Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗCULTUREΓΡΑΜΜΑΤΑ«ΠΤΗΣΗ CY284» του Ανδρέα Χατζηκυριάκου στη Λεμεσό

«ΠΤΗΣΗ CY284» του Ανδρέα Χατζηκυριάκου στη Λεμεσό

Το ομολογουμένως πολύ πετυχημένο βιβλίο του παρουσιάζει στη Λεμεσό ο Ανδρέας Χατζηκυριάκος, μετά την κατάμεστη παρουσίαση που προηγήθηκε στη Λευκωσία.

Το μυθιστόρημα θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 31/10/2022 η ώρα 7 στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο “Πάνος Σολομωνίδης” στη Λεμεσό ενώ προηγουμένως θα υπογραφούν βιβλία.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Μίμης Σοφοκλέους ως επιστημονικός διευθυντής του Παττίχειου Δημοτικού Μουσείου και του Ιστορικού Αρχείου και Κέντρου Μελετών Λεμεσού, ο συγγραφέας Σταύρος Χριστοδούλου κι ο Ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς, καθώς το Ευρωκοινοβούλιο επιδεικνύει μεγάλο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη πτήση.

Για το βιβλίο:

11 Οκτωβρίου 1967. Η πτήση CY284 φεύγει από το Λονδίνο λίγο πριν από τα μεσάνυχτα και σταθμεύει στην Αθήνα προτού αναχωρήσει για το αεροδρόμιο Λευκωσίας. Αλλά οι 66 επιβαίνοντες δεν θα φτάσουν ποτέ στην Κύπρο. Τα ξημερώματα της επομένης, κάπου κοντά στο Καστελόριζο, η επαφή του πύργου ελέγχου με το αεροσκάφος χάνεται.
Πρόκειται για συντριβή ή ανατίναξη; Οι Βρετανοί σπεύδουν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την έρευνα, καθώς το αεροσκάφος είναι ένα βρετανικό Comet 4Β. Προτού καν περισυλλεγούν όλες οι σοροί, διαδίδουν ότι πρόκειται για ανατίναξη οφειλόμενη σε βόμβα με στόχο τον στρατηγό Γεώργιο Γρίβα-Διγενή, το αντίπαλον δέος του Μακαρίου. Μολονότι ο Διγενής δεν επέβαινε στο αεροσκάφος, η Ιστορία και οι συγγενείς των θυμάτων υιοθετούν τη βρετανική θεωρία.
Μισό αιώνα αργότερα, από ένα καπρίτσιο της τύχης, ο δημοσιογράφος Στρατής Λεονταρίτης αρχίζει να ερευνά την υπόθεση. Τότε ανασύρει και το Ημερολόγιο ενός ανθρώπου που ανήκε στο στενό περιβάλλον της βασιλικής οικογενείας της Ελλάδας, του επίσης δημοσιογράφου Ιάσονα Σπανίδη. Ένα μεγάλο και ένοχο μυστικό κρύβεται στις σελίδες αυτού του Ημερολογίου: στην αθέατη πλευρά της Ιστορίας, η Φρειδερίκη είχε διατάξει μια άκρως απόρρητη αποστολή…

Το βιβλίο εκδόθηκε τον Μάιο του 2022 από τις εκδόσεις Καστανιώτη

Limassol Today - ανδρεας χατζηκυριακος πτηση βιβλιο

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης