Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗCULTUREΕΙΚΑΣΤΙΚΑΕυδοκία Γεωργίου στη νέα της έκθεση

Ευδοκία Γεωργίου στη νέα της έκθεση

Η καλλιτέχνης, Ευδοκία Γεωργίου παρουσιάζει έργο της, στην εικαστική έκθεση ‘Creation in Flux: Stepping Out’ την οποία οργανώνει το STO5I COLLECTIVE

Η καλλιτέχνης θα παρουσιάσει το κομμάτι της ‘Melted Kapnistiri’ (‘Λιωμένο Καπνιστήρι). Το κομμάτι αυτό αποτελεί μέρος της σειράς από γλυπτά τα οποία έχουν σαν στόχο να ερευνήσουν της διάφορες μορφές και πιθανές όψεις του καπνιστηριού ως αντικείμενο. Το έργο αυτό είναι φτιαγμένο από κερί, κάρβουνο, λιβάνι και φίλα ελιάς σε συνδυασμό με ένα βίντεο, σε ένα installation με πολύ ενδιαφέρον, στον χώρο της Mama Contemporary στην Πάφο. Τα εγκαίνια της εικαστικής ομαδικής έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 10 του Αυγούστου, ημέρα Τετάρτη η ώρα 19:30. 

Λίγα λόγια για το έργο ‘Melted Kapnistiri’

Η Ευδοκία Γεωργίου δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα μέσα από τα καθημερινά αντικείμενα, τα οποία μετατρέπει σε γλυπτά. Επηρεασμένη από της διαχρονική Αλληγορία του Πλάτωνα της σπηλιάς η καλλιτέχνης  έχει χρησιμοποιήσει αυτή την μετατροπή του οικιακού αντικειμένου σε γλυπτό σε ανώμαλη μορφή, υλικό και ταυτότητα σαν αναφορά στα μέσα ενημέρωσης και τις αναπαραστάσεις της κοινωνίας που κάποτε δεν διστάζει να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα.

Το κέρινο καπνιστήρι λιώνει στην προσπάθεια του να λειτουργήσει όπως θα ήταν φυσιολογικό για να εξαγνίασει τον χώρο. Με αυτό τον τρόπο η καλλιτέχνης απορρίπτει την χρηστική πλευρά του αντικειμένου και προσπαθεί να δημιουργήσει ένα διάλογο μεταξύ της ταυτότητας και την λειτουργικότητα του αντικειμένου και την αλλαγή στην συμπεριφορά του. 

Το βίντεο παρουσιάζει την διαδικασία που ακολουθεί το καπνιστήρι μέχρι την αλλαγή στο σχήμα του και την απάρνηση του στην καθιερωμένη του συμπεριφορά. Το γλυπτό, το βίντεο και το installation είναι δημιουργίες της Ευδοκίας Γεωργίου και η μουσική σύνθεση είναι δημιουργία της Πάμελας Θεοφάνους.

Με αυτό το πρωτότυπο έργο τέχνης, η καλλιτέχνης έχει σαν στόχο να προκαλέσει τους θεατές να ξανασκεφτούν την καθημερινότητα τους και το πως λειτουργούν οι ίδιοι και κυρίως τα κοινωνικά συστήματα που μας περιβάλλουν και κατά πόσο μπορεί αυτό να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί σε νέες μορφές.

Σύντομο βιογραφικό καλλιτέχνη

Η Ευδοκία Γεωργίου είναι απόφοιτος Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου του Κεντ της Αγγλίας το 2015 και ήταν υποψήφια για το CVAN Platform Graduate Award της ίδιας χρονιάς. Έχει έκθεση σε πάνω από 25 ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό, όπως στην Ελλάδα, Αγγλία,  Ιταλία,  Ισπανία,  Ουγγαρα, Αμερική και τώρα στη Δανία. Έχει εκπροσωπήσει ξανά την Κύπρο στην Εβδομάδα Τέχνης της Ρώμης το 2019.
Επικοινωνία: email: ev.geo.1[email protected] | www.evdokiageorgiou.com | instagram: ev.geo

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης