Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗCULTUREΕΙΚΑΣΤΙΚΑΠαράταση μέχρι τις 23 Οκτωβρίου, για το project 1100m από το Κέντρο...

Παράταση μέχρι τις 23 Οκτωβρίου, για το project 1100m από το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ

Το πρότζεκτ 1100m παίρνει παράταση για 4 ακόμα μέρες, μέχρι τις 23 Οκτωβρίου στο Ξυδάδικο.

Το νέο πρότζεκτ του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ συμμετέχει και στο 1ο ετήσιο Limassol Art Walks στις 21-23 Oκτωβρίου.

Η διοργάνωση επιδιώκει να αναδείξει την πολιτιστική ζύμωση που συντελείται στη Λεμεσό τα τελευταία χρόνια φέρνοντας μαζί σε ένα τριήμερο συνεργασίας 14 συμμετέχοντες χώρους τέχνης, πολιτιστικούς φορείς και πρωτοβουλίες που θα παρουσιάσουν εκθέσεις, παραστάσεις, προβολές, επισκέψεις σε στούντιο καλλιτεχνών, ομιλίες και ξεναγήσεις.

Limassol Today - 1100μ 1

1100m

Η προσωπική, μοναδική εικόνα που έχει η καθεμιά – ο καθένας – το καθένα μας για την πόλη εμπλουτίζεται από την εμπειρία του περιπάτου. Κοιτάζουμε, ακούμε, συναντάμε, βιώνουμε τις αλλαγές και δημιουργούμε τις προσωπικές μας αφηγήσεις.

Ο περίπατος μας τοποθετεί σε μια συνθήκη απόστασης. Μας βοηθά να παρατηρήσουμε και να καταλάβουμε περισσότερα για τη σχέση μας με τον δημόσιο χώρο και τους ανθρώπους. Να αποκωδικοποιήσουμε τις πληροφορίες που καταναλώνουμε ασυνείδητα μέσα στην καθημερινότητα μας, οι οποίες εν τέλει μας επηρεάζουν αισθητικά, πολιτικά και κοινωνικά.

Το project 1100m ασχολείται με τη διαδρομή που ξεκινά από το Ξυδάδικο και φτάνει στην Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, μέσω της οδού Αγίου Ανδρέου η οποία αποτελεί μια μικρογραφία του σημερινού κέντρου της Λεμεσού. Με τη χρήση της τεχνολογίας του υπολογιστή, με φωτογραφίες, video και γραφικά δημιουργείται ένας απρόβλεπτος χάρτης μέσα στο Ξυδάδικο. Η έκθεση συμπληρώνεται με συνεντεύξεις ανθρώπων που δουλεύουν ή δραστηριοποιούνται στην οδό Αγίου Ανδρέου.

Στο ΜΙΤΟΣ αναπτύσσουμε community-based project ενδυναμώνοντας τη σχέση μας με την κοινότητα, συζητούμε επείγοντα κοινωνικά θέματα μέσα από την τέχνη. Η μεθοδολογία που αναπτύσσουμε με τους περιπάτους/ χάρτες (live ή ψηφιακούς) μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την ταυτότητάς μας ενώ παράλληλα γινόμαστε πιο συμπεριληπτικοί.  

concept, καλλιτεχνική επιμέλεια: Έλενα Αγαθοκλέους
επιστημονικός συνεργάτης: Θεόδωρος Κούρος
συνεντεύξεις – video, video art εγκατάσταση: Κωνσταντίνα Peter
γραφικά – κολάζ εγκατάστασης: Χρίστος Γεωργίου
μουσικό τοπίο: Αντρέας Ροδοσθένους
camera: Xριστίνα Παπακυριακού
τεχνική υποστήριξη: Mαρτίνος Θαλασσέτης
τεχνικός: Ευαγόρας Κασάπης
mastering ήχου: DOGYARD Studio
γραφιστικά: Αντώνης Μούσιης
προβολή: Λουκία Βασιλείου
παραγωγή: Κέντρο Παραστατικών Τεχνών MITOΣ_2022
Πληροφορίες
Παράταση μέχρι τις 23 Οκτωβρίου 2022
18:00 – 22:00
Ξυδάδικο, Γενεθλίου Μιτέλλα 34, 3036 Λεμεσός
(+) 99 985232, (+) 97 879793
mitos.org.cy

Το project 1100m χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υφυπουργείου Πολιτισμού και στηρίζεται από το Τμήμα Καλών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Ευχαριστίες στο Island Club.

Χορηγός επικοινωνίας: Limassol Today

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης