Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗARCHIVEΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2021Γνωρίζουμε τους υποψήφιους βουλευτές: Νεόφυτος Νεοφύτου (Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου)

Γνωρίζουμε τους υποψήφιους βουλευτές: Νεόφυτος Νεοφύτου (Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου)

Ποιος είναι ο Νεόφυτος Νεοφύτου; Τι δεν μπορεί να μάθει κάποιος για εσάς ψάχνοντας στο διαδίκτυο;

Ο Νεόφυτος Νεοφύτου γεννήθηκε  στη Λεμεσό στις 5.9.1981 όπου και διαμένει μέχρι σήμερα. Αποφοίτησε από το Λύκειο Αγίου Νικολάου το 1999, και στη συνέχεια εργάστηκε ως ιδιωτικός υπάλληλος. Αν και έχει δοκιμαστεί σε αρκετούς τομείς, η ψηφιακή εκτύπωση ήταν αυτή που τον κέρδισε και το 2006 άνοιξε δική του επιχείρηση στην οποία εργάζεται μέχρι σήμερα.

Υπήρξε μέλος της κεντρικής επιτροπής στο ίδρυμα «Ελπίδα» για παιδιά με λευχαιμία και καρκίνο, για τα οποία μέχρι σήμερα βοηθά με ανιδιοτέλεια, συμβάλλοντας στη στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους, περνώντας τα δικά του μηνύματα για τον καρκίνο και τη λευχαιμία.

Μέσα από τα δικά του προσωπικά βιώματα, με ενσυναίσθηση και αγάπη, σε ηλικία μόλις 15 ετών ξεκίνησε να δίνει τα δικά του μηνύματα ότι ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί, αποτελώντας ο ίδιος παράδειγμα και καταφέρνοντας έτσι να δώσει ελπίδα σε δεκάδες παιδιά και γονείς, αλλά και γενικά σε συνανθρώπους μας, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Τα τελευταία 5 χρόνια εκτός από τις επαγγελματικές, προσωπικές, και οικογενειακές του υποχρεώσεις, είναι ενεργός εθελοντής διασώστης στα φιλοζωικά δρώμενα της Κύπρου για όλα τα ζώα και ιδιαίτερα για τα σκυλιά. Είναι δέκτης καθημερινών εκκλήσεων για παροχή βοήθειας, αλλά και παροχής συμβουλών σε θέματα που αφορούν την ευημερία των Ζώων, στα οποία ανταποκρίνεται αμέσως.

Αποτέλεσμα των φιλοζωικών δράσεών του, αποτελεί η διάσωση αρκετών εκατοντάδων ζώων που κακοποιήθηκαν, εγκαταλείφθηκαν, δηλητηριάστηκαν, τραυματίστηκαν, χτυπήθηκαν κ.α. Σημαντική η προσφορά του και στην ενημέρωση των πολιτών όσο αφορά την ευημερία και τα δικαιώματα των ζώων. Έχει επίσης, βοηθήσει αρκετά καταφύγια ζώων και οργανώσεις σε θέματα ευημερίας και ενίσχυσης της ποιότητας ζωής των ζώων, και αποτέλεσε αιτία έμπνευσης αρκετών νέων ανθρώπων να εμπλακούν στα φιλοζωικά ζητήματα της Κύπρου.

Μέσα από την πολυετή φιλανθρωπική και φιλοζωική του δράση, εντάχθηκε στο Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου αφού είναι το μοναδικό φιλοζωικό πολιτικό κόμμα που αντιπροσωπεύει τις δικές του πεποιθήσεις και αξίες, και τους δικούς του αγώνες για ένα καλύτερο και όμορφο κόσμο για τον άνθρωπο, τα ζώα, και τη φύση.

Το Μάιο του 2019 υπήρξε υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος και αργότερα εκλέγηκε Επαρχιακός Γραμματέας Λεμεσού του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου όπου εκτελεί χρέη μέχρι και σήμερα.

Έχει καταφέρει με την αγάπη και την συμπόνια του προς τον άνθρωπο και τα ζώα να κερδίσει τη στήριξη, την εκτίμηση και τον σεβασμό αρκετών πολιτών της Κύπρου και ιδιαίτερα της πόλης του, της Λεμεσού.

Αυτό που χαρακτηρίζει τον Νεόφυτο και αυτό το οποίο έχει συμβάλει στην έκφραση εκτίμησης των πολιτών προς στο άτομο του, είναι η ψυχή και η θέλησή του να βοηθήσει με ειλικρίνεια και σεβασμό, χωρίς ανταλλάγματα και ψεύτικες υποσχέσεις, τον συνάνθρωπο του και τα ζώα, με έννοια του το «εμείς» και όχι το «εγώ».

Η ηθική και ψυχική ικανοποίηση είναι το καλύτερο αντίτιμο για τους ανθρώπους που προσφέρουν στον ΑΝΘΡΩΠΟ στα ΖΩΑ  στην ΦΥΣΗ, γιατί ΜΙΑ είναι η Υγεία και ΜΙΑ η ευημερία.

Σίγουρα δεν μπορεί να μάθει κάποιος για έμενα μέσα από διαδίκτυο,  την δύναμη της πίστης μου προς τον Θεό αλλά και την ταπεινότητα που με χαρακτηρίζει ως άνθρωπο, παρά μόνο γνωρίζοντας με από κοντά.

Ποιο πρόσωπο από τη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική σκηνή του τόπου εκτιμάτε/θαυμάζετε;

Εκτιμώ και θαυμάζω τον κ. Λουκά Φουρλά, ο οποίος μετέτρεψε τον πόνο του σε δύναμη και πλέον μέσα από αυτήν την δύναμη αγωνίζεται για να χαρίσει ζωή και χαμόγελα σε μικρά παιδιά που δίνουν την δική τους μάχη κατά του παιδικού καρκίνου και όχι μόνο.

Άνθρωπος με “Α” κεφάλαιο και με την έννοια της λέξης. Αν και προσωπικά δεν τον γνώρισα ποτέ από κοντά θα το ήθελα πάρα πολύ.

Και πραγματικά θέλω να πω και ένα δημόσιο ευχαριστώ στον κ. Φουρλά για αυτήν την δύναμη του και τους αγώνες που δίνει σήμερα.

Ποιοι είναι οι λόγοι που σας ώθησαν να κατέλθετε ως υποψήφιος  βουλευτής;

Από νεαρός παρακολουθώ τους πολιτικούς μας και την πολιτική γενικά και δυστυχώς διαπίστωσα πως στην τελική το ένα κόμμα κατηγορά το άλλο κόμμα για το ποιος έχει κάνει το μεγαλύτερο κακό στην Κύπρο μάς και στους πολίτες της αντί να μιλάνε για τα καλά που έχουν κάνει ή για αυτά που θα έπρεπε να κάνουν.

Και η διαπίστωση ότι όντως κάποιοι κατέστρεψαν την Κύπρο μας και τους πολίτες της είναι  γεγονός. Σήμερα η Κύπρος και οι πολίτες της αιμορραγούν σε πολλούς τομείς τόσο  κοινωνικούς όσο σε οικονομικούς.

Μέχρι και τα ζώα υποφέρουν καθημερινά από την αδιαφορία κάποιων τα τελευταία 60 χρόνια.

Τα τελευταία πέντε χρόνια εντάχθηκα στα φιλοζωικά δρώμενα της Κύπρου και δυστυχώς ντρέπομαι που το λέω αλλά μέσα από τα φιλοζωικά, γνώρισα την κτηνωδία εκατοντάδων ανθρώπων προ τα ζώα. Γνώρισα την αδιαφορία του κράτους προς τα ζώα.

Και ας μην ξεχνάμε πως τα ζώα είναι μέρος του πολιτισμού μάς.

Όπως μου είναι αδιανόητο ένα παιδί ή ένας ενήλικας που δίνει μάχη με τον καρκίνο η για άλλο θέμα υγείας και θα πρέπει να μεταβεί στο εξωτερικό για θεραπείες,  το δικαίωμα τους για ζωή να εξαρτάται από ένα έρανο που πρέπει να κάνει  η ίδια η οικογένεια, ενώ θα μπορούσε να τους χαρίσει αυτό το δικαίωμα η ίδια η Κυπριακή Δημοκρατία πάρα να ξοδεύει τα χρήματα σε άψυχα σώματα όπως λιμουζίνες και πολλά άλλα.

Για τους πιο πάνω λόγους και για πολλούς άλλους ακόμα, αποφάσισα να κατέλθω ως υποψήφιος βουλευτής με το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, γιατί γνωρίζοντας τον εαυτό μου,  μαχητής από μικρό παιδί,  και βλέποντας όλα αυτά τα αρνητικά που βιώνουν εκατοντάδες συνάνθρωποι μου, εκατοντάδες ζώα, θέλω να προσπαθήσω μέσα από την βουλή για ένα καλύτερο αύριο για το κοινό καλό συμφέρον όλων μάς.

Και οι άνθρωποι, και τα ζώα και η φύση σήμερα υποφέρουν και αν δεν αλλάξουμε κάτι σήμερα ίσως να μην υπάρχει το αύριο.

Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λεμεσός σήμερα;

Σήμερα η Λεμεσός δυστυχώς αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, όπως το κυκλοφοριακό,  τα ανύπαρκτα αντιπλημμυρικά έργα, την έλλειψη χώρων στάθμευσης, την έλλειψη πρασίνου, την έλλειψη σεβασμού στα άτομα με αναπηρία και κυρίως η αύξηση των άστεγων και άπορων ανθρώπων. Θα μπορούσα να έγραφα μια λίστα αν συνέχιζα.  Τα προβλήματα είναι γνωστά σε πολλούς, το θέμα είναι να αρχίσουμε να εφαρμόζουμε λύσεις, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά.

Ποιες είναι οι ευκαιρίες που υπάρχουν για τους πολίτες στη Λεμεσό;

Θεωρώ πώς η Λεμεσός έχει τεράστιες και πολλές ευκαιρίες για τους πολίτες της τόσο οικονομικές όσο και κοινωνικές.

Η Λεμεσός είναι η πόλη-κλειδί στην Κύπρο αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο και θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε για το καλό κοινό όλων μάς και όχι μερικών.

Ποιες θα είναι οι προτεραιότητες σας αν εκλεγείτε ως βουλευτής; Πώς θα συμβάλετε στην ανάπτυξη της πόλης μας;

Η Λεμεσός μας σήμερα δυστυχώς αντιμετωπίζει πολλά και διάφορα προβλήματα όσον αφορά τις τρεις αρχές μου. Άνθρωπος-Ζώα- Φύση.

Οι προτεραιότητες πολλές και επείγουσες, ειδικά όσο αφορά τους ανθρώπους και δεν μιλάω από οικονομικής άποψης, αλλά από το ελάχιστο βιοτικό επίπεδο για ένα άνθρωπο  όπου δυστυχώς σήμερα κάποιοι συνάνθρωποι μας ζούνε πιο κάτω και από το ελάχιστο που θα μπορούσε να ζει ένας άνθρωπος.

Θα αναφέρω όμως έτσι ενδεικτικά μια από τις προτεραιότητες μου που αφορά και τον άνθρωπο και τα ζώα και την φύση τα οποία είναι :

Το κλείσιμο του ζωολογικού κήπου και η δημιουργία του μεγαλύτερου υπερσύγχρονου πάρκου για τα κατοικίδια μας στην Λεμεσό μας αλλά και το μεγαλύτερο στην ανατολική μεσόγειο. Μέσα στο κέντρο της πόλης μας!

Ένα πάρκο με κοινωνικό και οικονομικό όφελος για τους ανθρώπους, για τις επιχειρήσεις, για τα κατοικίδια μας, για την Λεμεσό μας αλλά και την Κύπρο μάς. Ένα πάρκο όπου θα προσφέρει θέσεις εργασίας, θα ανοιχτούν νέες επιχειρήσεις, θα προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες, και θα προβάλει την πόλη μάς τόσο στην Κύπρο αλλά τόσο και στο εξωτερικό με τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό όφελος.

Και με το πιο πάνω απαντάω και στο δεύτερο ερώτημα σάς όσον αφορά την ανάπτυξη.

Ποια είναι τα τρία πράγματα που θα θέλατε να αλλάξουν στη Λεμεσό;

Αυτή είναι μια ερώτηση που ακριβώς αντιπροσωπεύει αυτά για τα οποία αγωνιζόμαστε στο κόμμα για τα ζώα Κύπρου και θα απαντήσω στην ερώτηση σας με τρεις λέξεις.

ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΖΩΑ-ΦΥΣΗ.

Στην Λεμεσό μας δυστυχώς υποφέρουν και οι άνθρωποι και τα ζώα και η φύση.

Και εύχομαι στην συνέχεια να μου δοθεί η ευκαιρία ως ένας νέος άνθρωπος στην πολιτική ζωή της Λεμεσού να αναπτύξω περισσότερο και να εξηγήσω στους συμπολίτες μου γιατί αυτές οι τρεις λέξεις είναι και τα τρία πράγματα που θα ήθελα ν ‘αλλάξω στην Λεμεσό μας αλλά και σε όλη την Κύπρο μάς!

Ο 18χρονος, 20χρονος εαυτός σας, θα ψήφιζε τον Νεόφυτο Νεοφύτου ως βουλευτή;

Αν ήμουνα ένας νέος, ανεξάρτητα από την ηλικία, θα ψήφιζα νέα άτομα στην πολίτικη ζωή του τόπου μας που πιστεύω ότι είναι πάνω απ’ όλα  Άνθρωποι, τίμιοι, αληθινοί χωρίς να σκέφτονται πολιτικά ή προσωπικά συμφέροντα και κυρίως άτομα  που να αγωνίζονται με την λογική και τις επιδιώξεις/όραμα για το καλό κοινό συμφέρον όλων και όχι με στρατηγική πολιτική(Παράδειγμα: ψεύτικες υποσχέσεις στους πολίτες).

Αν ήμουν ένας νέος 18-20, ναι, θα ψήφιζα Νεόφυτο, γιατί είναι ένας άνθρωπος που προσφέρει με την ψυχή του στον άνθρωπο, στα ζώα και στην φύση,  χωρίς ανταλλάγματα, χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις και κυρίως γιατί ψάχνοντας λίγο τον Νεόφυτο θα δούμε και θα αντιληφθούμε εύκολα ότι έχει έννοια το “εμείς” και όχι το “εγώ”.

Δηλαδή το κοινό και όχι το προσωπικό συμφέρον.

Και σαν νέος που θα ήμουνα,  που τώρα ξεκίνα η ζωή μού, ναι θα ψήφιζα Νεόφυτο γιατί χωρίς το “εμείς” δεν θα υπάρχει ούτε το “εγώ”.

Πού βλέπετε τη Λεμεσό σε 10 χρόνια;

Αν συνεχίσουμε με τούς υφιστάμενους ρυθμούς τρόπου ζωής και σκέψης, σε 10 χρόνια, την Λεμεσό την βλέπω σαν ένα κομμάτι χρυσού που δυστυχώς όμως δεν θα λάμπει λόγω έλλειψης του πολιτισμού.

Όταν σε μία πόλη το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της υποφέρει,  όταν σε μια πόλη οι περισσότεροι άνθρωποι της δεν σέβονται τα ζώα, όταν σε μια πόλη υπάρχουν παντού μόνο κτήρια και ανύπαρκτοι χώροι πράσινου,  τι να κάνουμε τους πύργους, τα καζίνο και τους δρόμους;

Η Λεμεσός είναι χρυσός, που όμως για να λάμψει πρέπει πρώτα να φροντίσει να λάμψουν οι άνθρωποι, τα ζώα, και η φύση που ζουν και υπάρχουν σε αυτή.

Γιατί να σας εμπιστευτεί την ψήφο του ένας Λεμεσιανός;

Ένας Λεμεσιανός μπορεί να εμπιστευτεί την ψήφο του σε εμένα, γιατί είμαι άνθρωπος πάνω απ’ όλα που σκέφτεται με την λογική αλλά και με την καρδιά και δεν ανέχεται την αδικία. Σκέφτομαι το “εμείς” και όχι το “εγώ” για όλους και για όλα.

Προσωπικά δεν ξέρω αν θα φέρω την αλλαγή στην Λεμεσό και στην Κύπρο μας γενικά, και ούτε θα δώσω ψεύτικες υποσχέσεις στους πολίτες ότι θα φέρω την αλλαγή. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ όμως γνωρίζοντας τον ίδιο μου τον εαυτό,  είναι ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για να φέρω την αλλαγή για ένα καλύτερο και πιο όμορφο κόσμο.

Άνθρωποι, Ζώα και Φύση, μοιραζόμαστε το ίδιο περιβάλλον και από την ύπαρξη του ενός εξαρτάται η ύπαρξη του άλλου!

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης