Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗCULTUREΕΙΚΑΣΤΙΚΑ28η ηλεκτρονική δημοπρασία - Conteporary Art

28η ηλεκτρονική δημοπρασία – Conteporary Art

Kapopoulos Auction House Cyprus

Ο Οίκος Δημοπρασιών Kapopoulos Auction House Cyprus παρουσιάζει την 28η διαδικτυακή εικαστική δημοπρασία του, στις 11 Ιανουαρίου 2022, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να αποκτήσει μοναδικά έργα τέχνης, με τις υπογραφές σπουδαίων Ελλήνων, Κυπρίων και διεθνών καλλιτεχνών, μέχρι και στο 1/3 της πραγματικής τιμής τους και όλα αυτά από την άνεση και ασφάλεια του σπιτιού του!

Με 27 επιτυχείς διαδικτυακές δημοπρασίες, και σαν ο πρώτος οίκος στη Κύπρο που ξεκίνησε και συνεχίζει να διενεργεί εικαστικές δημοπρασίες μέσω διαδικτύου, ο Οίκος Δημοπρασιών Kapopoulos Auction House Cyprus κατάφερε να δημιουργήσει ένα νέο τρόπο επικοινωνίας με το φιλότεχνο κοινό, κρατώντας μια λειτουργική και ζωντανή σχέση μαζί του.

Από τα έργα που συμπεριλαμβάνονται στην επικείμενη δημοπρασία του οίκου και που ξεχωρίζουν ιδιαίτερα, είναι και το έργο ενός από τους σπουδαιότερους και πιο γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες, Αλέκου Φασιανού. Η αισθητική του νοοτροπία, στην οποία καταστάλαξε στις αρχές της δεκαετίας του 1960, έχει γίνει πλέον άμεσα αναγνωρίσιμη. Οι ανθρώπινες μορφές, οι εσωτερικοί χώροι, οι νεκρές φύσεις και σε πιο περιορισμένο βαθμό, τα τοπία του, δεν θα μπορούσαν απλά να χαρακτηριστούν έργα ρεαλιστικής ζωγραφικής. Οι εικόνες του δε, φιλοδοξούν να αποδώσουν ρεαλιστικά ένα συγκεκριμένο άνθρωπο, ένα αντικείμενο, αλλά πολύ περισσότερο να περιγράψουν καταστάσεις. Βασική θεματολογία των έργων του καλλιτέχνη, αποτελούν ο άνθρωπος, η φύση και το περιβάλλον, καθώς επίσης εμπνέεται και από μυθολογία κρατώντας πάντα ως πυρήνα τον ελληνισμό, πού αντανακλάται τόσο μέσα από την παλέτα των χρωμάτων του (γαλάζιο, λευκό, μαύρο, χρυσό και κόκκινο) όσο και στη σύνθεση των έργων του όπου βρίσκονται τα Ελληνικά στοιχεία (το Αιγαίο και οι άνεμοι, τα εκκλησάκια και οι σταυροί, οι ελιές, κλήματα και οι καρποί τους).

Limassol Today - Image 3 3
Αλέκος Φασιανός
Διαστάσεις: 60 Χ 43
Εκτίμηση: €1,500 – 2,000
Εκκίνηση: €700

Το επόμενο έργο το οποίο επίσης θα συμπεριληφθεί στην ανερχόμενη μας δημοπρασία είναι αυτό του Έλληνα καλλιτέχνη Κωστή́ Γεωργίου, ο οποίος κινείται στο κλίμα ενός προσωπικού́ παραμορφωτικού́ εξπρεσιονισμού́, με δραματικές περισσότερο προεκτάσεις. Στη ζωγραφική του χρησιμοποιεί κυρίως λάδια και ακρυλικά ενώ στη γλυπτική του μέταλλα, πολυεστέρα, και ηλεκτροκόλληση. Δημιουργεί́ σύνολα που τόσο με τις παραμορφώσεις όσο και την βιαιότητα του χρώματος υποβάλλουν ανησυχίες και εσωτερικές συγκρούσεις ενώ κύριο στοιχείο στα γλυπτά του είναι η ανθρώπινη φιγούρα. Στις πιο χαρακτηριστικές του προσπάθειες σημειώνει κάνεις την έμφαση στην διαγώνια σύνθεση, τον τονισμένο χαρακτήρα των παραμορφώσεων και το ρόλο του χρώματος το οποίο υποβάλλει έναν κόσμο δραματικών συγκρούσεων. 

Limassol Today - Image 3 2
Κωστή́ς Γεωργίου
Διαστάσεις: 55 Χ 45
Εκτίμηση: €4,500 – 5,000
Εκκίνηση: €2,400

Από τα έργα που συμπεριλαμβάνονται στην επικείμενη δημοπρασία του Οίκου, είναι και το έργο του καλλιτέχνη Τηλέμαχου Κάνθου, ο οποίος θεωρείται ένας από τους ‘πατέρες’ της Κυπριακής ζωγραφικής και υπήρξε και ο πρώτος χαράκτης στην Κύπρο. Η χαρακτική του Γ. Κεφαλλινού όπως και η ζωγραφική του Σεζάν και των άλλων Γάλλων συγχρόνων του, αποτελούν θεμελιώδη εμπνεύσεις για τον Τηλέμαχο Κάνθο. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης χαρακτήριζε την τέχνη του βιωματική, γιατί πάντα βρισκόταν σε άμεση σχέση με αυτό που ζούσε. Η σύνθεση των έργων του είναι λιτή με συμβολικό, πανανθρώπινο χαρακτήρα.

Limassol Today - Image 3 4
Τηλέμαχος Κάνθος
Διαστάσεις: 52 X 22
Εκτίμηση: €600 – 900
Εκκίνηση: €400

Ένα εξίσου εντυπωσιακό έργο είναι αυτό του Κύπριου καλλιτέχνη Άριστου Χριστοφόρου. Ο καλλιτέχνης, γοητευμένος από τις ατελείωτες αισθητικές και τυπικές δυνατότητες της υλικής φύσης του ανθρώπινου σώματος, βιώνει και πειραματίζεται με αυτό. Εργάζεται ως επί το πλείστον με κάρβουνο, ακρυλικά, ελαιογραφία και άλλα μεικτά μέσα, δημιουργώντας μια διαφορετική αντίληψη του χρώματος, του σχήματος και της στάσης της ανθρώπινης φιγούρας. Με την ανεξάντλητη πηγή έμπνευσής του και τη διαφορετικότητά του, μεταμορφώνει τη ζωγραφική του επιφάνεια σε ένα μοναδικό τρόπο έκφρασης της συναισθηματικής του φόρτισης κατά την πορεία της δημιουργίας των έργων του. Οι επιρροές και οι εμπνεύσεις του προέρχονται κυρίως από τις μορφές της ανθρώπινης φιγούρας και του πορτρέτου.

Limassol Today - Image 3 5
Άριστος Χριστοφόρου
Διαστάσεις: 120 X 60
Εκτίμηση: €1,200 – 1,800
Εκκίνηση: €800

Το επόμενο έργο το οποίο επίσης θα συμπεριληφθεί στην δημοπρασία είναι αυτό του Έλληνα καλλιτέχνη Δημήτρη Μυταρά, ο οποίος κινείται στο κλίμα ενός αφαιρετικού εξπρεσιονισμού, ενώ συχνά διαπνέεται από τάσεις μεταφυσικής γραφής ή κινείται σε κλίμα βιωμένου υπερρεαλισμού ή ακόμη προχωρεί σε έναν ιδιότυπο συμβολιστικό ρεαλισμό με κριτική διάθεση. Στα έργα του το σχέδιο δεν είναι απλό δομικό στοιχείο της σύνθεσης, αλλά βασικό μέσο έκφρασης. Αντίστοιχα, το χρώμα χρησιμοποιείται όχι ως μορφοποιό στοιχείο, αλλά ως εκφραστικό του κλίματος και της εσωτερικής ποιότητας του θέματος. Άξονες και προσδιοριστικά σημεία του έργου του παραμένουν η ελληνική εικαστική παράδοση, το φυσικό και το αστικό τοπίο, η καθημερινή πραγματικότητα και η επικαιρότητα, το πλήθος και το άτομο, ο άνθρωπος ως συμβατικό πρόσωπο ή ως συγκεκριμένη προσωπικότητα. Η ανθρώπινη μορφή, όπως συλλαμβάνεται σε τυχαία φωτογραφικά στιγμιότυπα ή όπως μεταπλάθεται σε σκηνοθετημένες και επεξεργασμένες από τον καλλιτέχνη θέσεις και συσχετίσεις συχνά στοιχειοθετείται η αυτοπαρουσίαση του ζωγράφου, αποτελεί το κύριο θεματολογικό υλικό των συνθέσεων του. 

Limassol Today - Image 3 6
Δημήτρης Μυταράς
Διαστάσεις: 40 X 55
Εκτίμηση: €1,200 – 1,800
Εκκίνηση: €650

Οι δημοπρασίες του Οίκου Kapopoulos Auction House Cyprus πραγματοποιούνται μέσω του διαδικτύου την πρώτη Τρίτη του μήνα. Η κάθε δημοπρασία είναι τριήμερη και διαρκεί από το απόγευμα της Τρίτης (7μ.μ.) μέχρι το βράδυ της Πέμπτης (10μ.μ.). Μέχρι στιγμής έχουν ήδη ολοκληρωθεί 27 δημοπρασίες ενώ η 28η  θα ξεκινήσει την 11η Ιανουαρίου και θα κλείσει την 13η Ιανουαρίου.

Limassol Today - Image 3

Ηλεκτρονική Διεύθυνση Δημοπρασίας: https://auctions‐cyprus.kapopoulosart.gr/

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης