Limassol Today - Diagwnismos Ltbanner
Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗCULTUREΕΙΚΑΣΤΙΚΑΈκθεση "Working towards our own obsolescence" από το NeMe

Έκθεση “Working towards our own obsolescence” από το NeMe

Το κέντρο τεχνών NeMe διοργανώνει έκθεση τέχνης με τίτλο “Working towards our own obsolescence” με ημερομηνία έναρξης την Παρασκευή 18 Ιουνίου και ώρα 19:30, στο NeMe Arts Centre και θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Ιουλίου.

Επιμελήτρια η Βελγίδα Régine Debatty, ιδρύτρια του we-make-money-not-art.com, ενός blog το οποίο βραβεύθηκε με 2 Webby Awards και με μια τιμητική αναφορά στο Star Prize, ένα διαγωνισμό σε σχέση με καινοτόμα έργα που αφορούν την επιστήμη, την τεχνολογία και την τέχνη. Είναι γνωστή για τη συγγραφή της η οποία εξερευνά τις διασυνδέσεις μεταξύ τέχνης, επιστήμης, τεχνολογίας και κοινωνικών ζητημάτων. Επίσης, ασχολείται με τους τρόπους με τους οποίους οι καλλιτέχνες, οι χάκερς, και οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν την τεχνολογία ως ένα μέσο κριτικού λόγου.

Από τη Βιομηχανική Επανάσταση, ο ρόλος του εργάτη δεν ήταν μόνο σαφής, αλλά και προστατευμένος από νόμους, συμφωνίες και καταστατικούς χάρτες. Στον 21ο αιώνα, στην επονομαζόμενη “εποχή του ΑΙ,” ο ρόλος αυτός διαβρώνονται σταθερά τόσο μέσω των γεωπολιτικών όσο και μέσω της βιοπολιτικής. Ακόμα και όταν δεν δουλεύουμε, εξακολουθούμε να παράγουμε αξία και κέρδος μέσω του περιεχομένου που ανεβάζουμε και των καθημερινών χειρονομιών που πραγματοποιούμε στα κοινωνικά μέσα και άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Αυτή η έκθεση θα παρουσιάσει έργα καλλιτεχνών που διερευνούν κριτικά τους τρόπους με τους οποίους η οικονομία του Silicon Valley επηρεάζει τις συνθήκες εργασίας. Τα έργα τους μας βοηθούν να κατανοήσουμε τις διεισδυτικές στενώσεις που εμείς, ως παθητικοί καταναλωτές, εφαρμόσαμε ακούσια.

Τα προτεινόμενα έργα εμπίπτουν σε πέντε σφαίρες έρευνας: στο μύθο της αντικατάστασης μας από τις μηχανές, την έκτακτη ανάγκη ενός στρατού ‘αόρατων’ εργαζομένων, στο μετασχηματισμό των εργασιακών συνθηκών μέσω της αβεβαιότητας και της ατομικοποίησης των εργασιών, τη πειθάρχηση του σώματος των εργαζομένων να ενεργεί σαν μηχανή, και τέλος οι τρόποι με τους οποίους οι εργαζόμενοι και οι καταναλωτές μπορούν να αντισταθούν με θετικές εναλλακτικές λύσεις.

Αυτές οι σφαίρες έρευνας θα αποτελέσουν μια περιεκτική αφήγηση με την οποία οι επισκέπτες της έκθεσης και των συνοδευτικών δρώμενων θα ενθαρρυνθούν να διαμορφώσουν μια κριτική κατανόηση της καθημερινότητάς μέσω της συμπλοκής τους με τα έργα των επιλεγμένων καλλιτεχνών που παρέχουν εργαλεία για την αναμόρφωση της κατανόησης μας.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Pippin Barr, Larisa Blazic, Peter Buczkowski, Stéphane Degoutin, Gwenola Wagon, και Pierre Cassou-Noguès, Dasha Ilina, Sanela Jahić, Lisa Ma, Liz Magic Laser, Julien Prévieux, Laurel Ptak.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.neme.org/blog/wtooo

Τοποθεσία: NeMe Arts Centre (Γωνιά Ελλάδως και Ενώσεως, 3041 Λεμεσός)

Ημέρες/ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή: 5:30-8:30μμ, Σάββατο: 10:00πμ-1:00μμ

*Για τη δική μας και τη δική σας προστασία, όλοι οι επισκέπτες της έκθεσης πρέπει να φορούν μάσκα και να διατηρούν χωρική απόσταση μεταξύ τους. Ο αριθμός των επισκεπτών που θα επιτρέψουμε στο χώρο ανά πάσα στιγμή θα είναι περιορισμένος.

Σχετικά με το NeMe:
Το NeMe είναι μια μη-κερδοσκοπική, πολιτιστική ΜΚΟ η οποία ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2004. Εστιάζει σε μοντέρνες θεωρίες και την αλληλεπίδραση τους με τις τέχνες.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης