Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗCULTUREPERFORMING ARTSΜε κόπο, θυσίες, ταλέντο, έγινε η πρώτη Κύπρια κορυφαία χορεύτρια του Κρατικού...

Με κόπο, θυσίες, ταλέντο, έγινε η πρώτη Κύπρια κορυφαία χορεύτρια του Κρατικού Μπαλέτου της Βιέννης

Συγχαρητήρια πολλά στην Ιωάννα Αβραάμ για την προαγωγή/ διάκριση της σε κορυφαία χορεύτρια μιας τοσο σημαντικής όπερας. Μόνο εκείνη ξέρει τους αγώνες, τη σκληρή δουλειά, τον κόπο, τις θυσίες που προϋποθέτει μια τέτοια διαδρομή και θέση στη διεθνή χορευτική σκηνή.

Georgia Dötzer, Διευθύντρια Ριάλτο

Η Ιωάννα Αβραάμ είναι η πρώτη Κύπρια που ορίστηκε ως principal dancer του Κρατικού Μπαλέτου της Βιέννης

«Η Ιωάννα Αβραάμ έχει εξελιχθεί σε μια εξαιρετική χορευτική προσωπικότητα και ερμηνεύει τον ρόλο της Tatjana στο τεχνικά υψηλότερο επίπεδο».

Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από Ashley Taylor

Η Ιωάννα Αβραάμ από την Κύπρο, ορίστηκε ως κεντρική χορεύτρια (principal dancer) του Κρατικού Μπαλέτου της Βιέννης, από τον σκηνοθέτη μπαλέτου Martin Schläpfer, μετά την παράσταση «Onegin» του John Cranko, τη Δευτέρα.

«Η Ιωάννα Αβραάμ έχει εξελιχθεί σε μια εξαιρετική χορευτική προσωπικότητα και ερμηνεύει τον ρόλο της Tatjana στο τεχνικά υψηλότερο επίπεδο. Για μένα είναι μια από τις καλύτερες και είναι μεγάλη μου χαρά να την ονομάσω ως την κεντρική χορεύτρια του Κρατικού Μπαλέτου της Βιέννης», είπε ο Martin Schläpfer. Όταν ένας χορευτής έχει φτάσει σε ένα υψηλό επίπεδο τεχνικής ικανότητας και καλλιτεχνικής ωριμότητας, προάγεται σε principal dancer, την υψηλότερη κατάταξη ενός χορευτή. Οι principal dancers ερμηνεύουν πάντα πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Σύμφωνα με το βιογραφικό της στην ιστοσελίδα του Κρατικού Μπαλέτου της Βιέννης, η Ιωάννα Αβραάμ γεννήθηκε στη Λευκωσία. Προπονήθηκε στη Σχολή Μπαλέτου Nadina Loizidou στη Λεμεσό καθώς και στη Heinz-Bosl-Stiftung/Ballet Academy στο Μόναχο. Έδωσε τις πρώτες της παραστάσεις με το Μπαλέτο Διάσταση στην Κύπρο και με την Bayerisches Staatsballett στη Γερμανία. Το 2008 εντάχθηκε στο Ballett der Vienna State Operaund Volksoper. Το 2010 προήχθη σε ημι-σολίστ του Κρατικού Μπαλέτου της Βιέννης, το 2014 σε σολίστ και το 2022 σε πρώτη σολίστ.

Η Ιωάννα Αβραάμ έχει εξελιχθεί σε μια έξοχη χορευτική προσωπικότητα και πλάθει τον ρόλο της Τατιάνας με μια συναρπαστική οικειότητα και αξιοπιστία, χορεύοντας στο υψηλότερο τεχνικό επίπεδο. Για μένα, αυτό την καθιστά μία από τις καλύτερες και είναι με μεγάλη χαρά που τη διορίζω Πρώτη Σολίστ του Κρατικού Μπαλέτου της Βιέννης» αναφέρε ο Μάρτιν Σλέπφερ, διευθυντής του Μπαλέτου και επικεφαλής χορογράφος του Κρατικού Μπαλέτου της Βιέννης. Η Ιωάννα Αβραάμ γεννήθηκε στη Λευκωσία. Εκπαιδεύτηκε στη Σχολή Μπαλέτου της Ναδίνας Λοϊζίδου στη Λεμεσό και στο Ίδρυμα Χάιντς Μποζλ/ Ακαδημία Μπαλέτου στο Μόναχο. Ακολούθησαν οι πρώτες παραστάσεις με το Μπαλέτο της Διάστασης στην Κύπρο και το Κρατικό Μπαλέτο της Βαυαρίας. Το 2008 εργοδοτήθηκε από την Κρατική Όπερα και το Μπαλέτο Λαϊκής Όπερας της Βιέννης, το 2010 προήχθη σε ημισολίστ του Κρατικού Μπαλέτου της Βιέννης, το 2014 σε σολίστ και το 2022 σε κορυφαία σολίστ. Τα θερμά μας συγχαρητήρια!

Αντρέας Αναστασίου

Νιώθουμε βαθιά συγκίνηση για τις όμορφες στιγμές που μας χαρίζεις! Αυτό γράφει κι η Ναδίνα Λοϊζίδου, καθηγήτρια μπαλέτου.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης