Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗCULTUREΗ Gucci λάνσαρε ομπρέλα 1550€ που δεν είναι αδιάβροχη και υπάρχει ήδη...

Η Gucci λάνσαρε ομπρέλα 1550€ που δεν είναι αδιάβροχη και υπάρχει ήδη λίστα αναμονής

Μια διακοσμητική ομπρέλα της Gucci δέχτηκε θύελλα επικρίσεων στην Κίνα, καθώς οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης διαμαρτύρονται πως η ομπρέλα δεν είναι αδιάβροχη.

Limassol Today - 1 6

Κινέζοι πελάτες γράφουν πως παρότι η ομπρέλα στοιχίζει 11.000 γουάν, 1547 ευρώ, δεν επιτελεί την πιο βασική λειτουργία που θα περίμενε κανείς. Ωστόσο ο οίκος μόδας ουδέποτε έκρυψε πως η ομπρέλα δεν προορίζεται για την βροχή. 

Άλλωστε το κομμάτι από την επερχόμενη συλλογή Adidas x Gucci ονομάζεται «ομπρέλα του ήλιου», και στην ιστοσελίδα της Gucci η καταχώρηση συνοδεύεται από την προειδοποίηση ότι η ομπρέλα δεν είναι αδιάβροχη και προορίζεται για ηλιοπροστασία ή διακοσμητική χρήση.

Limassol Today - 2 4

Το BBC σταχυολόγησε κάποια από τα σχόλια στην πλατφόρμα Weibo, με κάποιον χρήστη να χαρακτηρίζει την ομπρέλα, «μια πολύ μεγάλη, αλλά άχρηστη δήλωση μόδας» και άλλον να σημειώνει σκωπτικά «Όσο είμαι φτωχός, δεν μπορούν να με ξεγελάσουν να πληρώσω γι’ αυτό».

Στο Twitter επικράτησε αντίστοιχο κλίμα: «Φανταστείτε να αγοράζετε μια ομπρέλα αξίας 1.600 δολαρίων ως σύμβολο στάτους, και να ανακαλύπτετε ότι δεν προστατεύει από τη βροχή, ότι δεν προοριζόταν ποτέ για αυτό εξ αρχής», έγραψε κάποιος χρήστης.

Σε σχόλιό της στο περιοδικό Caijing του Πεκίνου, η Gucci δήλωσε ότι το αντικείμενο «δεν συνιστάται να χρησιμοποιηθεί ως κανονική ομπρέλα.» Ωστόσο, όπως σημειώνει ο οίκος μόδας, η ομπρέλα είναι πολύτιμο συλλεκτικό κομμάτι και κατάλληλη ως καθημερινό αξεσουάρ»

Ανεξαρτήτως σχολίων πάντως, το πολυτελές αξεσουάρ κάνει προκαταβολικά θραύση και στον ιστότοπο της Gucci στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχει λίστα αναμονής για την ομπρέλα, όπου η τιμή της είναι ελαφρώς χαμηλότερη, «μόλις» 870 λίρες.

ΠηγήLIFO

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης