Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗCULTUREΓΡΑΜΜΑΤΑΠαρουσίαση βιβλίου του Γιώργου Νεοφύτου στο Στέκι

Παρουσίαση βιβλίου του Γιώργου Νεοφύτου στο Στέκι

Ο συγγραφέας αποκαλεί το έργο του “Η Κύπρος είναι …ική” ένα παιχνίδι με την ιστορία. Μέσα από τον προοδευτικά αναπτυσσόμενο διάλογο μεταξύ ενός Ελληνοκύπριου και ενός Τουρκοκύπριου, διατρέχει με σατιρικό τρόπο την ιστορία της Κύπρου των τελευταίων δυο αιώνων. Οι ιστορικές περιπέτειες του νησιού, οι ψευδαισθήσεις και οι συνεχείς διχόνοιες αναπαρίστανται με χιούμορ αλλά και πίκρα, σε πεζό και έμμετρο λόγο οδηγώντας μας στο ερώτημα: Σε ποιον ανήκει τελικά η Κύπρος;

Οι Εκδόσεις Αλμύρα σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Όμιλο “Το Στέκι” παρουσιάζουν το βιβλίο του Γιώργου Νεοφύτου ΔΥΟ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑ: ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΑΙ, Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ …ΙΚΗ την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022 στις 7:30μ.μ. στον χώρο του Πολιτιστικού Ομίλου το “Στέκι” στη Λεμεσό.

Συζητούν με τον συγγραφέα η Δρ. Άντρη Χ. Κωνσταντίνου, Θεατρολόγος και η Σούλα Χατζηκυριάκου, Δημοσιογράφος. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Ανδρέας Βασιλείου και Θέκλα Φλουρή. Συντονίζει ο Μάριος Γεωργίου, Εκδόσεις Αλμύρα. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν o Κίκης Καζαμίας, μέλος Δ.Σ. Ινστιτούτου Προμηθέας και o Ευδόκιμος Ευαγόρου Πρόεδρος Πολιτιστικού Ομίλου «Το Στέκι».

ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΑΙ

O Γιώργος Νεοφύτου στο θεατρικό έργο “Οι Προδόται”, μετά από ενδελεχή έρευνα, αναπλάθει με το δικό του ξεχωριστό ύφος τραγικά γεγονότα, που προκάλεσε ο αρρωστημένος εθνικισμός και φανατισμός: Την τρομοκρατία και τις απάνθρωπες πολιτικές δολοφονίες στελεχών ή και απλών μελών της Αριστεράς, που σημάδευσαν τη σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας και οδήγησαν σε ολέθριες συνέπειες.

“Οι Προδόται” αποτελούν ένα έργο, το οποίο αναδεικνύει με θάρρος εγκλήματα, τα οποία η επίσημη ιστοριογραφία του κυπριακού ημικατεχόμενου κράτους κρατεί καλά κρυμμένα. Ο συγγραφέας δεν προάγει το μίσος, αλλά αμφισβητώντας το κυρίαρχο αφήγημα, αποκαλύπτει με διαλεκτικό τρόπο την αλήθεια και προσδίδει στο έργο, μέσα από την τοπική αυτογνωσία, οικουμενικές διαστάσεις.

“Η Κύπρος είναι …ική”

Ο συγγραφέας αποκαλεί το έργο του “Η Κύπρος είναι …ική” ένα παιχνίδι με την ιστορία. Μέσα από τον προοδευτικά αναπτυσσόμενο διάλογο μεταξύ ενός Ελληνοκυπρίου και ενός Τουρκοκύπριου, διατρέχει με σατιρικό τρόπο την ιστορία της Κύπρου των τελευταίων δυο αιώνων. Οι ιστορικές περιπέτειες του νησιού, οι ψευδαισθήσεις και οι συνεχείς διχόνοιες αναπαριστάνονται με χιούμορ αλλά και πίκρα, σε πεζό και έμμετρο λόγο οδηγώντας μας στο ερώτημα : Σε ποιον ανήκει τελικά η Κύπρος;

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΛΜΥΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «ΤΟ ΣΤΕΚΙ»

Limassol Today - Prodotai Limassol Invitation 01

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης