Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗCULTUREΗ Λία Χαράκη συνεργαζόμενη καλλιτέχνις στο Ριάλτο

Η Λία Χαράκη συνεργαζόμενη καλλιτέχνις στο Ριάλτο

Το νέο έργο ‘Τhe bodies we swore’ θα παρουσιαστεί στη σκηνή του Ριάλτο προς το τέλος του χρόνου, με τραγούδια και χαρακτήρες από τα έργα της ομάδας σε ένα δείπνο στη σκηνή με καλεσμένους τους ίδιους τους θεατές. Θα ακολουθήσουν σε μεταγενέστερο στάδιο περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις.

Στην 3η έκδοση του Προγράμματος Συνεργαζόμενος Καλλιτέχνης (Associate Artist), το Θέατρο Ριάλτο για το 2023 επιλέγει την καταξιωμένη δημιουργό, Λία Χαράκη, αναφέρει δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Θέατρο Ριάλτο. 

Φέτος, η δουλειά της Λίας και των συνεργατών της με την ομάδα pelma.lia haraki, κλείνει είκοσι χρόνια δημιουργίας στον χώρο της περφόρμανς και των παραστατικών τεχνών. Εκτός από τα 52 έργα για σκηνή και εναλλακτικούς χώρους, διεθνείς περιοδείες και διακρίσεις, η δουλειά της επεκτείνεται σε μεθόδους δημιουργίας και σύνθεσης για καλλιτέχνες και μη.

Στο πλαίσιο συνεργασίας με το Θέατρο Ριάλτο, το οποίο φιλοξένησε στη σκηνή του πάνω από τα μισά της έργα στον παρελθόν, η Λία προτείνει εργαστήρια των μεθόδων της για καλλιτέχνες και το κοινό, καθώς και παραστάσεις με κεντρικό στοιχείο το σώμα που ηχεί, κινείται, μιλά, νιώθει, δηλώνει αλλά και που συνδέεται με το σώμα του θεατή και το ενεργοποιεί.

Το Performing biography – Α standup solo performance practice αποτελεί μία σειρά συναντήσεων υπό τη μορφή εργαστηρίων για καλλιτέχνες παραστατικών τεχνών και περφόρμανς που επιθυμούν να εξερευνήσουν το αυτοβιογραφικό solo ως είδος. Στο τέλος της σειράς εργαστηρίων, σύντομα soli των συμμετεχόντων θα παρουσιαστούν στη σκηνή του Ριάλτο.                                         

Το εργαστήριο και η παράσταση διαρκείας ΙntuNition διοργανώνονται με αφορμή τα δέκα χρόνια του έργου Tune In. Η Λία Χαράκη προσκαλεί όσους βίωσαν οποιαδήποτε στιγμή την πρακτική ή όποιους θα ήθελαν να τη βιώσουν, να συναντηθούν στη σκηνή του Ριάλτο για ένα μαραθώνιο μίας μέρας με διάφορους μουσικούς και DJs.         

Το νέο έργο ‘Τhe bodies we swore’ θα παρουσιαστεί στη σκηνή του Ριάλτο προς το τέλος του χρόνου, με τραγούδια και χαρακτήρες από τα έργα της ομάδας σε ένα δείπνο στη σκηνή με καλεσμένους τους ίδιους τους θεατές. Θα ακολουθήσουν σε μεταγενέστερο στάδιο περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις.

Σημειώνεται ότι τα πιο πάνω προγράμματα γίνονται με τη στήριξη του προγράμματος ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ του Υφυπουργείου Πολιτισμού Κύπρου.

Προστίθεται ότι η πρακτική «Performing Biography – Α stand-up solo performance practice» επικεντρώνονται στο πώς η αυτοβιογραφία και οι προσωπικές ιστορίες μπορούν να αποτελέσουν ουσιαστικές πηγές υλικού για τη σκηνή. Πρόκειται για μία βαθιά εξερεύνηση του πώς οι εμπειρίες του ατόμου μπορούν να μετατραπούν σε εργαλεία που συνδέουν τους performers με το κοινό μέσω της ενσυναίσθησης, της ευθραυστότητας, της ειλικρίνειας και του χιούμορ.

Τα εργαστήρια αποτελούνται από δέκα τετράωρες συναντήσεις και οι επιλεγμένοι καλλιτέχνες θα πρέπει να συμμετέχουν σε όλες. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε άτομα που ασχολούνται με τις παραστατικές τέχνες (χορός, μουσική, θέατρο) και την περφόρμανς σε επαγγελματικό επίπεδο.

Στα εργαστήρια μπορούν να συμμετάσχουν δωρεάν 8-10 άτομα. Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να συμπληρώσουν το έντυπο συμμετοχής στον σύνδεσμο https://forms.gle/71oMzhsCjbvJapv56 μέχρι τις 15 Μαΐου 2023.

Σημειώνεται ότι την επιλογή των συμμετεχόντων για τα εργαστήρια θα κάνει η καλλιτέχνις με την ομάδα του Ριάλτο. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν στις 18 Μαΐου.

Τα εργαστήρια θα διεξαχθούν στις εξής ημερομηνίες και ώρες:

Δευτέρα 22 Μαΐου, 18.00-22.00

Τετάρτη 24 Μαΐου, 18.00-22.00

Σάββατο 3 Ιουνίου, 10.00-15.00

Δευτέρα 5 Ιουνίου, 18.00-22.00

Τετάρτη 7 Ιουνίου, 18.00-22.00

Δευτέρα 12 Ιουνίου, 18.00-22.00

Τετάρτη 14 Ιουνίου, 18.00-22.00

Σάββατο 17 Ιουνίου, 10.00-15.00

Δευτέρα 19 Ιουνίου, 18.00-22.00

Επισημαίνεται ότι η γενική πρόβα θα γίνει την Τετάρτη 21 Ιουνίου, 18.00-22.00, ενώ οι παρουσιάσεις στις 22 και 23 Ιουνίου.

Tα εργαστήρια θα λάβουν χώρα στη Λεμεσό σε χώρο που θα ανακοινωθεί στους επιλεγμένους καλλιτέχνες, καταλήγει το δελτίο Τύπου.

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης