Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗCULTUREΓΡΑΜΜΑΤΑ«History's Superheroes», νέο βιβλίο για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου

«History’s Superheroes», νέο βιβλίο για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου

Καινοτόμο εγχείρημα υπό την επιμέλεια έμπειρων Κυπρίων εκπαιδευτικών και της ιστοσελίδας TellusMind.com

Απευθυνόμενο σε παιδιά ηλικίας 9 ετών και άνω, το πρωτοποριακό και διαδραστικό νέο βιβλίο «History’s Superheroes» έχει θέσει ως βασικό στόχο να προωθήσει την ανάπτυξη αρετών και δεξιοτήτων όπως η ενσυναίσθηση, η γενναιοδωρία, η επιμονή και η αποφασιστικότητα. Το καινοτόμο εγχείρημα έγινε κατορθωτό να πραγματοποιηθεί υπό τη σχολαστική επιμέλεια έμπειρων Κυπρίων εκπαιδευτικών.

Μέσω ενός διασκεδαστικού τρόπου εκμάθησης της Ιστορίας, το βιβλίο έχει σχεδιαστεί και δομηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε τα παιδιά να έρχονται σε επαφή, να εξερευνούν αλλά και να αναλύουν εμπνευστικά ιδιοσυγκρασιακά στοιχεία από  δέκα εξέχουσες ιστορικές προσωπικότητες. Από τη συμπόνια του Μαχάτμα Γκάντι μέχρι τη γενναιοδωρία της πριγκίπισσας Νταϊάνα και από την επιμονή του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ εώς την αποφασιστικότητα της Ελέανορ Ρούσβελτ το βιβλίο οδηγεί τους αναγνώστες σε ένα συναρπαστικό διαδραστικό ταξίδι μέσα από την ιστορία.

Limassol Today - Pic3

Το διαδραστικό αυτό βιβλίο δεν περιορίζεται ωστόσο στο να περιγράψει απλώς μέσα από πολύχρωμα κομικς τις αρετές των δέκα αυτών «σούπερ ηρώων» αλλά και με ένα πρακτικό και συνάμα συναρπαστικό τρόπο δείχνει στα παιδιά πώς να αναπτύξουν κι αυτά με τη σειρά τους αντίστοιχες δεξιότητες. Επί της ουσίας δεν μιλάμε μόνο για ένα ακόμη βιβλίο αλλά για μια σειρά από ωφέλιμες διαδραστικές δραστηριότητες,  που μπορούν να διαρκέσουν έως και 50 μέρες.

«Δεν θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα βιβλίο που να παρέχει μόνο θεωρητική γνώση, αλλά ένα εκπαιδευτικό εργαλείο που να λειτουργεί με αλληλεπιδραστικό και ελκυστικό τρόπο»,σημειώνει ενδεικτικά ο εκπαιδευτικός κ. Ανδρέας Δημητρίου, επικεφαλής του εγχειρήματος.

Εάν επιθυμείτε να έχετε την εμπειρία αυτών των διαδραστικών δραστηριοτήτων με τα παιδιά σας, μπορείτε  να κάνετε join στο Viber Group που η ίδια αυτή η ομάδα εκπαιδευτικών διατηρεί και ανεβάζει δωρεάν εκπαιδευτικό διαδραστικό υλικό κάθε εβδομάδα.

Limassol Today - Pic2

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης