Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗCULTUREΗ Ακαδημία Αθηνών βράβευσε την Ευφροσύνη Ριζοπούλου-Ηγουμενίδου

Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε την Ευφροσύνη Ριζοπούλου-Ηγουμενίδου

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022 η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε την Ομότιμη Καθηγήτρια Ευφροσύνη Ριζοπούλου-Ηγουμενίδου, η οποία δίδαξε Λαϊκή Τέχνη και Αρχιτεκτονική στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου για 18 χρόνια.

Για το Κατάστιχον Περιουσίας του Δραγομάνου της Κύπρου Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου

Το Λυκούργειο Βραβείο, με χρηματικό έπαθλο 1.500 ευρώ, για τη βράβευση πρωτότυπης, συνθετικής επιστημονικής μελέτης με θέμα από την ιστορία του ελληνικού έθνους από των αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι τη σύγχρονη εποχή, απονεμήθηκε στην Ευφροσύνη Ριζοπούλου – Ηγουμενίδου, για το έργο της με τίτλο «Κατάστιχον Περιουσίας του Δραγουμάνου της Κύπρου Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου, Συμβολή στην έρευνα του υλικού, κοινωνικού και πνευματικού βίου της Κύπρου κατά τον 18ο και τις αρχές του 19ου αιώνα» Ίδρυμα Αναστάσιος Γ. Λεβέντης, (Εκδόσεις ΚΕΡΑΜΟΣ, Λευκωσία 2020).

Γενικός και κύριος σκοπός της Aκαδημίας Aθηνών, σύμφωνα με τον Iδρυτικό της Nόμο, είναι η καλλιέργεια και η προαγωγή των Eπιστημών, των Γραμμάτων και των Kαλών Tεχνών και η επικοινωνία του ιδρύματος και των ακαδημαϊκών με τις άλλες ακαδημίες ή τους ομοτέχνους τους, καθώς και η ανταλλαγή απόψεων με αυτούς.

Limassol Today - Image 20 12 22 20 40 1 002

Η Δρ Ηγουμενίδου σπούδασε Iστoρία και Αρχαιoλoγία στη Φιλoσoφική Σχoλή του Παvεπιστημίoυ Αθηvώv και Πρoϊστoρική και Κλασική Αρχαιoλoγία στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης. Πήρε τον μεταπτυχιακό της τίτλο Master of Arts in Archaeology, από το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας τoυ Παvεπιστημίoυ τoυ Λovδίvoυ, και παρακολούθησε μια σειρά εξειδικευμένων μαθημάτων συντήρησης μουσειακών έργων στη Ρώμη. Το 1994 έλαβε τον διδακτορικό της τίτλο στη Φιλοσοφία από το Τμήμα Iστoρίας και Αρχαιoλoγίας, της Φιλoσoφικής Σχoλής του Αριστoτελείoυ Παvεπιστημίoυ Θεσσαλovίκης.

Έχει συγγράψει 21 βιβλία, εκ των οποίων 12 μόνη και εννέα με συνεργάτες/συγγραφείς, 43 κεφάλαια σε συλλογικά έργα, 27 άρθρα σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και 43 μελέτες σε Πρακτικά Συνεδρίων. Το πιο πρόσφατο πόνημά της είναι το Κατάστιχον Περιουσίας του Δραγομάνου της Κύπρου Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου.

Limassol Today - Image 20 12 22 20 40 1 1 002

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης