο σεβασμό του περιβάλλοντος και στην ευημερία των ζώων θα είναι ένας παράδεισος όχι μόνο για τους ντόπιους αλλά και για τους τουρίστες.

Γιατί να σας εμπιστευτεί την ψήφο του ένας Λεμεσιανός;

Βλέποντας αγανακτισμένο τον κόσμο με την πολιτική κατάσταση της χώρας, ο Λεμεσιανός καλείται για άλλη μια φορά να δώσει την δική του φωνή για το μέλλον της Λεμεσού άλλα και όλης της Κύπρου. Εμείς το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου έχουμε τους τρεις βασικούς πυλώνες Άνθρωπος, Ζώα, Φύση ως μέλημα μας γιατί αναγνωρίζουμε ότι όλα τα όντα αλληλεξαρτώνται μεταξύ τους και πως κάθε μορφής ζωή είναι πολύτιμη για Μια υγεία και Μια ευημερία.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης