Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗCULTUREΕΙΚΑΣΤΙΚΑΚυπριακό sandwich με χαλούμι, από γυαλί

Κυπριακό sandwich με χαλούμι, από γυαλί

Το πρώτο Κυπριακό sandwich με χαλούμι φτιαγμένο από γυαλί της εικαστικού Ευδοκίας Γεωργίου

Η Ευδοκία Γεωργίου επηρεασμένη από την καθημερινότητα μας, δημιούργησε μεταξύ άλλων το Κυπριακό sandwich (‘The Cypriot still life’, 2023) με χαλούμι το οποίο είναι φτιαγμένο εξολοκλήρου από υγρό γυαλί.

Μετατρέποντας το sandwich σε γλυπτό και αλλάζοντας το υλικό του είναι σαν να το απαλλάσσει από την καθιερωμένη ταυτότητα του. Η εικαστικός μέσα από αυτό το έργο παροτρύνει τον θεατή σε νέους διάλογους μεταξύ των αναμνήσεων του από την παιδική του ηλικία και της μέχρι σήμερα καθημερινότητας του.  

Με αυτό το πρωτότυπο έργο τέχνης, η καλλιτέχνης έχει σαν στόχο να προκαλέσει τους θεατές να ξανασκεφτούν την καθημερινότητα τους και το πως λειτουργούν οι ίδιοι και κυρίως τα κοινωνικά συστήματα που μας περιβάλλουν και κατά πόσο μπορεί αυτό να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί σε νέες μορφές.

Το sandwich είναι ένα σύμβολό της καθημερινής μας ρουτίνας, αφού από τα πρώτα μας χρόνια αρχίζουμε να το καταναλώνουμε ο καθένας με τον δικό του τρόπο, στο σπίτι, στο σχολείο, στην δουλεία μας, στις εκδρομές και όπου επιθυμούμε. Επίσης, στόχος της εικαστικού είναι η υπενθύμιση πως κάποια πράγματα που θεωρούμε δεδομένα όπως το πρόγευμα μας, το ψωμί, τα λαχανικά και τα αλλαντικά για κάποιους άλλους δεν είναι.

Σύντομο βιογραφικό καλλιτέχνη

Limassol Today - Evdokia Georgiou Photo 002

Η Ευδοκία Γεωργίου είναι απόφοιτος Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου του Κεντ της Αγγλίας το 2015 και ήταν υποψήφια για το CVAN Platform Graduate Award της ίδιας χρονιάς. Έχει λάβει μέρος σε πάνω από 25 ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό, όπως στην Ελλάδα, Αγγλία,  Ιταλία,  Ισπανία,  Ουγγαρία, Αμερική και έχει εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Bornholm Biennale στη Δανία. Έχει εκπροσωπήσει ξανά την Κύπρο στην Εβδομάδα Τέχνης της Ρώμης το 2019.

Επικοινωνία: email: ev.geo.1[email protected] | www.evdokiageorgiou.com | instagram: ev.geo

Photo credits @photografish_cy / Dimitra Papa

Limassol Today - Evdokia Georgiou Close Up 002
ΠΑΡ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης